Yüzmenin yazı-kışı yok!

Yüzmenin yazı-kışı yok!

Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet Gösteren 12 Şubat kapalı Yüzme Havuzu Yaz- Kış hizmet veriyor.

24 Şubat 2017 - 14:22

Kış sezonunun girmesi ile birlikte Havuza giriş sayısının azalacağını düşünen Kapalı yüzme havuzu yetkilileri Kış sezonu olmasına rağmen havuza girişlerin iyi derecede olduğuna değinerek “Neredeyse havuzlarımız tıklım tıklım doluyor” dedi.

Yüzme sporunun sırf yaz ayının yanı sıra kış mevsiminde de sürdüğünü ifade eden yetkililer, “Yüzmek bir insan için her zaman sağlık demektir. Ama hep çoğu çocuklar Yaz aylarında havuzları doldurmakta. Aslında bizler yoğunluğun kış aylarında da devam etmesinden yanayız. Sanırız kış aylarında okulların açık olması çocuklarında bir yandan dershaneye gitmesi gibi nedenlerden aileler olaya sıcak bakmıyorlar. Her şeye rağmen çocukların kışın da havuzu doldurmaları bizleri mutlu ediyor” diyerek Yüzmenin yazı-kışı yok ifadelerini kullandılar.

HAVUZ 7 GÜN 12 SAAT HİZMETİNİZDE!

Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü tarafından çocuklara ve gençlere spor yaptırmak maksadıyla haftanın her günü belirli günlerde Bayan ve Erkek seansı olmak üzere sabah 9 akşam 21.00 gibi 12 saat boyunca vatandaşların hizmetine açılan Kapalı Yüzme Havuzuna ilgi çok. Kış sezonuna rağmen rağbeti çok olduğu gözlenirken yetkililer ise bu duruma şaşırdıklarını ifade ederek “Havuzumuz Haftanın 2 günü bayanlar, 5 gün ise Erkeklere açık. Kış münasebeti ile ilgi olmaz diye düşünüyorduk ama ilgi tahminimizin çok çok üzerinde. Pazartesi, Çarşamba günleri bayanlara açık olan havuzlarımızın çok fazla ilgisi olmasa da kötü denmeyecek kadar iyi olduğu gözlenmekte. Erkeklere ise Salı, Perşembe, Cuma Cumartesi ve Pazar günleri havuzumuz hizmet etmekte, en yoğunluğun olduğu gün ise Salı günü olmakta. Salı günü havuzumuz tıklım tıklım olmakta. Bunun yanında Salı günü protokol saati de olmasıyla bir hayli daha kalabalık bir görünüm sergilemekte havuzumuz” dediler.   

SAĞLIK ÖN PLANDA TUTULUYOR

12 Şubat Kapalı yüzme havuzundaki yetkililer, özellikle sporcu sağlığına çok önem verdiklerini bununla birlikte disiplini de elden bırakmadıklarını da önemle vurgulayarak, “Özellikle acemi öğrencilerimize dikkat ediyoruz. Bu küçük sevimli talebelerimize öncelikle hocalar eşliğinde havuzda nasıl davranacaklarını dair ailelerinde bilgisi dâhilin de gereken talimatlar veriliyor. Bu bizi memnun etmektedir. Çünkü sporla uğraşan bu çocuklarımızın sosyal etkinliklerinin artması ve kişiliklerinin de gelişmesi sonucunda kendilerini ispatladıkları gibi ailelerine de güven duygusunu aşılamaktadırlar” şeklinde konuştular. Havuzun Hijyenine çok dikkat ettiğini ifade eden yetkililer “Her gün Sağlıklı bir alan oluşturmak için havuzun her yerini hijyenik bir şekilde temizliyoruz, Sağlık çok önemli Sağlıklı bir nesil için de disiplin şarttır” ifadelerini kullandılar.

“HİJYENİK ALAN DA EĞİTİM VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Her geçen gün daha iyi hizmet vermenin amaçları olduğunu kayıt eden yetkililer, “Tesislerimizi Gençlik Spor Hizmetleri il müdürlüğü olarak Kahramanmaraş’ta çağın şartlarına ayak uydurmak adına yenileme çalışmalarımız oluyor. Çünkü çocuklarımıza, gençlerimize, halkımıza bu tür tesisleri çok daha hijyenik şartlarda kurallara aynı zamanda ortama uyarak çalışmamız gerekiyor. Şuan itibarı ile de havuzumuzda yer olarak kaymaz bir zemin yaptık. Çünkü havuz hassas bir alan. Çok kısa sürede de bitirdik. Hem vatandaşlarımıza hem aktif spor yapan çocuklarımıza daha sağlıklı daha kaliteli alanlar oluşturmak gayreti içerisindeyiz. Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü olarak tüm tesislerde bunun hassasiyetini ortaya koyuyoruz. İnşallah Kahramanmaraş olarak sportif gelişimde hem bu alt yapı çalışmalarını hem de fiziksel onarımları yaparak, ilimize katkıda bulunuyoruz. Çok daha güzel daha nezih alanları vatandaşlarımıza ulaştırma gayreti içerisindeyiz. Herkesi de havuzlarımıza, sportif alanlarımıza, siz değerli basın mensupları aracılığıyla bekliyoruz. Bu yüzden de Kahramanmaraş gençlik Hizmetleri spor ili müdürlüğü olarak herkesi hem yüzmeye hem de spora davet ediyoruz” ifadelerini kullandılar. (HABER VE FOTOĞRAFLAR: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı