2. Amatör heyecanı başlıyor

2. Amatör heyecanı başlıyor

Geçtiğimiz Ay içerisinde fikstürü çekilen ve bu hafta sonu oynatılması planlanan 2. amatör kümeye de heyecan tavan yapacak.

17 Mart 2017 - 12:02

Kahramanmaraş’ta 16 kulübün kulüp vize işlemi yaptırarak mücadele etmek için başvurduğu Futbol İkinci Amatör Küme’de 2016-2017 Sezonu grupları açıklanmasının ardından, iki grubun fikstürü çekilmiş ve 18-19 Mart'ta başlatılması planlanmıştı. Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Binası Mehmet Bağrıaçık toplantı salonunda yapılan fikstür çekiminde Kahramanmaraş ASKF Başkanı Ergün Önal, Futbol İl Temsilcisi Ali Kazancı, Tertip Komitesi üyeleri, kulüp başkanları ve temsilcilerinin katıldığı İkinci Amatör Küme’de 2016-2017 Sezonu müsabakaları hafta sonu başlayacak. 16 takımın katılım sağladığı Büyükler Ligi 2. Amatör Kümeye Kızılseki Gençlikspor, Onikişubat İdmanyurduspor, Ferhuş Karacasuspor                , As Vefa, Çağlayan Ceritspor, Karamanlıspor, Edelerspor, Pazarcıkspor, Maraşspor, Ekberoğluspor, Ekinözü Celaspor, Erkenez Gençlikspor, Elmalarspor, Hartlap Köyü Ali Doğanspor, Andırın Yeşildağspor, Kurtuluş 1920 Spor takımları yer aldı.

2. AMATÖRDE HEYECAN TAVAN YAPACAK

Bu yıl Heyecana bürünen 2. Amatör'e hafta sonu start alıyor. Lige hazırlık maçları ile hazırlanan takımların heyecanla beklediği 2. Amatör Küme pazar günü, Batıpark, Saim Çotur ve Büyükşehir Belediye sahasında oynanacak. 1 maçında Elbistan İlçe, 1 maçında Çağlayancerit ilçe stadyumunda oynanacağı karşılaşmada futbol coşkusu yaşanacak. Kızılseki, Maraşspor, Kurtuluş 1920 gibi yeni takımların Lige merhaba diyeceği 2. Amatör kümede her hafta farklı bir resital yaşanması bekleniyor.

LİSANSLAR ÇIKTI

Bütün takımların Transfer dönemini fırsat bilerek kadrolarını güçlendirdiği 2. Amatör Kümede Filiz Lisans ve Lisans yenileme gibi işlemlerde Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Binasında tamamlanarak takımların lige çıkmasında yardımcı olunuldu. 300'ü aşkın yeni Lisansın çıktığı ve 200’ü de aşkın transfer ve 2 dönem boş olarak sahalara kazndırılan lisanslı sporcular 2. Amatör'de heyecan ve futbolun yeni alanlara renk katacağı şimdi den belli olmaya başladı.

2. AMATÖR DEPLASMANLI OLACAK

Her sezon şehir merkezinde oynanan ve 2. amatörde heyecanı ilçeler yaşayamıyordu. Yeni katılan ve geçen sezon 1. Amatör kümeden düşerek yeni sezonda 2. Amatör Kümede mücadele edecek olan 17 kulübün kulüp vize işlemi yaptırarak mücadele etmek için başvurduğu Futbol İkinci Amatör Küme’de 2016-2017 Sezonu grupları açıklanmasının ardından, iki grubun fikstürü çekilirken 4 ilçe takımlarının yoğun isteği üzerine Kulüp Başkanları arasında oylama yapılarak çoğunluğun deplasman istemesi ve gençlerin ilçeleri gezme görmesi için Deplasmanlı olması hemfikrine vararak ligi deplasmanlı olarak onayladılar. İlçe takımı olarak Çağlayancerit spor, Pazarcıkspor, Ekinözüspor, Andırın Yeşildağspor kulüpleri ilçeleri temsil eden takımlar oldu. 2.gurupta da yeni kurulan 1920 Kurtuluşspor, Kızılseki Gençlikspor ve Doğukent Gençlikspor yeni sezona merhaba diyecek takımlar oldular. Doğuken ekibi ligde katılmayacağını beyan ederek ve Askf İl Tertip komitesine verdiği dilekçe doğrultusunda ligden çekildi. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN) 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
ÇABA, Umutları bir kez daha yeşertti
ÇABA, Umutları bir kez daha yeşertti