Zam kararı olmadan çayı 5 TL yapan esnafa ceza yolda
Reklam

Zam kararı olmadan çayı 5 TL yapan esnafa ceza yolda

Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, herhangi bir zam kararı alınmadan bir bardak çayın 3 liradan 5 liraya yükseltilmesiyle ilgili cezai işlem yapılacağını duyurdu.

21 Mayıs 2023 - 02:51

Elbistan’da, 6 Şubat’taki yüzyılın felaketi öncesinde çay ocaklarında bir bardak çay 3 liradan satılıyordu. Hayatın yavaş yavaş normale dönmeye başladığı şehirde, geçen cumartesi gününden itibaren bazı esnaflar, zam yaparak bir bardak çayı 5 liradan satmaya başlamıştı. Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, çaydaki bu zammın yasal dayanağının olmadığını bildirdi.

Zamlı tarife için alınmış herhangi bir karar olmadığını belirten Zabıta Müdürü Oktay Ölker, “İlçemiz geneli çay ocaklarında çayın 5 TL’den satışı ile alakalı alınmış bir karar veya tarife şuan için yok. Bu şekilde satış yapan esnaflarımızla ilgili İl Ticaret Müdürlüğü nezdinde gerekli yasal işlemi yapacağız. Tüm çay ocağı esnaflarımızın, deprem öncesindeki tarifeye uyması gerekmektedir. Tarifeye uyulmadığının tespit edilmesi halinde ise cezai işlemler tereddütsüz olarak uygulanacaktır” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x