Yerli marketlerde ucuz et satmak istiyor

Yerli marketlerde ucuz et satmak istiyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın ucuz etle ilgili uygulamasına Kahramanmaraş’ın yerli süper marketlerinden tepki geldi. Bakanlık ucuz et satacak marketlere sınırlama koyarak 81 ilde şubesi bulunma şartı getirince yerli büyük AVM’ler saf dışı kaldı.

04 Kasım 2017 - 03:05

Geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, et fiyatlarında kalıcı çözümler aradıklarını söyledi ve et fiyatlarının yüzde 40 düşeceğini belirtmişti. Fakıbaba, "Bakanlık olarak kısa zamanda et fiyatlarıyla ilgili çalışma yapacağız. Türkiye’de hayvancılığın artırılmasına yönelik çalışmalarımız var" demişti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ucuz et fiyatları ile ilgili açıklamasında kuşbaşının 31 TL’den kıymanın ise 29 TL’den satılacağını belirtmişti. Bakan Fakıbaba’nın açıklamaları Kahramanmaraş’taki yerel marketleri de heyecanlandırırken, bu uygulamadan yararlanmayı bekleyen yerel marketler zinciri, şartnameye konulan ’81 ilde şubesi bulunacak’ şartıyla şoke oldu. Bakanlığın bu şartıyla ucuz et uygulamasının ulusal 4 firma için çıkartıldığı görüldü.

Bakanlığın bu uygulamasına tepki gösteren yerli marketlerin yöneticileri; “Kahramanmaraş’ta yerel market zinciri olarak bu uygulamadan bizde yararlanmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın tabiki ucuz et yemesini istiyoruz. Kahramanmaraş’ta yıllardır ilimizin ekonomisine destek veriyoruz, vergimizi ilimize kazandırıyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’dan haksız rekabet oluşturacak tek taraflı bu uygulamadan, ’81 ilde şube şartı’ ibaresini çıkartarak bizleri de dahil etmesini istiyoruz.” Dediler.

Bakan Fakıbaba’nın Kahramanmaraş yerel marketler zincirinin bu çağrısına nasıl bir cevap vereceği merak konusu oldu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı