Yenidoğan canlandırma eğitimi

Yenidoğan canlandırma eğitimi

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğünde Yenidoğan Canlandırma eğitimi programı düzenlendi. Tüm dünyada her yıl dört milyon bebek doğumdan sonraki ilk bir ay içinde hayatını kaybettiği ve bunların üç milyonunun ise ilk hafta içerisinde hayatını kaybettiğinin belirtildiği açıklamada,Yenidoğan ölüm nedenleri içinde doğum asfiksisi, prematüre ve konjenital anomaliler ön plana çıkmaktadır.

07 Mart 2018 - 00:16

Doğum asfiksisi dünyada her yıl gerçekleşen dört milyon yenidoğan ölümünün %23’ünü oluşturmaktadır. Asfiksiden ölümlerin önemi, bu ölümlerin önlenebilir olmasından kaynaklandığı belirtildi.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü resmi sayfasından yapılan açıklamada, ''Yenidoğan optimal yaklaşım kapsamında neonatal resüsitasyon temel konulardan birini oluşturmaktadır. Ülkemizde asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana “Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP)” yürütülmektedir. Program kapsamında yurt çapında doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimleri gerçekleştirilmektedir Bu kapsamda Müdürlüğümüz ÇEKÜS Birimince 21-22-23 Şubat 2018 tarihlerinde 112 ,Kamu Hastaneleri ve Özel Hastanelerde Doğum ve Yenidoğan servislerinde çalışan ebe ve hemşirelere yönelik Üreme Sağlığı Eğitim Merkezinde NRP Eğitimi yapılmıştır.Eğitimde M.Akif Terli (kurs sorumlusu), Doç. Dr. Esat Köklü, Uz. Dr. Halil Değirmencioğlu, Dr. Ülkü Karakaya, Dr. Nesrin Pircanoğlu, Dr. İsmail Kahraman,Nesrin Çokaklı, Handan Şenbay ve Hazal Ceren Akbaş eğitimci olarak katılmışlardır
Eğitim programının son günü olan 23 Şubat 2018'de programda başarılı olan katılımcılara İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Ali Nuri Öksüz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Yener, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Mehmet Yılmaz ve Başkan Yardımcılarımız tarafından sertifikaları verilmiştir'' ifadelerine yer verildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...