“Yolumuza emin adımlarla yürüyeceğiz”

“Yolumuza emin adımlarla yürüyeceğiz”

Türkiye Şampiyonası Genç Kızlarda iddialı bir takım oluşturan Kahramanmaraş Temsilcisi Anadolu Gençlikspor Kayseri’de yaptığı 2017 Türkiye Şampiyonası müsabakasında tur atlayarak iddialı olduğunu kanıtladı.

28 Ağustos 2017 - 16:17

16-21 Ağustos tarihleri arasında Kayseri'de oynanan Genç Kızlar Türkiye Şampiyonasında  Anadolu Gençlikspor grubundaki  ilk maçında  Tavla Gençlikspor'u 3-0 yenerek iyi başlamıştı. 18 Ağustosta maç yapmadan dinlenerek geçiren Anadolu Gençlikspor, ikinci maçında Adana İdman Yurdu'nu 1-0 yenerek 2'de 2 yaptı. Kahramanmaraş Temsilcisi 3. maçında Kayseri Gençlerbirliği ile 1-1 kalarak 7 puanla Kayseri grubunda şampiyon olarak 2. kademeye yükseldi. Önümüzdeki günlerde  kura çekimi sonucunda Tarafsız sahada tek maç eleme usulüne göre gerçekleştirilecek olan 2.  eleme turu müsabakaları 32 takımın katılımı ile 13 Eylül Çarşamba günü oynanacak, kura çekimi ise 7 eylül perşembe günü çekilecek.

 

“YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Kayseri grubunda şampiyon olarak 2.ç kademeye yükselen Kahramanmaraş Anadolu Gençlikspor Kulübü Teknik patronu Keramettin Güler, Yıldız Kızlar Türkiye Futbol Şampiyonası'nda fazla bir etki gösteremediklerini anımsatarak, Genç Kızlar Türkiye Futbol Şampiyonası'nda iddialı olduklarını, ilk grubu geçmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve yollarına kaldığı yerden devam edeceklerini söyledi. Güler, takım olarak iyi bir altyapıya sahip olduklarını ifade ederek, altyapının meyvelerini toplamaya başlayacaklarını kaydetti. Gençlikspor Kulübü olarak kuruldukları günden buyana altyapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini dile getiren Güler, “3 yıl öncesine Anadolu Gençlikspor Kulübü olarak profesyonel takımımızı oluşturduktan sonra altyapıya yönelmiştik. Altyapı çalışmalarımızı hiç bir zaman ikinci plana atmadık. Profesyonel futbol takımımızın yanı sıra altyapıya da önemli yatırımlar yaptık. İnşallah bunun meyvelerini toplamaya başlayacağız” dedi.

 

“TÜRKİYE ŞAMPİYONASI FİNALLERİNE KADAR GİTMEYİ HEDEFLİYORUZ”

1. Kademeden sonra 2. Kademede daha tecrübeli takımlarla karşılaşacaklarını anımsatan Güler, “Biz Anadolu Gençlikspor olarak Türkiye Finallerine kadar gitmeyi hedefliyoruz. Bu hedef çerçevesinde mücadele edeceğiz. Öncelikle maçlarda daha iyi dereceler almak için mücadele edeceğiz. Biz daha üst turlara çıkacağımıza inanıyoruz. Yıldız kızlarda olmadı ama en azından genç kızlar kategorisinde çeyrek finali zorlayacağız. Bizim tek amacımız sonuç alalım ya da 2. tura, çeyrek finale çıkalım değil. Sporcularımın hem tecrübe kazanmasını hem de gelecekte meslek sahibi olmalarını istiyorum” diye konuştu.

 

“ÖNCE KIZLARIMIZIN BAŞARISI”

Kulüp başarısından ziyade sporcu yetiştirmeyi hedeflediklerini aktaran Antrenör Keramettin Güler; “Bizim amacımız burada tecrübe kazanmak. Buradaki hedefimiz sporcu yetiştirmek. Kulüp başarısından ziyade sporcu yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu işin merkezinde futbol oynayacak genç kızlarımız var. Dolayısıyla onların gelişimi önemli. Takımın başarısından önce onları biz belirli bir seviyeye getireceğiz. Bu da zamanla başarıya yansıyacak. Önce kızlarımızın başarısı, daha sonra skor ve saha başarısı. Bu turnuvada amacımız gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Skordan ziyade sahada oynayacağımız futbola önem veriyoruz. Güzel futbol oynamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın