Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...

Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...

Gazeteci-Şair Narin Demirci, “Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama…" adlı makaleyi kaleme aldı.

06 Mayıs 2024 - 22:52

Gazeteci-Şair Demirci kaleme aldığı makalesinde, Zamanın behrinde saçma sapan şiirler yazan bir adam, gördüğü rüyayı Molla Camii’nin meclisinde anlatmak ister ve:

- “Üstad! Dün gece rüyamda şiirler yazıyordum ki Hızır aleyhisselamı gördüm. Mübarek ağzının tükürüğünden bir parça benim ağzıma tühledi” der.

Adamın, yazdığı şiirlerde keramet aranmasını ve çevresindekileri Hızır’ın (as) kendisine feyiz verdiğine inandırmak isteyerek sahte şöhret peşinde koştuğunu fark eden Molla Camii, adama döner ve:

- “Bre ahmak! O öyle değil. Bence Hızır aleyhisselam bu şiirleri senin yazdığını görünce yüzüne tükürmek istemiş ama o sırada ağzın açık olduğundan, tükürük suratına geleceği yerde ağzına girmiştir” der.

Aslında bilindiği üzere “Ağzına tükürmek” deyimi, tüküren kişinin halifesi, vekili olmak ve onun adına yetkileri kullanarak icraatta bulunabilmek anlamı taşır. Dolayısıyla işgüzar adam da bu minval üzere anlatıyor rüyasını. Kendisine uhrevi bir paye çıkarmak istiyor ancak umduğuna nail olamıyor pek tabii.

Şiir... İnsanın kendisi ve düşünceleri üzerindeki en etkili sanatlardan biri. Onun içindir ki Yunus Emre, Mevlana gibi gönül ehli insanlar, vermek istedikleri mesajları hep şiir yoluyla vermişlerdir. Çünkü şiir, müzik ve bunlara ilaveten görsel sanatlar, insan hafızasında derin yer eder. O yüzden bu yolla edinilen bilgiler daha kalıcı ve etkileyicidir. 

MAKALENİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı