Yaşlılar emin ellerde

Yaşlılar emin ellerde

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezi projesi Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından onay alan bu merkez Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yaşlıları evlerinde ziyaret ederek onların ihtiyaçlarını gideriyor.

07 Eylül 2018 - 02:59

Bütün ihtiyaçları karşılanan 65 yaş üstü yaşlı ve bakıma muhtaç olan yaşlılarımıza Büyükşehir Belediyesi tarafından evlerine yerleştirilen cihazlarla takip altında tutuluyor.

Evlere takılan cihazlar sayesinde su baskını, gaz kaçağı gibi yaşanacak olan olumsuz durum karşısında anında müdahale ediliyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Daire Başkanı Ayşe Taşkıran 65 yaş üstü yalnız yaşayan yaşlılar için evlerine yerleştirilen akıllı sistemler sayesinde hizmet verildiğini ve bu durumdan yaşlıların çok memnun kaldığını ifade ederek: “Türkiye’de bir ilk olan bu projemizle evlerinde yalnız yaşayan 65 yaş üstü insanlarımıza hizmet veriyoruz. Bu yaşlılarımızın evlerine kurduğumuz akıllı sistem ve kendilerine verdiğimiz butonlarla anında bizlere ulaşıyorlar. 7/24 esasına göre görev yapan ekiplerimiz yaşlılarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Yaşlılarımızla da zaman zaman gidip kendileri ile görüşüyoruz. Gördükleri ilgi ve alakadan dolayı bu hizmetten dolayı çok memnun olduklarını belirtiyorlar ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a Allah razı olsun diyerek teşekkürlerini iletiyorlar” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x