Vergide büyük yapılandırma

Vergide büyük yapılandırma

Prim ve vergi borçlarının taksitlerinin ödemesi dört ay ertelendi. Buna göre vatandaş borcunu ödemeye Mayıs'ta tekrar başlayabilecek.

21 Ocak 2017 - 07:03

Yapılan düzenlemeyle ilgili Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi'ne konuşan Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya, "Yeniden yapılandırma kapsamında geçtiğimiz Kasım ve Aralık aylarında vergi ve SGK prim ödemelerini yapamayan ve haklarını kaybedenlere ikinci bir şans getirildi. Böylelikle haklarını kaybedenler, ödemelerini Mayıs ayı sonuna kadar yapabilecekler" dedi.

Geçtiğimiz Kasım ve Aralık aylarında vergi ve SGK prim ödemelerini yapamayan ve haklarını kaybedenlere ikinci bir şans getirildi. Meclis Genel Kurulu'nda torba yasaya eklenen maddeyle, yeniden yapılandırmadan yararlananların ocak, şubat, mart ve nisan aylarına ait taksitleri de ertelendi. Haklarını kaybedenlerin, ödemelerini Mayıs ayı sonuna kadar yapabileceğini, söyleyen Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya, gazetemiz Kahramanmaraş'ta Bugün'e şunları aktardı;

"Bildiğiniz üzere Maliye Bakanımız sayın Naci Ağbal'ın, konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde bir açıklaması olmuştu. Açıklamasından da görüleceği üzere, prim ve vergi borçlarının taksitlerinin ödemesi dört ay ertelendi. Yeniden yapılandırma kapsamında Kasım ve Aralık aylarında vergi ve SGK prim ödemelerini yapamayan ve haklarını kaybedenler yapılan düzenlemeden yararlanabilecekler. Böylelikle farklı nedenlerle Kasım ve Aralık aylarında ödenecek tutarları ödeyemeyen vatandaşlarımız, Mayıs ayı sonuna kadar ödemelerini yapabilecek. Ayrıca yapılan düzenlemeyle taksitlerini düzenli ödeyen vatandaşlarımızın da vergi bakımından Ocak ve Mart ayında, sigorta primleri bakımından ise Şubat ve Nisan aylarında ödeyecekleri taksitler dahil olmak üzere tüm taksitlerin ödeme süreleri faizsiz olarak uzatıldı. Yani Ocak ayında yapılması gereken ödemeler Mayıs ayında, Şubat ayında yapılması gerekenler Haziranda ve izleyen her taksit bu şekilde 4 ay ötelenerek ödenebilecek. "

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç evin çatısına uçtu
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç evin çatısına uçtu