40 Bin İşçi Alım Başvurusu

40 Bin İşçi Alım Başvurusu

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 40 bin kişinin işe alınacağını açıkladı.

21 Eylül 2017 - 16:29

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 40 bin kişinin işe alınacağını açıkladı. Esnaf ve Sanatkarlar Yeterlilik Merkezinde yapılan imza töreninde açıklamalarda bulunan Bakan Sarıeroğlu, 40 bin istihdam müjdesi verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, okullarda hijyen konusuna çok önem vereceklerini ve bu amaçla 40 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, 40 bin işçi alımı yapılacağını belirten Sarıeroğlu, işe alımlarda 35 yaş üstü vatandaşlara öncelik verileceğini ifade etti.

Bakan Sarıeroğlu, Rekabet gücü kapsamında yeterlilik uygulaması ile önümüzdeki dönemde işsizliğin azaltılacağını ve meslek standartları belli olacağını vurguladı. Okullarda öğrencilerin sağlığına ve güvenliğine çok önem verdiklerini belirten Sarıeroğlu, yeni kitaplarda çocuklarımızın kendilerini koruma ve kollamaları adına bilgilendirecek çalışmalar olduğunu açıkladı.

Okul servisi konusuna da değinen Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, 6 ay içerisinde okul servis şoförlerinin mesleki yeterlilik belgesi alması için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

 

TYP Kapsamında Alımlar Nasıl Yapılır?

40 Yaş Üst sınır olarak İlkokul, Lise, Önlisans ve Lisans Mezunu adaylar KPSS şartsız başvuru yapabilmektedir. İş Kurumu Üzerinde İş Arayan kaydı olan her aday KPSS Şartı olmadan başvuru yapabilir.

 

Alınacak Personel Nerelerde Görevlendirilecek?

İllerde İş Kurumu İl Müdürlüğüne Başvurmuş adaylar arasından %80'i noter tarafından belirlenecektir. %20'lik kısmı ise nitelik durumuna göre Milli Eğitim İl Müdürlüğü Bünyesindeki Okullarda görevlendirilecek. İlçe ve beldelerde ise İlçe Milli Eğitim müdürlüğünce belirlenerek yine noter kurası ve nitelik durumuna göre yerleştirmeler yapılacaktır.

 

Başvuru Nereye Yapılacak?

Adaylar başvuruları İl İş Kurumu Web veya şahsen TYP alımlarına başvuru yapmaları gerekmektedir. Adaylar ilan süresinin sona ermesinin akabinde  kura sonuçlarını takip etmesi gerekmektedir. Tüm adaylara hayırlı olması dileğimizle. 

TYP 40 Bin İşçi Alımlarına Başvuru Yapmak için Tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x