40 bin üyesiyle 7’den 77’ye herkese hitap ediyor!

40 bin üyesiyle 7’den 77’ye herkese hitap ediyor!

Gençlik Ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, şehirde faaliyet gösteren gençlik merkezlerinin 40 bin üyesi olduğunu ve öğrencilerin beklenenin üzerinde ilgi gösterdiğini söyledi.

15 Kasım 2017 - 01:06

Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş’ta büyük umutlarla yaptırılarak 2014 yılında aktif bir şekilde faaliyet gösteren gençlik merkezlerinde, tiyatro eğitimi, tezhip, hat, resim, gitar, spor faaliyetleri gibi birçok alanda gençlere hizmet veriyor. Yapılan bu eğitimlere ise öğrencilerin yoğun katılması gençlik merkezi yapımında büyük emekleri olan kişilerin yüzlerini güldürüyor.

 

“GENÇLİK MERKEZLERİNİN SAYISI ARTIYOR”

Gençlik merkezlerinde öğrencilerin isteklerine yönelik kurslar düzenlediklerini ve bu düzenlenen kurslara yoğun ilginin olduğuna değinen Ali İhsan Kabakçı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gençlik merkezimiz 2014 yılından bu yana aktif bir şekilde gençlerimize hizmet veriyor.Özellikle Kahramanmaraş merkezinde gençlik merkezi tamamlandıktan sonra Elbistan gençlik merkezi Pazarcık,gençlik merkezi çalışmalarını tamamladık. Şuan itibarıyla Afşin ilçemizin gençlik merkezi inşaatı devam ediyor. Gençlik merkezleri kapsamında dahaçok gençlerimizin yaralanabileceği mükemmel tesislere kavuştuk. Şehir merkezindeki gençlik merkezimiz, Türkiye genelide Kahramanmaraş tipi olarak geçiyor. İçerisinde atölyeleriyle, konferans salonlarıyla, spor salonlarıyla, kütüphanesiyle konferans odasıyla, dersliklerimizle aktif bir şekilde kullandığımız bir gençlik merkezimiz. Bin evlerbölgesinde butik gençlik merkezimizi var. Yine gençlerimiz yoğun bir şekilde bu merkezlerimizi kullanıyorlar. Atölyelerimizde aktif bir şekilde resim, müzik, görsel sanatlar gibi etkili eğitimlerimiz var.Kurslarımız öğrencilerin taleplerine göre değişiyor. Tiyatro eğitimi olabiliyor, bunun yanında tezhip, hat, resim, gitar, spor faaliyetleri, kitap okuma halkalarımız var.”

 

“7’DEN 77’YE HERKES HİTAP EDİYOR”

İl dışına günü birlik geziler düzenlediklerini ve gençlik merkezlerinin üye sayısının her geçen gün arttığını vurgulayan Kabakçı şunları söyledi: “Gençlik merkezi sadece gençlerimiz için değil, 7’den 77 yaşına kadar herkesin faydalanabileceği bir eğitim merkezi. Gençlim merkezimizin 40 bin üyesi var. Bakanlığımızın talimatlarıyla okullarımızda gençlik temsilcileri oluşturduk. Buralardan öğrencilerimizi gençlik merkezlerine davet ediyorlar. Burası gerçekten dolu dolu kullanılan bir eğitim merkezi. Her türlü sanatsal faaliyetlerimizi buralarda yürütüyoruz. Burada yapmış olduğumuz eğitimler tamamen ücretsizdir. Biz gençlerimize her türlü olanakları sağlıyoruz. Bakanlığımızın günü birlik iller arası turizm seyahat ve tanıtım çalışmalarımız var. Aynı zamanda doğa kampları yapıyoruz. Biz bu merkezimize bu kadar bir ilgilini olacağını beklemiyorduk. Gençlerimizin bu merkezimize katılımı beklentilerimizin çok üzerinde oluyor. Her alanı dolu dolu kullanılıyor. Burası sadece gençlerimize hitap eder değil, burayı herkes kullanabiliyor. Kontrol ve denetimle birlikte birçok sivil örgütten vatandaşlar gençlik merkezini kullanabilmektedirler. Bu merkezlerimizde vatanını milletini seven bayrağını seven bir gençlik yetiştirmeye çalışıyoruz.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...