Yazar Kızıltepe: “Türk’ün Türk’ten Başka Dostu Yok...
Reklam

Yazar Kızıltepe: “Türk'ün Türk'ten Başka Dostu Yok (mu)?”

Kırk Yılın Hikayesi, Bak Düşeceksin-Hayatın İçinden Öyküler, Tek Kişilik Ranza, Bazen Deli Olmak Lazım, Hani Sen Nasılsın Diye Sormuyorsun Ya kitaplarının yazarı Vedat Ali Kızıltepe, Türk'ün Türk'ten Başka Dostu Yok (mu) konu başlığı ile yazdığı köşe yazısını okurlarına sundu.

31 Ekim 2019 - 17:58

Türk'ün Türk'ten Başka Dostu Yok (mu) sorusuna cevap arayan Yazar Kızıltepe köşe yazısında şu ifadelere yer verdi: “Türkün Türk’ten başka dostu yok söylemi klasik bir söylemdir. Acaba gerçekten öyle midir? Yunan'ın Yunan’dan, Arap'ın Arap’tan, İngiliz'in İngiliz’den Rus'un Rus’tan başka dostu var da, Türk'ün Türk’ten başka dostu yok mudur?

Üç kıtaya hükmetmiş bir neslin torunlayız. Avrupa'nın bizden çekinmesi, benliklerine yerleşmiş Türk korkusunu yenememeleri, yeniden dünyanın bir süper gücü olarak siyaset ve askeri alanda söz sahibi olmamızdan endişe duyuyor olmaları… Evet, olasılık dahilinde.

Yıllarca İslam dinine hizmet etmiş, ulus kavramının yeterince yerleşmediği Arap toplumlarına liderlik yapmış, netice itibari iler İslam sancağını taşımış Türkiye den, Türk’ten çekinmeleri evet doğrudur.

Bosna'da, Filistin'de, Mısırda yaşanmış , yaşanmakta olan haksızlıklara, soykırımlara sessiz kalmayışımızdan, haklıyı, doğruyu her zaman söylememizden, tüm dünya, tüm Arap toplumu kafasını kuma gömerken, örneğin İsrail zulmüne başkaldırma cesareti, iradesi ve dik başlılığı gösterdiğimizden...  Evet biz farklı bir milletiz. Belki Türk'ün Türk’ten başka dostu olmayışı sırf bu yüzden.

Peki gün geçtikçe küreselleşen, birbiri ile sürekli ve daha fazla iç içe geçmeye başlayan, daima irtibat halinde ve birbiri ile daha fazla konuşan insan topluluklarında, diğer ülke halklarının da ülkemize, halkımıza bakış açısı tam olarak böyle mi? Tüm dünya halklarını göze alırsak, Türk’ün halkının Türk’ten başka dostu yok mu?

Sahi bizi neden sevmiyorlar?  Ya da sevmiyorlar mı?  Bu bizim hüsnü kuruntumuz mu? Yoksa bir paranoya mı?

Ülkelerin belirli siyasi çizgileri olabilir. Derin bir hafıza birikimi olabilir. Ancak yaklaşık yüz yıldır herhangi bir savaşa girmemiş, direk bir ülke ile çarpışmamış, Osmanlı imparatorluğu değil de Türkiye Cumhuriyeti olarak anılmış ülkemizin, halkımızın başka devletler ve halkları tarafından sevilmiyor olması, bunun geçmiş 500 yıla bağlamak... Yok, çok da akılcı değil.

Türk'ün Türk’ten başka dostu yok ise, Türk'ün de hataları vardır. Kendini anlatamamak gibi. Naif ver narin yüzünü dünyaya gösterememek gibi. Dış politika, masa siyasetinde başarısızlık gibi.

Şöyle bir örnek verelim.

Barış Pınarı harekatı. Sınırlarımız dünya tarafından kağıt üstünde de olsa terör örgütü PKK ile organik ve inorganik bağı bulunan PYD terör örgütü tarafından kuşatılmış durumda. Sınırlarımız dahiline sürekli taciz atışları yapılmakta. ABD'nin terör örgütü Işıd’ı yenmek için kurduğu kullandığı başka bir örgüt PYD. Kürtleri temsil etmiyor. Aksine Kürt halkı onlardan yaka silkiyor. Bu arada Ülkende dört milyon Suriyeli göçmen mevcut. Kuzey Suriye’yi bu ne idiğü belirsiz terör örgütünden temizleyip, dört milyon Suriyeliyi ülkelerine göndermek, orada şehirler inşa etmek, okullar hastaneler yapmak istiyorsun. Bu yerden göğe kadar haklı çaban ve mücadelen için aylar süren ABD ile pazarlık neticesi o bölgeye giriyorsun.

Ne oldu?

Deyim yerinde ise tüm dünya karşımıza çıktı. KKTC Cumhurbaşkanı dahil. İnanılır gibi değil ama Filistin dahil.

Ne diyelim? Türk'ün Türk den başka dostu yok mu diyelim.

Yok.. Öyle demeyelim. Biz kendimizi, haklılık payımızı dünyaya anlatamamışız. Hiç anlatamamışız. Askeri anlamda çok güçlüyüz. Önümüzde duracak ordu yok ama, siyasi anlamda, propaganda anlamında, haklılığımızı gerekçelerimizi anlatmak anlamında hiç bir şey yapmamışız. PYD Terör örgütü dahi bu propagandayı bizden çok daha iyi yaptı.

Globalleşen küreselleşen dünyada Belki siyasi anlamda ülkelerin bakış açısını değiştirmek zordur ancak, Türkiye tüm dünya halkına, tüm dünya medyasına kendisini daha iyi anlatmalı. Türk’ün Türk’ten başka dostu yok söylemi işin kolaycılığı.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x