Yeni Teknokent binası dolu dolu geliyor!

Yeni Teknokent binası dolu dolu geliyor!

Kahramanmaraş’ta 2012 yılında faaliyete geçirilen ve özel firmalar tarafından yoğun ilgi gören Teknokent’te bugüne kadar ARGE faaliyetleri kapsamında 52 proje tamamlandı ve 55 proje ise devam ediyor. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar yerleşkesi içerisinde inşaat çalışması devam eden yeni Teknokent hizmet binasında yer almak isteyen firmaların talebiyle doluluk oranı ise şuana kadar %80’lere ulaşmış durumda.

10 Aralık 2017 - 14:55

Yeni Teknokent hizmet binası hakkında bilgiler veren Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mahit Güneş, yeni hizmet binasının tamamlanmasıyla bölgenin teknolojik olarak kalkınmasına öncülük yapacak bir ekosistem oluşacağını söyledi.

 

“Yüksek Teknolojiye Ayak Uyduruyoruz”

Yeni binada sosyal ve kültürel alan olarak ayrılan bölümlerin olacağına dikkat çeken Güneş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kahramanmaraş Teknoloji Geliştirme Bölgesi 2012 yılından itibaren geçici bölge olarak ilan edilen TGB-2 alanında aktif olarak faaliyetlerine başlamıştır. Şuan itibarıyla bölgemizde biri yabancı olmak üzere toplam 29 firmada 83 personel ile Ar-Ge faaliyetleri yürütülmektedir. Bugüne kadar toplam 52 proje tamamlanmış 55 proje ise devam etmektedir. Bölgemizde yürütülen projeler sonucunda Tekno Girişim, Tekno Yatırım destekleri alan firmalarımız olmuş 2016 yılından itibaren teknoloji ihracatı yapılmaya başlanmıştır.TGB-2 alanının tam doluluk oranıyla ve kısıtlı imkânlarla hizmet vermesi ve şehrin ekonomik performansı dikkate alınarak TGB-1 alanındaki 101.767,29 metrekare arazinin ülkemizin Ar-Ge, tasarım ve ileri/yüksek teknoloji politikalarıyla uyumlu şekilde yapılandırılması çalışmalarına başlanmıştır. Sosyal ve kültürel alan olarak ayrılan 10 dekarlık arazide projelendirme faaliyetlerine başlanmış ve en kısa zamanda yapılaşmaya geçilecektir. Toplam 102 dekarlık alanda tüm bu yapılaşmalar bitirildiğinde bölgemizin teknolojik olarak kalkınmasına öncülük yapacak bir ekosistem oluşacaktır.”

 

“Kısa Bir Süre Sonra Tamamlanacak”

Binanın inşaat çalışmasını hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Prof. Dr. Mahit Güneş şunları söyledi: “TGB-1 alanında inşası devam eden Kahramanmaraş Teknokent İdare Binası ve Kuluçka Merkezi’nin ihale süreci 16.03.2017 tarihinde gerçekleştirilmiştir. 6000 metrekare kapalı alanda61 ofisle hizmet verecek binanın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca sağlanan desteklerle kısa zamanda tamamlanması hedeflenmektedir. İnşası devam eden Teknokent binamızda, 20, 35, 50 ve 100 m2 ofisler yer almaktadır ve şu an itibarı ile yeni binamızda yer almak isteyen firmaların talebiyle doluluk oranı %80’lere ulaşmıştır. Binanın tamamlanmasıyla birlikte sosyal alan için yapılaşma faaliyetlerine geçilecektir.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x