Vatandaş memnun, esnaf tepkili

Vatandaş memnun, esnaf tepkili

İthal et satışlarından oldukça memnun olan market ile ucuz ete ulaşmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşın aksine, kasap esnafı bir hayli tepkili.

11 Kasım 2017 - 01:56

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ithal edilen ucuz etlerin satışı belirlenen market zincirlerinde başlandı. Vatandaşlar ithal etlere yoğun ilgi gösterirken, durumdan memnun olmayan kasaplar ile et üreticileri, yapılan uygulamanın milli üretimi azaltacağını ileri sürdü. Ucuz ete ulaşmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar ise, durumdan oldukça memnun. 

 

‘BAKANLIK KASAPLAR İÇİNDE BİR DÜZENLEME GETİRMELİ’

Marketlere verilen bu avantajın kasaplara da verilmesi gerektiğini savunan Kasaplar Odası Başkanı Abdulkadir Arifoğlu, kasapların sadece üretici ile tüketici arasında köprü görevi gördüğünü söyledi. Ette yaşanan pahalılığın kasaplarla bir alakası olmadığını belirten Arifoğlu, “Etlerin ucuz olması tabi ki de vatandaş için bir avantajdır. Bizde zaten kasaplar odası olarak her zaman için etlerin ucuzlamasından yanaydık ancak burada bakanlığımız bin bir çeşit ürünler satan marketler zincirine değil de kasap esnafına da bu etleri vermesini isterdik. Yaşanılan olay sonucunda birileri mutlu olurken, kasap esnafını silip süpürülecek. Hiçbir kasap esnafı da zaten genelde yüksek fiyata et satmak istemez. Kasap eti pahalı alırsa, pahalıya satar. Ucuza alırsa, ucuza satar. Kasaplar sadece üretici ile tüketici arasında köprü vazifesi gören kişilerdir. Satılan pahalı etlerin faturalarının kasaplara yüklenmesinin bir anlamı yoktur. Bizim tek amacımız etin ucuz olması ve vatandaşın et tüketmesidir.  Bunlar olurken aynı zamanda da kasap esnafı mağdur olmasın derdindeyiz. Esas meslek sahibi olan kasaplar bakanlığın verdiği destekten faydalanamıyor ama marketler faydalanıyor. Yine bu durumda da vatandaş suçlanmamalıdır” dedi.


DÜZENLEME SÜREKLİLEŞTİRİLMELİ

Düzenleme ile birlikte marketlerde satılan ithal etin fiyatından oldukça memnun olan vatandaşlar, yapılan bu düzenlemenin sürekliliği isterken, “Artık bizde et yemek istiyoruz” dediler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...