513 farklı kursa 11 bin kişi katıldı!

513 farklı kursa 11 bin kişi katıldı!

Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bülbül, 2018 yılında yapacakları programlarla gençlerde kitap okuma yarışmalarıyla farkındalık oluşturacaklarını söyledi.

26 Aralık 2017 - 05:50

Halk eğitim merkezi olarak yeni yıl itibarıyla yapacakları programlar hakkında bilgiler veren Bülbül, “2017-2018 eğitim öğretim dönemi itibari ile 513 kurs açıldı, bu kurslara 11 bin 514 kursiyer kayıt yaptırmıştır. Görüldüğü üzere kurslarımız vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmektedir. Yeni yıl itibarıyla açacağımız farklı alanlardaki kurslarımızla bu ilginin devam edeceğini düşünüyoruz.” dedi.

 

“Vatandaşların İsteğine Göre Kurslar Düzenlenecek”

Bülbül, 2018 yılında yapmayı planladıkları kurslardan bir tanesinin de 18 yaş üstü vatandaşların katılacağı kitap okuma yarışması olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Onikişubat ilçemizde herkesin en az bir yeni kitap okumasını sağlayacak etkinlikler yapacağız. Bu çalışmaların sonunda ilçemizin kitap okuma oranının arttırılacağını düşünüyoruz. Onikişubat ilçemiz Türkiye’mizin ve Kahramanmaraş’ımızın parlayan bir ilçesi, bizlerde ilçemizin kalkınmasında ve gelişmesinde halk eğitim müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevi yapmak istiyoruz.2017-2018 eğitim öğretim döneminde birinci dönem itibari ile 513 kurs açılmış olup 11 bin 514 kursiyer kurslara kayıt yaptırmışlardır.İkinci dönem itibari ile alan çalışması yapılarak ihtiyaçlara göre yeni kurslar açılacaktır.”

 

“Kadınlarımız Aile Bütçelerine Katkı Sunacaklar”

Kadınların katıldıkları kurslarla aile bütçelerine de katkı sağlayacağına değinen Mehmet Bülbül konuşmasını şöyle sürdürdü: “2018 yılında hayata geçirilecek en önemli projemiz “Üretiyorum Satıyorum, Bütçeme Katkı Yapıyorum” projesi olacak. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Onikişubat Belediyesi ile birlikte kursiyerlerin yapmış oldukları ürünlerin pazarlanmasını sağlayacak faaliyetler yapacağız. Projede ailesine, ülkesine ekonomik olarak destek sağlayan kursiyerlerin ekonomik yaşama daha fazla katılmaları, kalkınma ve büyümeden daha fazla pay almaları ve aile içindeki konumlarında iyileşme sağlanması, amaçlanmaktadır. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün Yaygın Eğitim Alanında 3270 modül programı var. Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan unutulmaya yüz tutmuş “Andız Tesbihi Yapımı” alanında modül program yazarak bakanlığın onayına sunacağız.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
ÇABA, Umutları bir kez daha yeşertti
ÇABA, Umutları bir kez daha yeşertti