Geleneksel hale gelen toplu bayramlaşma programında şehrin protokol üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar bir araya gelerek birbirlerinin mübarek gününü kutluyor.
Kahramanmaraş Valiliği bahçesindeki Mahmut Bakır Parkında gerçekleştirilen bayramlaşma programına protokol, siyasi parti temsilcileri, STK Başkanları ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Küskünlerin barıştığı, husumetlerin sona erdiği, ayrılanların buluştuğu günlerden olan mübarek Kurban Bayramında programa katılanlar kutsal günün sevincin hep beraber yaşadı.
Aynı zamanda, son bir-iki aydan beri artan terör olaylarında kaybedilen kahraman şehitlerimizin hüznü buruk bir bayram yaşanmasına neden olurken programa katılanlar birlik ve beraberlik örneği sergileyerek bölücü, hain ve kalleş teröristlere önemli bir mesaj verdi.
Kaybettiğimiz şehitlerimizden dolayı programa katılan herkesin yüzünde hüzün okunduğunu belirten Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Hem Türk milleti hem İslam alemi için çok önemli güzellikler taşıyan bir Bayram sabahında beraberiz. Kutlama mekanına gelen herkes buraya ilk adım attığında yüreğinde pek çok hüzünle beraber buraya geldi. Ama fark ettik ki birbirimizin gözünün içine baktıkça, birbirimizi kucakladıkça, iyi dileklerle ellerimiz sıktıkça o hüznümüz dağıldı. Bize yakışan Bayram sevinci yerini aldı. Birbirimizi muhabbetle kucakladık. Doğrusu ben bugün yüzlerce insanın elini sıkarken gücüme güç katıldığını hissettim. Şöyle söyleyeyim huzur ve saadet aynı hikmet gibi Müslüman’ın vazgeçilmez refikidir, arkadaşıdır.”
“BU HER HANGİ BİR BAYRAM SABAHI DEĞİL”
“Bugün Bayramın huzurunu, saadetini hep birlikte yaşıyoruz ancak neşemiz eksik.” Diyen Vali Güvençer sözlerine şu şekilde devam etti: “Rabbimizden gerçek anlamda coşkuyla, neşeyle dolu bayramlar temenni ediyoruz. Daha dün Mina’da yüzlere şehit verdik, memleketimiz son 1 ay, 2 ay içerisinde hakeza yine çok sayıda şehit verdi. Kahramanmaraş’ımız son 30 gün içerisinde 7 vatan evladını toprağa defnetti. Onların biliyorum ocaklarında şu anda ateş yanıyor. Onları unutmak, görmezden gelmek, onların fedakarlıklarını ihmal etmek asla mümkün değil. Bu bayram sabahında ki, bu her hangi bir bayram sabahı değil, Allah’u Teala’nın mağfiretini, merhametini, şefkatini sonuna kadar açtığı ve Mümin’lerin üzerine bir nur halesi olarak yaydığı bir gün. Bu gün de ben bütün şehit ailelerimize tüm Türk milleti, Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz adına tekrar yürek ferahlığı diliyorum. Şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum.”
ERKOÇ: “İNŞALLAH ÜLKEMİZ HER GÜN BAYRAM HAVASINDA MUTLU VE HUZURLU OLUR”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Şehrimizin güzel insanlarıyla bayramlaştık ve hasbıhal ettik. Bayramlar, dargın insanların barıştığı, daha bir mutlu olduğu ve huzur dolu günlerdir. İnşallah ülkemiz her gün bayram havasında mutlu ve huzurlu olur. Ümmet-i Muhammed’e huzur dolu günler diliyoruz. Ben Kahramanmaraşlı tüm hemşehrilerimizin aileleri ile beraber, anne-baba, kardeşleri ve evlatlarıyla beraber nice huzur içinde bayramlar geçirmelerini temenni ediyorum. Aziz Milletimizin, tüm hemşehrilerimizin ve bütün İslam Alemi’nin Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.”



YORUMLAR