Yazar Gülcemal; “Gazze’deki Acıya Sessiz Kalmıyoruz”

Yazar Gülcemal; “Gazze’deki Acıya Sessiz Kalmıyoruz”

İsrail’in Filistin’de yaptığı saldırı ve soykırıma sessiz kalmayarak çeşitli yollarla tepkisini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Yazar Merve Gülcemal’in katılımıyla “Daimi Gündemimiz Kudüs” konulu konferans düzenledi.

29 Ocak 2024 - 16:11

İsrail’in Filistin’de yaptığı saldırı ve soykırıma sessiz kalmayarak çeşitli yollarla tepkisini sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, uzman isimlerin katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenleyerek Filistin’de yaşanan insanlık dramına vurgu yapıyor. Bu kapsamda etkinliklerine bir yenisini daha ekleyen Büyükşehir Belediyesi, kaleme aldığı eserlerle okurların kalbine dokunan ve konferansları büyük bir ilgiyle takip edilen çocuk edebiyatının usta isimlerinden Yazar Merve Gülcemal’i vatandaşlarla buluşturdu. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirilen “Daimi Gündemimiz Kudüs” konulu konferansta Yazar Gülcemal, Kudüs’te yaşananlara ve bölgenin İslam coğrafyası için önemine değindi. Etkinliğin çok verimli geçtiğini belirten katılımcılar, Büyükşehir Belediyesi ve Yazar Merve Gülcemal’e teşekkür etti.

Acılarımızı Paylaşıyoruz

Yazar Merve Gülcemal, programa ilişkin yaptığı açıklamada, “Dünyanın en büyük felaketinin acılarını unutmadan bir başka acıyla yüreğimiz yandı. Kahramanmaraş’a son geldiğimden bu yana acıların bir nebze de olsa sarıldığına şahit oldum. Bunun buruk sevincini yaşarken bir başka acımızı paylaşmak ve Gazze’de yaşanan insanlık dramını konuşmak için bugün Kahramanmaraş’tayız. Depremde Gazzeli çocuklar, kardeşleri için bir sandık hazırlayıp göndermişlerdi.  Minik yavruların ceplerindeki harçlıklarını vatandaşlarımıza gönderdiklerine şahit oldum. Bizler kendi acımızı yaşarken başka bir acıya da asla sessiz kalmıyoruz” cümlelerini kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x