Maraş’a şehit ateşi düştü!

Maraş'a şehit ateşi düştü!

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda; arama faaliyeti yürüten askerlerin geçişi sırasında teröristlerce el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Kahramanmaraşlı J. Uzm. On. Mehmet Yavşan (22) şehit düştü.

04 Nisan 2017 - 14:19 - Güncelleme: 08 Nisan 2017 - 01:14

Gabar Dağı'nda güvenlik güçlerince terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 3 asker şehit olmuş, 5 asker de yaralanmıştı. Şehit düşen askerlerin arasında Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesi nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Yavşan’ın da bulunduğu öğrenildi. Şehidin, Türkoğlu’nun Avşarlı Mahallesi’nde ikamet eden ailesi acı haberi alır almaz kahroldu.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz Uludere ilçesi Altıntepe bölgesinde ve Gabar Dağı’nda devam eden operasyonlarda toplam 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş olup, bölücü terör örgütü mensuplarınca uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı düzeneğinin patlatılması sonucu 5 askerimiz yaralanmış, 3 askerimiz şehit olmuştur” denildi.

Akçay 6’ncı Mekanize Tugay Komutanlığı sorumluluğunda Şırnak Gabar Dağı Bölgesinde bulunan Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek için başlatılan Şehit Piyade Er Bayram Kardaş operasyonunda şehit düşen Onbaşı Yavşan, bugün Avşar Mahallesi Mezarlığı’nda kılınacak öğle namazına müteakip defnedilecek.

VATAN AŞKIYLA YANIYORDU

Teröristlerce şehit edilen 22 yaşındaki Şehit Uzman Onbaşı Mehmet Yavşan’ın 28 Ocak 2017’deki paylaşımı vatana olan aşkını çok iyi bir şekilde özetliyor. Yavşan, paylaşımında; “Bir elinde vicdan, bir elinde cüzdan. Savaşıp kendini bulacaksın. Bir elinde silah, bir elinde bayrak. Gerektiğinde Vatan için öleceksin. Sevdanda Ayla-Yıldız olmasa; kendinden utanacaksın. Vatan için varsın sen! Bunu asla unutmayacaksın.” 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı