10 Liralık ayakkabının bakımı olur mu?

10 Liralık ayakkabının bakımı olur mu?

Kahramanmaraş’ta ayakkabı tamircileri, ucuz ve kalitesiz ayakkabıların tamirini yapmaktan kaçınmasına rağmen mevsimsel geçişlerden dolayı yoğunluk yaşıyor.

05 Kasım 2017 - 03:42

Kahramanmaraş’ta ucuz ayakkabıların piyasaya girmesi ayakkabı tamircilerinin işini azaltmıştı. Ayakkabıcıların bu imdadına mevsimsel geçişler yetişti. Bir ayakkabının tamiri 5 ile 10 TL arasında değişiyor. Piyasada ise 10 TL ile 20 TL arasında ayakkabı bulmak mümkün hale gelirken,  şu günlerde ayakkabı tamircilerinde bir hareketlilik yaşanıyor.

 

“BİLİNÇSİZ TÜKETİM BÜTÜN İNSANLARI ETKİLİYOR”

Ucuz ayakkabıların piyasaya hızla girmesiyle birlikte işlerinde durgunluk yaşadıklarını belirten Ayakkabıcı tamircisi Ali Aksakal: “Ucuz ayakkabının tamiri de zor oluyor. Bugün bir yerini dikiyorsun, yarın başka bir yeri patlıyor. Ve kimse ucuz ayakkabısına bakım yaptırmak istemiyor”dedi.

İnsanların bilinçsiz bir şekilde ayakkabı tercihi yaptığını kaydeden Aksakal şunları söyledi : “10 liraya ayakkabı alıyorlar. Biz tamir için 5 lira isteyince bize ‘Yenisi 10 TL’ diyor. Bizim de işlerimiz azalıyor. Genel olarak ucuz ayakkabılar çıkınca işlerimiz de azalmaya başladı. Ucuz ayakkabının tamiri de zor oluyor. Bugün bir yerini dikiyorsun, yarın başka bir yeri patlıyor.O yüzden ucuz ayakkabılara çekimser davranıyor. Yaz mevsimi boyunca işlerimiz düşmüştü. Ama kış mevsiminin başlamasıyla birlikte vatandaşlar ayakkabılarını bize tamire getiriyor.  O yüzden aşırı bir yoğunluğumuz oluştu."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x