Yatırımlardan Kahramanmaraş da nasibini alıyor

Yatırımlardan Kahramanmaraş da nasibini alıyor

Bakanlığın tam zamanlı eğitime geçilebilmesi için başlattığı yatırım harekâtından nasibini alan Kahramanmaraş, 2019 yılı sonuna kadar 75 okula daha kavuşarak kentteki eğitim eksikliğini tamamlıyor.

12 Kasım 2017 - 03:50

Başbakan Binali Yıldırım’ın 2016-2019 Orta Vadeli Programı içerisinde yer alan tam zamanlı eğitime geçiş sistemi Kahramanmaraş’ta meyvelerini vermeye başladı. Sistem kararı ile eksikliklerin tamamlanması için harekete geçilen Kahramanmaraş’ta okul eksikliği merkez metropol ilçelerinde kendini gösterirken, diğer ilçeler de tam zamanlı eğitime hazır bulunuyor.  

DERSLİK SAYISI YÜKSELTİLMELİ

9 bin 500 dersliğin bulunduğu Kahramanmaraş’ta tam zamanlı eğitime geçilebilme durumunu değerlendiren, Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Abdülaziz Aydın, “Tam zamanlı eğitime geçilebilmesi için Kahramanmaraş’ın metropol ilçelerinde derslik sayısının yükseltilmesi gerekir” dedi. Eksikliğin giderilebilmesi içinde yatırım projesi bulunduğunu söyleyen Aydın, yatırım planlaması içerisinde Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerinin ağırlıkta bulunduğunu belirtti.

‘ÖNCELİK METROPOL İLÇELERE VERİLMELİ’

Kahramanmaraş genelinde bulunan toplam derslik ve öğrenci sayısı bilgilerini de aktaran Aydın, “İl ve ilçeler dahil olmak üzere kent genelinde bakıldığı zaman yaklaşık 10 bin 83 tane okul ve kurum olduğunu görüyoruz. 9 bin 500 civarında derslik, 260 bin öğrenci derslik başına düşen öğrenci sayısı geçen yıl istatistiklerine göre liselerde 28 ilk ve ortaokullarda 32 olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayı mesleki ve teknik okullarında ise 30 öğrenci oluyor. Kahramanmaraş’ta ki öğrenci sayısını dersliklere böldüğümüz zaman ise,  her dersliğin başına yaklaşık 30 tane öğrencimiz düşüyor. Aradan geçen 10 yıl boyunca bu istatistiklerde ciddi bir ilerleme de söz konusu olurken,  fiziki alt yapı konusunda hem bakanlığın hem milli eğitim müdürlüğünün ciddi bir katkı gösterdiğine şahitlik etmiş oluyoruz. 2019 hedeflerine geldiğimiz zamanda ise burada İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmelerimiz sonucunda bin 500 civarında derslik yapımı için startın verildiğini ifade ediyorlar. Hedeflerinin 2019 yılı sonunda yaklaşık 75 okulun daha hizmete girmesi planlanıyor. Planlama içerisinde ise genelde kentin 2 metropol ilçesi yer alıyor. Kentte 2 metropol ilçeler dışında diğer ilçelerin bir çoğunda herhangi bir sorun gözlemlenmiyor. Sonuçlara bakıldığı zaman ise, ilçelerde tam zamanlı eğitime geçilmesinde herhangi bir sıkıntı görülmüyor. Tam zamanlı eğitime geçilebilmesi ihtiyaç duyulan yerler metropol ilçelerdir” diye konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...