Yeni filizler futbola kazandırılıyor

Yeni filizler futbola kazandırılıyor

Kahramanmaraş’ın Futbol fabrikası olarak bilinen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Spor şube dairesi Yaz Spor Okullarından eledikleri genç yetenekleri Amatör Futbol takımlarına kazandırıyor.

14 Nisan 2017 - 16:15

Amatör sporda çekilen sıkıntıları yıllardır had safhaya çıktığı Sorunlar olmuş yumak yumak, içinden çıkmak ise oldukça zor olduğu Kahramanmaraş’ta Amatör futbola sahip çıkmak, gençlere ve geleceğe sahip çıkmak düşüncesi ile Sporcu fabrikası olma yolunda ilerleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Spor şube dairesi Yaz Spor Okullarından eledikleri genç yetenekleri Amatör Futbol takımlarına kazandırma adına yeni bir proje ile Yeni filizleri futbola kazandıracak.  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yaz spor okullarına katılan sporcular arasından seçilen öğrenciler spor tesislerinde çalışmalarına devam ediyorlar. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen organizasyonda öğrenciler antrenörler tarafından eğitiliyor. Şehirde amatör spor ile uğraşan herkesin bu işi gönülden yaptığı Kahramanmaraş Futbolunda son zamanlarda sancılı bir süreç yaşadığı şu günlerde sağlam düşünen, sağlam vücutlu, sağlam zihinli sporcular yetiştirmek amacı ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi geleneksel hale getirdiği Yaz Spor Okullarından eledikleri genç yetenekleri Amatör Futbol takımlarına ücretsiz olarak kazandırmaya çalışan Antrenörler yetenek avı sonucunda genç filizleri futbola kazandırmaya çalışıyor. Hanefi Mahçiçek stadyumunda gerçekleşen ve haftada 2 gün süren idmanlar sonucunda genç yetenekleri gün yüzüne çıkarmaya çalışan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Spor şube dairesi projeye yeni yılda start verdi.

 

“BU GENÇLER FUTBOLCU KİMLİĞİNE BÜRÜNECEK”

Yaz Spor Okullarından eledikleri genç yetenekleri Amatör Futbol takımlarına kazandırmaya çalışan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Spor şube dairesi antrenörleri ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Adnan Alagöz proje hakkında açıklamalara bulundu.

Basın Mensuplarına proje hakkında bilgi veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Adnan Alagöz şu ifadeleri kullandı. 

“Bilindiği gibi geçen yıl yaz okullarında çok büyük bir sporcu topluluğuna burada eğitimler verildi. Bu eğitimler neticesinde bu sporcularımız içinden yaz spor okullarına katılan çocuklarımız içerisinden yetenekli olan 80-85 öğrencimizi alarak bir futbol akademisi oluşturduk” dedi.

 

“AMATÖR TAKIMLARA GİDECEK SEVİYEYE GELDİLER”

Çalışmaların devam ettiğini ve genç filizlerin yetiştirdiklerini ifade eden Alagöz, “Bu akademi çerçevesinde büyükşehir belediyesi spor müdürlüğümüzün hocaları tarafından bir yıla yakın bu çocuklarımıza temel spor bilgileri futbolla ilgili bilgiler verildi. Dolayısıyla şuan da Kahramanmaraş’taki amatör spor kulüplerine gidecek seviyeye geldi. Bu çocuklarımız bundan sonra amatör spor kulüplerine yönlendireceğiz. Orada özellikle bu takımlarla kendilerini daha çok yetiştirecekler. Hem Kahramanmaraş’ımıza hem de Türkiye’nin diğer spor kulüplerine futbolcu olarak gidecekler. Bizim burada ki amacımız sadece tabi ki spor da değil bunun yanında gençlerimize özellikle manevi değerlerimizi öğretmek hem sporcu olmak hem ahlaklı sporcu olmak. Hocalarımız bu yönlerde de eğitim verdiler. Bu gençlerimiz ahlaklı, dürüst, çalışkan aynı zamanda da iyi bir sporcu olup Türk futboluna hizmet edeceklerdir. Bundan sonra ki süreçte yaz spor okullarımızda bu öğrencilerimizi alacağız, yenilerini alacağız. Bu süreç böyle devam edecek. Büyükşehir belediye başkanımızın dediği gibi alt yapıya önem veriyoruz bu alt yapıda buralarda çıkacak biz öyle düşünüyoruz. Önce yetiştireceğiz daha sonra amatör spor kulüplerimize vereceğiz. Buradan da hem Kahramanmaraş’a hem de Türkiye geneline bu sporcularımızın yayılacağına inanıyoruz” dedi.

 

“DİĞER BRANŞLARDA DA SPORCU YETİŞTİRİYORUZ”  

Amatörün sadece futboldan ibaret olmadığını ifade eden Alagöz, “Tabi ki yaz spor okullarında sadece futbol değil futbol dışında birçok öğrencilerimiz eğitiliyor. Futbolun dışında basketbol olsun, voleybol olsun, tekvando olsun, yüzme olsun çocuklarımız çok rağbet ediyor yüzmeye sporu. Sadece futbol değil diğer alanlarda da yine kendi hocalarımız tarafından yaz spor okullarında eğitimlerimiz veriliyor. Bundan sonra da futbol ve dışındaki diğer alanlarda olsun voleybolu olsun, yüzme olsun, atıcılık olsun Türkiye çapında dünya çapında da sporcular yetişiyor artık bunlara destek amacı ile diğer alanlarda da bunları gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“AMATÖR’ÜN DERDİNE MERHEM OLMAYYA ÇILIŞILIYOR”

Amatör Futbolun hem maddi hemde manevi birçok sorunu olduğunu ifade eden Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ergün Önal, projenin Amatör futbola çok büyük faydası olacağını ifade ederek şu cümleleri kullandı; “Gerçekten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımızın Özellikle Yaz Spor Okulları kapsamında verdiği önemi takip ediyoruz. Bu senede beni en çok memnun edenlerden biri de bugün ki organizasyon özelliği de geçen seneden yetişen ve 4000 kişi içerisinden süzülerek çıkarılan bu gençlerimiz Kahramanmaraş’taki Amatör kulüplerimizin emrinde ve bunlara sunacaklar. Herhangi bir bedelde talep etmeyecekler. Bunlar eğitimlerini alan sporcular. İsteyen kulüplerimiz burada inceleme yaparak beğendiklerini seçme yaparak alabilirler. Bu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesini büyük bir projesidir. Amatör futbola en büyük desteklerinden biridir. Benim spor adamlık anlayışıma göre paradan daha değerli bir projedir. Alt yapının genel organlarından birisi de sporcudur” ifadelerini kullandı.

 

“KULÜPLERİMİZ İSTİŞARE İCERİSİNDE OLSUNLAR”

Burada yetişen sporcuların Amatör takımlara kazandırılması doğrultusunda Amatör Kulüplerin bu konuya eğilip ellerini çabuk tutması konusunda özellikle yeti kulüplerin buradan alt yapı sağlaması gerektiğini savunan Başkan Önal, “Şuanda Büyükşehir Belediye Başkanlığımız 2016 yılında 4 antrenör ile yetiştirdiği 200’ün aşkın eğitimini almış, terbiyesini almış alt yapıya uygun sporcu var. Benim tavsiyem Antrenörler ile idareciler ile istişareli bir şekilde görüşerek kendi alt yapılarını güçlendirme adına görüşmelerini yaparak bunları seçip lisanslarını yaparak tabanlarını güçlendirme bakımından çok faydalı olacaktır. Amatör Kulüplerimiz bu konuya eğilip ellerini çabuk tutarsa özellikle yeni kurulan takımlar. Hazır ekip burada bu bakımdan ben bütün kulüplerime, Büyükşehir Belediye başkanıma bu organizasyonda emeği geçen antrenörlerimize kulüp başkanlarımıza yöneticilerine hatta malzemecilerine kadar hepsine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu yılda inşallah umarım ki bu proje devam eder, geleneksel hale dönüşür. Biz bunu 4 hoca ile değil 10 hoca ile yapalım daha çok genci spora kazandıralım. Katılımcı sayımız ne kadar artarsa içerdeki cevherleri, mücevherleri daha tez buluruz ve ülke futboluna Kahramanmaraş futboluna ve spor kulüplerine bir taban oluşturulur, zemin oluşturulur. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

 

“BÜTÜN KULÜPLERİMİZE KAPIMIZ AÇIK”

Proje hakkında açıklamalarda bulunan ve genç fidanları yetiştiren Antrenör Ali Gitmiş ise, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından Her yıl geleneksel olarak yapılan yaz okullarımızdan seçtiğimiz yaklaşık 80,85 tane genç yetenekli öğrencimizi alıp futbolun ilk temel eğitimini veriyoruz. Sonrasında bizim buradaki amacımız buradaki yetenekli gençlerimize alt yapının eğitimini verdikten sonra ilimizin Amatöründeki bütün amatör takımlarımıza buradaki gençlerimizden kaynak sağlamak. Yani gelip istedikleri oyuncuyu bizden beğenip, talep ettikleri anda bizden ücretsiz bir şekilde o kulüplere aktaracağız” dedi.

 

“AMACIMIZ TÜRK FUTBOLUNA KAZANIM”

Amatör Futbolun tabanı olduğunu ifade eden Antrenör Gitmiş, “Burada amaç futbolumuzun alt yapısına, Kahramanmaraş’taki futbolumuzun gelişmesini buradaki yeteneklerin, çocukların futbolcu olmaları yönündeki desteklerimizi sunuyoruz. Böyle bir çalışma yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımız, spor şubemizin desteği ile çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Haftanın 2-3 günü çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra farklı etkinlikler düzenliyoruz. Öğrencilerin velileri ile sürekli görüşüyoruz. Futbol okulları ile hazırlık tarzında maçlar yapıyoruz. Bu kapsamda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“AHLAKLI SPORCU, KALİTELİ KALECİLER KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUM”

Proje kapsamında Türk futboluna kaleciler kazandırmaya çalıştığını ifade eden Kahramanmaraşspor’un Efsane kalecilerinden Ahmet Bayrakçı ise “Proje uzun zamandan bu yana devam ediyor. Bende bu projede kaleci yetiştirmeye çalışıyorum. Benimde genç yetenekli kalecilerim var. 9 yaşından 13 yaşına kadar onlarla sabırsızlıkla çalışıyoruz, bıkmadan usanmadan. İnşallah elimizden gelenin en iyisini yapıp memleketimize Türk Futboluna Ahlaklı sporcu, kaliteli kaleciler kazandırmaya çalışacağız inşallah” ifadelerini kullandı. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)      

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın