214 Korucu yemin ederek göreve başladı

214 Korucu yemin ederek göreve başladı

Kahramanmaraş’ın merkez Onikişubat ve Dulkadiroğlu bölgesinde görev yapmak üzere eğitimlerini başarı ile tamamlayan 214 güvenlik korucuları yemin töreninin ardından göreve başladı.

03 Mayıs 2017 - 16:03

678 sayılı Kanun hükmünde kararname ile emekli edilen güvenlik koruyucularının yerine alınan 214 güvenlik korucusu için yemin töreni düzenlendi. Törende, masada bulunan Türk bayrağı ve silahların üzerine ellerini koyarak yemin eden korucular görevlerine başladı. Onikişubat Stadyumunda düzenlenen törene korucuların aileleri de katıldı.

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Timuçin Alper, yemin törenini gururla izlediklerini belirterek, ailelere hitaben fedakarlıkla büyütüp, yetiştirilen evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız az olduğunu belirtti. Albay Alper; “Dosta güven, düşmana korku veren sizleri coşku ve heyecanla selamlayan evlatlarımız, milletimizin gurur kaynağıdır. Güvenlik güçlerimizi bu değerli gençlerimizi kazandıran sizlere teşekkür ediyorum.

Evlatlarınızla, kardeşlerinizle, eşlerinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Ayrıca çok kısa bir sürede bu güvenlik korucularımızın eğitimlerini başarıyla tamamlamalarında emeği geçen Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçe Jandarma Komutanlığı’na teşekkür ediyorum. Biraz önce sizleri heyecanla izledik. Şanlı bayrağımız ve namus olarak nitelendirdiğimiz silah üzerine el koyarak, gür sesinizle içtiğiniz andınız göreviniz boyunca en zorlu koşullarda bile size yol gösterecektir.

 

İÇTİĞİNİZ ANDI BİR AN BİLE UNUTMAYINIZ

Görevinizi en iyi şekilde yapacağınıza, kanun ve nizamı, doğruluğu ve dürüstlüğü, hak ile adaleti daima anahtar edineceğinizden ve yeminize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin kuşkusu yoktur. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek ve bu kutsal vatan toprakları üzerinde ebediyete kadar dalgalanmaya devam edecektir. Kahraman Türk ordusunun Çanakkale’de, kurtuluş savaşında ve terörle mücadele de gösterdiği üstün başarı sadece dünya tarihi üzerinde yarattığı büyük etki ile değil, Türk savaş sanatının uygulamış tarzı etkisiyle başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kanlı mücadele de ön plana çıkardığı kahramanlar ve askeri dehalar bakımından Türk askerinin duasında bulunan savaş sahasında ve dünya savaş tarihini örneği olmayan bir başka timsalidir.” Dedi.

Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Celalettin Fırtına ise terör örgütünün hain saldırıları karşısında hayata geçen köy korucularının 1985 yılından bu yana faaliyette olduğunu söyledi.

 

30 YILDIR ASKERİMİZİN YANINDA VE EMRİNDEYİZ

 Güvenlik korucularının 30 yıldır olduğu gibi bundan sonrada başta terörle mücadele olmak üzere, Huzurun asayişin sağlanmasında askerin yanlarında ve emirlerinde olacağını da dile getiren Fırtına şöyle konuştu; “Başta PKK terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütlerini, Kahramanmaraş’ımızın sınırları başta olmak üzere, tüm vatan topraklarımızda tamamen söküp atmak için vazifeler yapacağız. Koruculuk sistemi kurulduğu yıllarda, teröründe erken bitirileceği düşünülerek alelacele kurulmuş ve kısa sürede bu sistemin tekrar kaldırılacağı düşünülerek ismimin başına da geçici ve köy ibaresi eklenmişti. Ancak Her ne kadarda köyünün bekçisi köyünün korucusu olarak kurulsa da bu sistem. Özellikle 90’lı yıllardan itibaren, köylerinin dışındaki tüm operasyon faaliyetlerine askerimiz ile beraber katılmış ve bu güne kadar terörle mücadelede Kahramanmaraş’ımızda, 9 korucu arkadaşımız şehit olmuş ve 22 ilimiz genelinde 1700 üzerinde korucu arkadaşımız şehit olmuştur ve bir o kadarda korucu gazimiz mevcuttur. Bu manada korucu camiamız millet adına, terörle mücadeledeki azmini başarısını ve terörün önünde büyük bir engel olduğunu göstererek, güvenlik güçlerimizin en büyük yardımcısı konumuna gelmiştir.”

 

YAPACAKLARI GÖREV ÇOK ŞEREFLİ BİR GÖREV

Yemin eden yeni koruculara da seslenen Şube Başkanı Fırtına; “Yapacağınız görevin ne kadar önemli ve şerefli olduğunun, bilinci içerisinde hakkıyla vazife yapacağınızdan hiçbir şüphe yoktur. Saygı değer haz urun, bilindiği gibi, Koruculuk sistemi her ne kadarda köyünün korucusu olarak kurulmuş ise de, son 10 yıl içerisinde, kanun ve kanun hükmünde kararnameler ile sistemde önemli değişiklikler yapılmış ve çok daha iyi hale getirilmiştir. Özlük haklarında önemli düzenlemeler yapılarak geçici ve köy ibaresi kaldırılmış ve bundan böyle, güvenlik korucusu olarak askerimizin polisimizin yanında devletimizin resmen güvenlik gücü haline getirilmiştir. Bu güne kadar Bu düzenlemeler arasında 2007 yılında ilk defa emeklilik hakkının verilmesiyle birlikte, emekli maaşlarında yüzde 70 oranında zam yapılmış. Operasyon tazminatından, yol harcırahlarının verilmesine kadar koruculara emekliler dâhil Harçsız silah taşıma imkânı verilmiş, İçişleri bakanlığı bünyesinde korucu daire başkanlığımız kurulmuş ve geçtiğimiz günlerde yayımlanan 690 sayılı KHK ile de 4. A Statüsüne geçilmesiyle sigorta hakları verilmiştir. Böylece görevi başındaki korucuların geçmişe dönük primle de içişleri bakanlığınca yatırılacaktır.” Diye konuştu. Fırtına koruculara bu imkanları veren Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’a teşekkür etti.

 

BÜYÜKLERİMİZİN MÜCADELESİNİ BİZ DEVAM ETTİRECEĞİZ

 Yemin törenini yaparak göreve başlayan köy korucularından Mikail Kısımlar ise şöyle konuştu; “Bildiğiniz gibi 1985 yılından beri güvenlik güçleri ile birlikte bölücü terör örgütüne karşı canımız pahasına mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz. 2016 yılında da 25 yıldır mücadele veren arkadaşlarımızdan babalarımızdan ve ağabeylerimizden bir kısmı emekliye ayrıldılar. Bu arkadaşlarımız yıllarca komutanlarımızla omuz omuza mücadele verdi. Can verip, şehit oldular, kan döküp, gazi oldular. Bizlerde bugün And içerek, arkadaşlarımızın bıraktığı yerden bu kutsal görevi devraldık. Canımız sağ olduğu sürece terörle mücadelemize onların bıraktığı yerden kararlılıkla devam edeceğiz. Bizler terörle mücadelemizde canımız pahasına görev yapacağımıza ve andımıza sadık kalacağımıza bir kez daha huzurunuzda söz veriyoruz.”

Konuşmaların ardından koruculara silahları teslim edildi.(HABER-FOTO: ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x