Yirmiikigün Mahallesi Muhtar Adayı Fatma Eken; “Yirmiikigün’e...

Yirmiikigün Mahallesi Muhtar Adayı Fatma Eken; “Yirmiikigün’e Kadın Eli Değmeli”

Onikişubat ilçesi Yirmiikigün Mahallesi’nin tek kadın Muhtar Adayı Fatma Eken, “Mahallemizin deprem öncesi ve sonrası sorunlarını iyi analiz ederek bu yola çıktım. Mahallemize kadın elinin değmesi gerektiğini düşünüyorum. 31 Mart’ta mahalle sakinlerimizin desteklerini bekliyorum. Mahallemizin sakini değil sahibi olalım” dedi.

23 Şubat 2024 - 03:37

Onikişubat ilçesi Yirmiikigün Mahallesi’ne hizmet noktasında elini taşın altına koyan Muhtar Adayı Fatma Eken, çalışmalarını sürdürüyor. Mahallenin her bir noktasını tek tek ziyaret ederek mahalle sakinleriyle bir araya gelen, talep ve isteklerini dinleyen, Yirmiikigün için hedeflerinden bahseden Eken, sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mahallenin tek kadın Muhtar Adayı olan Fatma Eken, “1985 Kahramanmaraş doğumluyum. Evli ve 2 çocuk annesiyim. Konya Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunuyum. Yirmiikigün Mahallesi’nin tek kadın muhtar adayıyım. Muhtarlık ek işimiz değil daima tek işimiz olacak” dedi.

Makamı Değil Hizmeti Öncülüyoruz

Yirmiikigün Mahallesi’nin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında paydaş kurumlarla büyük bir koordinasyon içerisinde çalışmalarını sürdüreceğini vurgulayan Eken, “Makamı değil hizmeti öncülüyor ve bir yerel yöneticinin bu anlayışla hizmet etmesi gerektiğini düşünüyorum. Mahallemizin deprem öncesi ve sonrası sorunlarını iyi analiz ederek bu yola çıktım. Mahallemize artık bir kadın elinin değmesi gerekiyor. Çünkü kadın ince ve zarif düşünür, her detayı değerlendirir. Tüm kurum ve kuruluşlarda biz kadınlara sunulan pozitif ayrımcılığı en iyi şekilde kullanarak mahallemize hizmet anlamında daha fazla katkı sağlayacağımı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Mahallemizin Sakini Değil Sahibi Olalım

Yirmiikigün Mahallesi için hedeflerinden bahsederek 31 Mart’ta mahalle sakinlerinin desteğine talip olduğunu belirten Muhtar Adayı Fatma Eken, “Muhtar, mahalle halkının derdiyle dertlenen kişidir. Asıl ve en önemli projemiz, mahallemiz için planlanan yatırımları bir bütün halinde ele alıp mahallemize kazandırmak için ilgili kurumlarla köprü kurmak olacaktır. İçerisinde taziye evi ve kütüphane olan Mahalle Konağı ile Aile Sağlığı Merkezi’nin mahallemizde tescil edilmiş alanı mevcuttur. Yeşil alan ve parkların düzenli kontrol ve temizliği, geri dönüşüm noktaları, cadde, sokak ve kaldırımların onarımı gibi konularda ilgili kurumlarla büyük bir koordinasyon içerisinde çalışacağız. Sokak hayvanlarının bakımı, beslenmesi ve kontrol altına alınması noktasında da projelerimiz mevcuttur. İnşallah mahalle sakinlerimiz için halk eğitim kursları ve eğitici seminerler de düzenleyeceğiz. 31 Mart’ta mahalle sakinlerimizin desteklerini bekliyorum. Mahallemizin sakini değil sahibi olalım” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x