Yurt Dışı Tatil Turları Hakkınızda Bilmeniz Gerekenler

Yurt Dışı Tatil Turları Hakkınızda Bilmeniz Gerekenler

Günümüzde yurt dışına çıkmak kolay ve ucuz hale geldiği için yurt dışı tatil turuna çıkanların sayısı gittikçe artmaya başlamıştır. Yurt dışı tatil turları düzenleyen acenteler bu konuda pek çok avantaj sunmaktadır. Ulaşım transferleri, gidilecek ülkelerde gezilebilecek yerler hakkında bilgilendirme, konaklama gibi hizmetler sayesinde bu gibi endişeler ortadan kalkmış olmaktadır.

25 Temmuz 2019 - 16:23

Şimdi yurt dışı tatil turları hakkında bilmeniz gerekenler konusu hakkında biraz yardımcı olmak için açıklama yapalım.

Vizeli Yurt Dışı Turları

Vizeli yurt dışı turuna katılabilmek için öncelikle pasaportunuzun olması gereklidir. Pasaportun geçerlilik tarihinde en az 6 ay kalmış olması ve iki adet boş sayfa olması gerekmektedir.

Yurt dışına çıkış harç pulu alınmalıdır. Bu fiyatlar gidilecek ülkelere göre değişmektedir. Daha sonrasında gidilecek ülkenin vize şartlarını taşımak gereklidir. Hangi ülkenin hangi şartlarda vize verdiği dış işleri bakanlığının web sitesinde ayrıntılı bir biçimde verilmiştir. Oradan gideceğiniz ülkenin şartlarını öğrenebilirsiniz. Avrupa ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri vize istemektedir.

Vize almak için tatil planını satın almak şans arttırıcı etkendir. Vize alma işlemi 15 güne kadar uzayabildiği için tatil planını ona göre yapmak zaman ve maddiyat açısından faydalı olacaktır.

En fazla tercih edilen vizeli yurt dışı turları arasında; Viyana- Prag- Budapeşte turu, İtalya turları, İspanya turları, Fransa turları gösterilmektedir.

Bütün bu işlemleri yapan tur şirketleri mevcuttur. Şirket sizin adınıza vize çıkartır, ulaşım için biletinizi alır, harç ücretinizi öder. Bu durumda yapılması gereken stresli ve zaman kaybedici işleri yapmamış olursunuz. Dolayısıyla da tatilinize kafanızda bu gibi sorularla başlamamış olursunuz.

Detaylı bilgi almak için: MNG Turizm yurtdışı turları

Vizesiz Yurt Dışı Turları

Ülkemiz vatandaşlarının çoğu ülkeye vizesiz gidebilmesi sayesinde yurt dışı vizesiz turlar tercih sebebi haline gelmiştir. Yine vizesiz seyahat edilebilecek ülkeler dış işleri bakanlığı web sitesinde belirtilmiştir. Asya, Avrupa ve Afrika kıtasında vize istemeyen ülkeler bayağı fazla durumdadır. Bazıları pasaportlu bazıları da sadece yeni kimlik kartlarıyla giriş kabul etmektedirler. Ancak bütün ülkelerin vizesiz seyahat süreleri farklı olmaktadır. Örnek verecek olursak; Katar bordo pasaportlulara 30 gün, yeşil pasaportlulara 90 gün vizesiz izin verirken, Güney Kore bordo pasaportu olanlara 90 gün, yeşil pasaportu olanlara da 90 gün vizesiz seyahat uygulamaktadırlar.

En çok tercih edilen vizesiz yurt dışı turları arasında; Bangkok- Pattaya, Ukrayna turu, Belgrad Bira Festivali, Fas- Sahra Çöl turu gibi turlar gösterilmektedir.

Bütün bu konuları araştırmak sıkıcı ve zahmet verici gelebilir. Seyahat acenteleri bu konuda bilgilendirme yaparak sizin gitmek istediğiniz ülkede kaç gün kalabileceğiniz, o ülkeye düzenlenen tatil turları hakkında detaylı bilgi verebilirler.

İlginizi çekebilir: 2019 vizesiz yurtdış turları ve fiyatları

Yurt Dışı Turları Fiyatları

Yurt dışı tur fiyatları bireysel olarak ve acente olarak farklılık göstermektedir. Acenteler tur paketlerini oluşturmak için yurt dışındaki otellerden ve ulaşım şirketlerinden biletleri uzun zaman önce aldıkları için satışları da ucuz olmaktadır. Aynı zamanda acente aracılığı ile satın alınan turlarda kalacak yerler, gezilecek yerler, gidilecek festivaller ayarlandığı için size sadece tatilin keyfini sürmek kalmış olacaktır. Bireysel olarak tura çıkılmaya çalışıldığında ise vize almada sorunlar, kalacak yer ararken güvenilirlik konusunda sıkıntılar, bilinmeyen yol kayıpları gibi kayıplar nedeniyle pek keyifli tatil yapılamayabilir.

Yurt dışı turu satın alırken fiyat ve olanaklar değerlendirilmesi iyi yapılmalıdır. Ulaşımın hangi şirketle yapıldığı, kalacağınız otel imkânları iyi araştırılmalıdır. Ayrıca gittiğiniz ülkedeki yapılacak fazladan faaliyetler için yapılacak ödemeler iyi araştırılmalıdır. Tur satın alınırken bütün bunlar göz önünde bulundurulmalıdır. A firmasının verdiği fiyat ucuz olabilir ancak oteliniz şehir dışında olabilir ya da yemek vermeyebilirler. Fiyatın ucuzluğu değil olanaklar ön planda tutulmalıdır.

Yurt dışı turlarını acentelerden almanın bir diğer avantajı da herhangi bir aksilik olması durumunda acenteyi derhal turizm bakanlığı hattına şikâyet edebilir ve mağduriyetinizi giderebilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
Kahramanmaraş’ta işyeri hırsızı tutuklandı
Kahramanmaraş’ta işyeri hırsızı tutuklandı