Vatandaş ondan vazgeçemiyor

Vatandaş ondan vazgeçemiyor

Doğalgazın yaygınlaşması soba satıcılarının işlerini azda olsa etkilese de vatandaşlar 70 yıl önce kullandığı galvanizli saç sobalarından vazgeçemiyor.

15 Ocak 2018 - 02:45

Şehirde birçok noktada doğalgaz olmasına rağmen, vatandaşlar 70 yılı aşkın nostaljik sobaları alarak eski geleneklerini yaşatmaya devam ediyorlar.

Vatandaşların şehirde ilk sobalarından olan galvanizli saç sobalarından vazgeçemediğini kaydeden Bitpazarı esnaflarından Mehmet Kabak, “Şuan evlerde doğalgaz olduğu için balkonlara, mutfaklara, bağ evlerine bu 70 yıllık şehrin ilk sobalarından olan bu soba kullanıyor. Vatandaşlar bunların üzerinde tirşit ve kızartmalar yapıyor.” dedi.

 

“Vatandaşlar İkinci El Sobalardan Vazgeçmiyor”

Şehirde vatandaşların ikinci el sobaları daha çok tercih ettiğine dikkat çeken Kabak konuşmasını şöyle sürdürdü: “10 yıldır bu sektörün içersindeyim.  Şuan için satışlarımız normal seviyede devam ediyor. Günlük 1 veya 2 tane satış yapıyoruz. Sezonda sadece 10 adet sattığımızda oluyor.  Bu havalarda herkes sobasını kurdu, pek satış olmuyor. Satışlarımız genelde kırsal mahalleden gelen vatandaşlara oluyor. Burada hem alıp hem satıyoruz. İkince el ürün ve sıfır ürünlerde var. Doğalgaz kullanmaya başlayan vatandaşlar sobalarını bize getiriyorlar. İkince el sobalarını sıfır ürünlerden daha çok satıyoruz. Sağlam ve uzun ömürlü sobaları tercih ediyorlar. Piyasada 600 TL’ye satılan sobalar bizde en fazla 200 TL ye alıcı buluyor.”

 

“Nostaljik Yaşatılıyor”

İnsanların eski alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçemediğini vurgulayan Mehmet Kabak, “Bazı vatandaşlar, eski yuvarlak dediğimiz sobaları kullanıyorlar. Bu tuğlalı yuvarlak sobanım isi 50 yıl vardır. Güncelliğini kaybetmiyor, rağbet görüyor. En çok sattığımız şuan ikinci el ürünlerde bu soba oluyor.  Bunun yanında uyuyan sobalarımızda rağbet görüyor. Şuan evlerde doğalgaz olduğu için balkonlara, mutfaklara, bağ evlerine bu 70 yıllık şehrin ilk sobalarından olan bu soba kullanıyor. Vatandaşlar bunların üzerinde tirşit ve kızartmalar yapılıyor. Galvanizli saç sobamız,  şehrimizdeki ilk sobalarımızdandır. Diğer taraftan Vatandaşlarımızın soba yakarken çok dikkat etmesi lazım, rüzgarlı havalarda bacalarafırdöndü takmaları lazım. Bu sistem takıldığı zaman duman bacanın içerisinde kalmaz.” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Büyükşehir, Trafikte Güvenlik İçin Sahada
Büyükşehir, Trafikte Güvenlik İçin Sahada
Büyükşehir, Afşin ve Elbistan’da da Ulaşımı İyileştiriyor
Büyükşehir, Afşin ve Elbistan’da da Ulaşımı İyileştiriyor