2. Amatör Renkli Geçiyor

2. Amatör Renkli Geçiyor

2016-2017 Futbol sezonu 2. Amatör Küme müsabakalara start alması ile birlikte hafta sonu 8 müsabaka doğrultusunda 40 gol filelerle buluştu.

05 Nisan 2017 - 11:39

İki grupta çift devreli lig şeklinde oynanacak ve 16 Takımın mücadele ettiği 2 Grupta birbirinden çekişmeli geçen karşılaşmada ön plana çıktı. Futbolda 2. Küme A takımlar ligi müsabakaları her hafta farklı sonuçlarla amatöre renk katmaya başladı. İki grupta çift devreli lig şeklinde oynanacak olan müsabakalarda 3. hafta heyecanı tamamlandı. 8 karşılaşmada 40 golün atıldığı 2. Küme takımları liginde A Grubunda ortaya çıkan sonuçlar beğeni topladı. Kulüplerarası 2. Küme takımlar liginde A grubunda 25 gol atılırken B Grubunda ise 15 gol atıldı. Her iki grupta da beraberlik çıkmadı. Liginde A grubunda, Kızılseki Gençlikspor, Onikişubat İdmanyurduspor, Ferhuş Karacasuspor, Amatör Spor Vefa, Çağlayanceritspor, Karamanlıspor, Edelerspor ve Pazarcıkspor, B grubunda Maraşspor, Ekberoğluspor, Ekinözü Celaspor, Erkenez Gençlikspor, Elmalarspor, Hartlap Köyü Ali Doğanspor, Andırın Yeşildağspor ve Kurtuluş 1920 spor ekipleri mücadele ediyor. 16 takımın mücadele ettiği ve sezon sonu şampiyon bitiren takımın 1. Amatör Lige yükseleceği yerel lig de heyecan tavan yaptı. Üçüncü hafta da Grup Liderleri A Grubunda rakibi karşısında 9 kişi kalmasına rağmen gol bularak 3 gol atan As Vefa Liderliği devralırken, B Grubunda yine 3 gol kayıt eden Andırın Yeşildağ oldu. Hafta sonu oynanan 8 müsabaka doğrultusunda 2’si ilçede olmak üzere 6 maç ise şehir merkezinde oynandı. Haftanın en farklı skoruna ise evinde Onikişubat İdmanyurduspor’u ağırlayan Çağlayanceritspor (11-2) aldı.

 

ANDIRIN YEŞİLDAĞSPOR 3 – 1 KURTULUŞ 1920

Kahramanmaraş 2. Amatörün güçlü ekibi Andırın Yeşildağspor, rakibi Kurutuluş 1920 Spor’u 3-1 yendi ve liderliğini sürdürdü. Yerel Amatör Büyükler Ligi 2. Amatörün güçlü ekibi Andırın Yeşildağspor, liderliği bırakmıyor. Kıran kırana geçen maçta rakibine karşı üstün bir oyun ortaya koyan Andırın, rakibi Kurutuluş 1920 Sporu Yusuf Yürük (2), Burak Yalım (1) golleri 3-1 yendi ve liderliğini sürdürdü. İlk üç haftayı kayıpsız geçen mavi beyazlılar şampiyonluk havasına girdi. Güçlü bir taraftar desteğine de sahip olan Andırın temsilcisinde moraller yerinde.

 

EKBEROĞLUSPOR 4-1 ELMALARSPOR

Kahramanmaraş 2. Amatör küme maçında Ekberoğluspor, Elmalarspor'u 4-1 mağlup etti.

Büyükler Ligi 2. Amatör lig de sonucu merakla beklenen maçta mutlu olan taraf Ekberoğlu Gazipaşaspor oldu. Merkez 1 Stadyumda oynanan maçta Ekberoğlu Gazipaşaspor, Fatih Karakulak (2), Ahmet Ceren (1), Volkan Dalyan (1) golleri ile zorlu maçı kazanan Ekberoğluspor haftayı kayıpsız kapattı. Ekberoğluspor da Volkan Dalyan'ın kaydettiği gol uzun süre tribün de bulunan taraftarlar tarafından alkışlandı. Maç sonrası ise 2 konuk takımdan 2 de ev sahibi takımdan kırmızı kartlar hava da uçuşurken müsabaka sonrası kısa süreli gerginlik yaşandı.

 

EDELERSPOR 0-1 PAZARCIKSPOR

Kahramanmaraş 2. Amatör kümenin iddialı ekiplerinden Pazarcıkspor, deplasmanda oynadığı maçta Edelerspor'u 1-0 mağlup etti ve ligde lider As Vefa'nın ardından 2. sıraya yükseldi. Büyükler Ligi 2. Amatör küme A Grubun iddialı ekiplerinden Pazarcıkspor, yakaladığı etkili performansı Edelerspor karşısında da sürdürdü. Bu hafta deplasmanda oynadığı maçta Edelerspor'u 1-0 mağlup eden Pazarcıkspor, ligde lider As Vefa'nın ardından puan cetvelinde 2. sıraya yükseldi. Mehmet Demircan'ın attığı tek golle galibiyete uzanan yeşil beyazlılar ligde ağırlığını hissetirmeye devam ediyor.

 

AS VEFA 3 - 0 FERHUŞ KARACASUSPOR

Kahramanmaraş 2. Amatör küme A Grubunun iddialı ekiplerinden As Vefa, zorlu maçta Ferhuş Karacasuspor'u 3-0 geçti ve liderliği sağlama aldı. Büyükler Ligi 2. Amatör küme A Grubunun iddialı ekiplerinden As Vefa, zorlu maçta Ferhuş Karacasuspor'u 3-0 geçti ve liderliği sağlama aldı. 2016-2017 sezonunun güçlü ekiplerinden biri olan AS Vefa, ligde fırtınalar estirmeye devam ediyor. Ligin üçüncü haftasına gelindiğinde oynadığı üç maçı da kazanan AS Vefa, en yakın takipçisi Pazarcıkspor'un 2 puan önünde ve 9 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor. 2016-17 sezonunun 2.Amatòr kümesi 3. Hafta maçları doğrultusunda müsabakalarda şiddetin ve gerginliğin ön plana çıktığı kıran kırana maçların oynandığı ve bundan sonra da çetin ceviz maçların oynanacağı 2. Amatör kümede ilk maçına As Vefa Kulübü ile Ferhuş Karacasuspor karşılaşması sonrası her iki takımında sporcularının birbirine sözlü sataşması sonrası gerginliğin artırdı ve saha olayları maça damga vurdu.

 

ÇAĞLAYANCERİTSPOR 11 - 2 ONİKİŞUBAT İDMAN YURDU

Kahramanmaraş 2. Amatör Küme takımlarından Çağlayanceritspor, rakibi Onikişubat İdman Yurdu'nu 11-2 mağlup etmeyi başardı. Büyükler Ligi 2. Amatör Küme takımlarından Çağlayanceritspor, rakibi Onikişubat İdman Yurdu'nu 11-2 mağlup etmeyi başardı. Ligin ilk maçında kendi sahasında Edelerspor'a 4-1 mağlup olan maviler mağlubiyet sonrası farklı bir takım haline büründü. Ligin ikinci maçında Kızılsekispor'u 7-1 yenen Çetingozlar, bu hafta da Onikişubat İdman Yurdu'nu 11-2 mağlup etmeyi başardı. Müsabakanın 68. Dakikada ise konuk ekip Onikişubat İdmanyurduspor Kulübü 9 kişi altında kalarak müsabakadan çekilen taraf oldu ve maç tatil edilirken müsabaka sonucu 11-2 olarak belirlendi.

 

KARAMANLISPOR 7 - 1 KIZILSEKİ GENÇLİKSPOR

Önemli karşılaşmaların oynandığı 2.Amatör Kümede 3.Hafta müsabakalarının son derece zevkli şekilde oynanmaya devam ettiği bu hafta A grubunda Ligin yeni ekibi Kızılseki Gençlik Spor karşısında şahlanan ve müsabaka skorunu 7-1’lik skor tabelasına yansıtan Karamanlıspor sahada adeta aslan kesildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Suni Sahasında oynanan karşılaşmada Karamanlıspor’un gollerini, Furkan 2, Resul 1, Bedri 1, Latif 1, Mehmet 1, Burak 1 kayıt etti. Lig te bende varım diyen Karamanlı Spor 3.hafta aldığı farklı skorla bütün dikkatleri üzerine çekti. Kulüp Başkanlığını Hacı Mehmet Culfa’nın yaptığı oyuncu topluluğunun bütününün tecrübeli ekipten oluşması dikkatleri üzerine çekerken lige renk katarak bu hafta farklı sonuçla iddialı olduğunu gösterdi.

 

ERKENEZ GENÇLİK 0 - 1 EKİNÖZÜ CELASPOR

Lige heyecanlı bir giriş yaparak rakiplerine gözdağı vermesini bilen Ekinözü Belediyespor’da galibiyet sevinci sürdü. Zorlu karşılaşmada Takımı ayakta tutan ve sahada oyunu okuyabilen Fatih Özcan Deplasmanda Erkenez gibi genç bir ekibe konuk olmasına rağmen maçı tek golle kazanmasını bildi.

İlk 45 dakikalık alanda yarım saha futbol oynayarak gole ulaşan ikinci yarıda ise attıkları 1 golü korumasını bilen Ekinözü Belediyespor önemli bir galibiyet alarak dikkatleri üzerine çekti. Erkenez Gençlik Sporu net bir skorla geçen Ekinözü Belediyespor‘un Hocası Fatih Özcan Başarının tesadüf olmadığını bir takım çalışmaların sonucunda geldiğini gösterdi. Lige hazırlık sürecinde özellikle gençlere verdiği önemle dikkat çeken, yönettiği takımda kaliteli gençler topluluğuna önem vererek doğru yolda olduğunu bir kez daha kanıtlaması ile birlikte oyun disiplini ve saha da oyuncuları üzerindeki hakimiyetini koruyan Fatih Özcan’ın takımı 0-1’lik galibiyetle lige renk katan takımlar arasına girdi.  

 

HARTLAP KÖYÜ ALİ DOĞAN 1 - 4 MARAŞSPOR

Büyükler Ligi 2. Amatör kümeye flaş bir giriş yapan ama bir türlü istediğini elde edemeyen Hartlap Köyü Ali Doğanspor Belediye Futbol sahasında 1-0 önde olduğu karşılaşmayı 1-4’lük skorla kayıp ederek haftayı puansız kapatan takım oldu. Ligin en genç ve yeni takımı Maraşspor’a karşı zor anlar yaşayan ve istediği skora bir türlü ulaşamayan Yeşil-beyazlı ekip sahadan mağlup ayrılırken Maraşspor ise 3 puanın sevincini yaşadı. Maraşspor 4 puana ulaşırken Hartlap Köyü Ali Doğanspor ise 1 puanda kalarak zemine yerleşti. (HABER VE FOTOĞRAFLAR: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı