‘Vücut geliştirme tüm sporların anasıdır’

‘Vücut geliştirme tüm sporların anasıdır’

Kahramanmaraş Vücut Geliştirme ve Fitness İl Temsilcisi Ümit Karasu, “Vücut geliştirme tüm sporların anasıdır, temelidir. Kalp ve damarları güçlendirir, karaciğeri ve böbrekleri yeniler. Vücuttaki toksinler atar. Vücut geliştirmek için iyi antrenman, iyi uyku ve iyi beslenme şarttır.

29 Aralık 2016 - 10:42

Eğer yağlı yiyorsan iyi vücut yapamazsın veya geç uyuyorsan aynı şekilde yapamazsın. Bu nedenle kesinlikle faydalı bir spordur. Dünya genelinde yüzde 50 oranında bu sporla uğraşılmaktadır. Ancak tabii bu sporu doğru insanla ve doğru yerde yapmak çok önemlidir” dedi.

 

SPOR VE VÜCUT GELİŞTİRME TERCİH EDİLMİYOR

Kahramanmaraş Vücut Geliştirme ve Fitness İl Temsilcisi, Vücut Geliştirme ve Fitness Sporu 2. Kademe Antrenörü ve Aynı zamanda eski Milli Takım Antrenörü Ümit Karasu, “Hayatımızın en önemli etmenlerinden birisi olması gereken spor ve vücut geliştirme ne yazık ki günümüzde çok yaygın olarak tercih edilmiyor. İnsan sağlığına saymakla bitmeyen vücut geliştirmenin faydaları hem görünüm açısından hem de sağlık açısından insanlar için çok önemli bir spor olduğunu ifade eden Karasu sözlerine şöyle devam etti: “Vücut geliştirme sporu kasların tam anlamıyla çalışmasını, kuvvetlenmesini ve yapısındaki estetikliğe kavuşmasını sağlar. Her yaşta sağlıklı bir insanın istediği her alanda yapabileceği vücut geliştirme sporunun faydalarından birkaçı hareketsizliği önlemesi, vücuttaki yağların yakılması ve kasların ön plana çıkmasını sağlamasıdır.”

 

“SPOR KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAKLAŞTIRIR”

Yapılan spor hareketleriyle kan dolaşımını düzenler ve bu sayede kalbin daha sağlıklı çalışmasını sağladığı belirten Karasu sözlerine şöyle sürdürdü: “Bütün spor branşlarının temelini oluşturan vücut geliştirme kondisyon çalışmalarının büyük bölümünü kapsar ve spor sayesinde göğüs kafesinin genişlemesini sağlayarak daha iyi solunum yapmayı sağlar. Vücuda olan hâkimiyetin artmasını, dengenin ve konsantrasyonda artış olmasını sağlayarak sağlıklı ve daha gösterişli bir vücuda sahip olmayı sağladığı gibi Bütün sporlar için geçerli olan kötü alışkanlıklardan uzaklaşmayı ve sağlıklı bir vücuda sahip olmanın temelini oluşturur. Bayanlar için baş belası olan selülitlerden rahatlıkla kurtulmanın kesin çözümü… olan vücut geliştirmenin faydaları saymakla bitmez.”

 

“BİRÇOK HASTALIK VÜCUT GELİŞTİRME SAYESİNDE ORTADAN KALKMAKTA..”

Sağlık açısından da birçok yararı bilimsel olarak açıklanan vücut geliştirme sporu kemik erimesi, psikolojik sorunlar, kalp rahatsızlıkları, dolaşım rahatsızlıkları, eklem iltihabı, organ zayıflığı ve duruş bozuklukları gibi birçok hastalığın iyileşmesinde büyük bir etkisi olduğunun altını çizen Karasu; “Sayabileceğimiz birçok hastalık vücut geliştirmenin faydaları sayesinde rahatlıkla ortadan kalkmakta ve hem görünüm açısından hem de sağlık açısından mükemmel bir vücuda sahip olmanızı sağlamaktadır.”

 

“SPORUNUZU DÜZENLİ VE AYNI SAATLER İÇİNDE YAPILMALI”

Vücut geliştirmenin faydalarını yaşamak, insanların dikkatini çekecek kaslı ve fit bir görünüme sahip olmak çoğu insanın yapmak istediği ancak bazı nedenlerden dolayı yapamadığı bir spor olduğunu söyleyen eski Milli Takım Antrenörü Karasu sözlerine şöyle devam etti: “İnsan vücudunun gelişmiş halinin ön plana çıkmasını sağlayan vücut geliştirme sporu insan sağlığı açısından çok önemlidir. Spor yaparken aynı zamanda hayatınızı bir düzene sokmanız gerekmektedir. Sadece yapılan spor yeterli değildir ve yediklerinize, uyku düzeninize oldukça dikkat etmelisiniz. Vücut geliştirmenin faydalarını vücudunuz üzerinde görmek istiyorsanız sporunuzu düzenli ve aynı saatler içinde yapmaya özen göstermelisiniz. İstediğiniz bir vücuda sahip olmak için kararlı olmalı ve zorluklarla başa çıkmalısınız. Hayatınız boyunca çektiğiniz bazı hastalıklardan kan veya şeker hastalıkları, iktidarsızlık veya bir kaza sonrasında oluşan güç kaybını gidermek amacıyla tercih edebileceğiniz bir spor dalı olan vücut geliştirmenin faydaları insan üzerinde gözle görülür derecede kendisini göstermiştir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Görgel: “Tarihi Yapılarımızı Hızlıca Ayağa Kaldıracağız”
Görgel: “Tarihi Yapılarımızı Hızlıca Ayağa...