Ziraat Odaları Maraş tarımı için toplandı

Ziraat Odaları Maraş tarımı için toplandı

Kahramanmaraş ilçe Ziraat Oda Başkanları, Maraş tarımının problemleri ve çözüm önerilerini konuşmak için toplandı.

21 Nisan 2017 - 18:58

Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanlığı ev sahipliğinde Çamlıtepe Restoran’ta dün gerçekleştirilen Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na; Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ve Şube Müdürleri de katıldı. Toplantının ana gündemini ise Nisan ayında etkili olan kar yağışının olumsuz etkileri ve arazi toplulaştırma çalışmalarında karşılaşılan problemler oluşturdu.

Her iki ayda bir toplanarak Kahramanmaraş tarımı üzerinde değerlendirmeler yaptıklarını belirten Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, toplantının ana gündemini Nisan ayındaki kar yağışı sonucu oluşan problemler ve arazi toplulaştırma çalışmaları olduğunu söyledi.

Çetinkaya, “Bugün Kahramanmaraş Ziraat Oda Başkanları ile bir araya geldik. Maraş’ta ev sahipliği yaptığımız toplantıya tüm ilçe oda başkanlarımızla beraber Tarım İl Müdürümüz ve İlçe Müdürlerimiz de katıldı. Kahramanmaraş tarımında yaşanan sorunları ve ilçe bazında yaşamış olduğumuz sorunları değerlendirme adına güzel bir toplantı oldu” dedi. Sorunların çözümü noktasında Tarım İl Müdürlüğü’nün de katkıları olduğunu ifade eden Çetinkaya, şöyle konuştu: “İlçelerdeki tarımla alakalı yaşamış olduğumuz sorunları hep bir arada görüştük. Bu toplantıda aldığımız kararları da karar halinde Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Merkezine aylık rapor halinde sunuyoruz. Çiftçilerimizin sorunu, odalarımızın sorunu, Genel Merkezimiz tarafından direkt bakanlığa iletiliyor. Biz, bu toplantıları rutin olarak her iki ayda bir gerçekleştiriyoruz. Toplantılarda alınan kararlar Ankara’ya iletiliyor. Ankara’da bakanlığa iletiliyor. Bakanlıktan bunlara kısmen olumlu cevaplar alıyoruz. Kahramanmaraş’ta tarımı nasıl daha ileriye götürürüz? Nasıl daha iyiye götürürüz? Ne gibi sorunlar yaşıyoruz? Bunları değerlendirdiğimiz bir toplantı oluyor.”

Koordinasyon Kurulu Toplantısında ağırlıklı olarak Elbistan bölgesindeki buğdayların filizlenmeme ve yeşillenmeme ile alakalı sorunları masaya yatırdıklarını dile getiren Başkan Mehmet Çetinkaya, toplantının gündemine ilişkin; “Biliyorsunuz yakın zamanda bölgede bir kar yağışı oldu. Bizim bu bölgede Ayvalı Barajı’nda tarımsal su verilmeyecek onu dile getirdik. Arazi toplulaştırması ile alakalı çalışmaların ne durumda olduğunu konuştuk. Türkoğlu’ndaki arazi toplulaştırmanın geçtiğimiz günlerde açılışı yapıldı. Bununla alakalı sorunlar var. Bunlar dile getirildi” ifadelerine yer verdi.

EMİRALİOĞLU: ZİRAAT ODALARIYLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ.

Aynı sahada olduklarından dolayı ziraat odalarıyla iş birliği halinde çiftçilerin kazanımları için uğraş verdiklerini kaydeden Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, toplantıya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Bugün Ziraat Odalarımız ilimizin tarımsal sorunlarını problemlerini tespit edip bunlara nasıl çözüm üretilebilir diye toplandılar. Bu kapsamda aynı zamanda kendi iç işleyişleriyle ilgili problemler burada tartışılıyor. Bu anlamda çok güzel, düzenli, tertipli ve amacına uygun bir toplantı. Ziraat odası Başkanlarımızı bu kendi aralarındaki işbirlikleri için tebrik ediyorum. Gerçekten güzel bir işbirliği gördük. Ziraat Odası ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı aynı hizmeti veren kuruluşlar. Biz, her noktada ziraat odalarımızda birlikte çalışıyoruz. Onların sahada ki bize söyledikleri problemler, çözümlenmesi gereken iş ve işlemlerle ilgili bizim bünyemizde yapılacak olanları biz kendi bünyemizde neticelendiriyoruz. Bizim bünyemizde olmayan iş ve işlemleri de yukarıya Bakanlığımıza iletiyoruz. Böyle bir işbirliğimiz var. Ziraat odalarımız sürekli çiftçilerle iç içe saha da onlarında teknik elemanları var, bizim teknik elemanlarımız var.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x