Yeşil Erik artık tane hesabı satılıyor

Yeşil Erik artık tane hesabı satılıyor

Mart ayının ilk günlerinde piyasaya çıkan turfanda yeşil erik Kahramanmaraş’ta tane hesabı satılmaya başlandı. Plastik kaplara 4 tane konularak satılan yeşil eriğin tanesi 6 lira 25 kuruşa geliyor. Kilogramı ise 500 lirayı buluyor.

12 Mart 2017 - 04:03

Baharın gelişiyle birlikte manav tezgâhlarını süslemeye başlayan yaz meyvelerinin fiyatları, duyanları korkutuyor.Bir yaz meyvesi olay şeftalinin tanesi 25 ile 40 lira arasında değişirken; çok sevilen çağlanın kilogram fiyatı 150 ile 200 lira arasında oynuyor.

Kahramanmaraşlı Esnaf Seyfettin Nacar,kilogramı çok pahalı olduğu için piyasaya ilk çıktı zamanlar alıcısı bulunmayan yeşil eriğin formülünü tane hesabında buldu.

Türkiye’nin birçok yerinde uygulanan sistemi Kahramanmaraş’a getiren Nacar, turfanda olarak piyasa ilk önce sürülen eriğin fiyatının çok kısa zaman aralıklarında değiştiğini söyledi. Piyasaya çıktığı ikinci haftasında erik fiyatlarının yarı yarıya düştüğünü kaydeden Nacar, şimdi piyasada olan eriklerin doyumluk değil tadımlık olduğunu dile getirerek; aşeren kadınlar için kendi işyerlerinde bulundurduklarını belirtti. Kahramanmaraşlı Esnaf Nacar, “Şu anda tezgâhlarda bulunan yeşil erik, canı çeken bazı vatandaşlar için tadımlık. İlerleyen günlerde üretimde artışın başlayıp, bu üründe bolluğun artmasıyla fiyatı da düşecek. Şu an turfanda olduğu için kilosu çok pahalı” dedi. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı