Zabıta, korsan taşımacılığa göz açtırmıyor!

Zabıta, korsan taşımacılığa göz açtırmıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü Ekipleri ( J) Plakalı Okul Servis Araçları denetimlerini taviz vermeden sürdürüyor.

03 Kasım 2017 - 03:53

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının açılmasıyla birlikte Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, J plakalı okul servisi işletenleri kanun ve yönetmelikte belirtilen kurallara uygunluğu yönüyle denetleniyor.

Korsan taşımacılığa göz açtırmadıklarına dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Eyüp Karataş, “ Yapılan denetimlerimizde korsan taşımacılık yapan 3 adet araç tespit ettik. Bu korsan araçların yasal işlemleri yaptık. Bunu yanında servis araçları şoförlerinin uygun kıyafet giymesi, araç içi aksesuar ve araçla seyahat esnasında müzik çalınmaması, araçta sigara içilmemesi ve tehlikeli şekilde araç kullanılmaması şeklinde uyarılarımızı yapıyoruz” dedi.

 

“DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR”

Şehir genelinde aktif olarak j plakalı 424 adet servis aracı olduğuna değinen Başkan Karataş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öğrenci servisi işletenlerin Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan çalışma ruhsatı ve güzergah izin belgesi alınması gerektiğini,  aracın arkasında kırmızı ışıklı ‘dur’ levhasının olması,  Okul servis araçlarında öğrencilerin yetişebileceği cam ve çerçevelerin sabit hale getirilmesi ve araç kapılarının şoför tarafından kontrol edilebilecek şekilde otomatik olması şartı koşuluyor. Okul servis araçlarının kapasite üzeri öğrenci almaması, yönetmelikte belirtilen yaş sınırına uyulması, araçların temiz, güvenli ve bakımlı olması, koltuklarda emniyet kemeri bulunması, fiyat tarifelerinin görünür bir yerde asılı olması, ilköğretim öğrencileri için rehber öğretmen bulunması,   Servis araçları şoförlerinin uygun kıyafet giymesi, araç içi aksesuar ve araçla seyahat esnasında müzik çalınmaması, araçta sigara içilmemesi ve tehlikeli şekilde araç kullanılmaması gerektiği yönünde uyarılarımı yapıyoruz.”

 

“KORSAN SERVİS UYARISI İÇİN ALO 153”

Okul servislerinin öğrencilerin sağlıklı eğitim, öğretim görebilmeler için önemli olduğuna dikkat çeken Karataş şunları söyledi: “Öğrenci servis araçlarında J plakası bulunmasının zorunlu olduğunu j plaka harici bir plaka ile öğrenci taşınmasının (korsan taşımacılığın) yasak olduğunu personellerimiz tarafından yapılan denetimlerde korsan taşımacılık yapan 3 adet araç tespit edilmiş olup; söz konusu araçlar 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Trafik Yönetmeliği gereği gerekli işlemler yapılmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğüne bildirilmiştir. Geleceğimizin güvencesi olan öğrencilerimizin can güvenliğinin bizim için çok önemli olduğunu, çocuklarımızın konforlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmesi, ailelerine güvenli şekilde teslim edilmesinin büyük önem arz ediyor. Denetimlerin rutin bir şekilde ve şikayetlere yönelik olarak aralıksız olarak devam ediyor. Şoförlerin kanun ve yönetmeliklerde belirtilen kurallara uymalarını, eksikliği tespit edilen araç işletmecilerine gerekli uyarıların yapılarak bu eksikliklerin tekerrürü halinde gerekli cezai müeyyidelerin uygulanacağını söylüyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın Şikâyetlerini Alo 153 Zabıta hattını arayarak bildirebileceklerini rica ediyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x