İHH 2017’de rekora koştu

İHH 2017’de rekora koştu

Genel yardımların yanı sıra 2017’de yeni projelere imza atan İHH İnsani Yardım Vakfı Kahramanmaraş Şubesi, 4,5 milyonluk yardımla rekora koştu. İHH Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Arık, “Çocukların tebessümü bizi çok çalışmaya itiyor. Daha çok çalışmalıyız bu bize yetmez” dedi.

26 Aralık 2017 - 05:47

Kimsesizlerin kimsesi, ihtiyaç sahiplerinin umudu ve özellikle de yetim çocukların kurtarıcısı İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Vakfı, yardımlarıyla yüzleri güldürmeye devam ediyor. Türkiye’nin her ilinde kurulu şubeleri ile öncelik bulunduğu illerin daha sonrada bölge ve yurt dışı olmak üzere, yetim çocukların yüzlerini güldüren İHH Dernekleri, yardımseverlerin aracılıyla her yıl milyonlarca kişiye ulaşıyor. 2017 yılı içerisinde Kahramanmaraş şubesi olarak 4,5 milyon insana ulaşan İHH, 2018 yılı içinde proje hazırlıklarına başladı.

HER AY DÜZENLİ YARDIM

2017 yılı içerisinde gerçekleşen yardım faaliyetlerini gazetemize anlatan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Arık, “Bizler Kahramanmaraş İHH Derneği olarak kentimizde önceliğimiz yetim ve fakir ailelerdir. Burada ise şu anda 100 bin Suriyeli mülteci mevcut ve bu mültecilerle ilgili faaliyetlerimiz yıl boyunca devam ediyor.  Bunların içerisinde bizim önceliğimiz ise bizde kayıtlı olan yetim ailelerdir ve biz bu ailelere düzenli olarak her ay 100 lira yardım ediyoruz. Aynı zamanda bu ailelerimize her ay mutlaka et ve gıda paketleri ulaştırıyoruz” diye konuştu.

‘GELECEK NESLE YARDIMSEVERLİK AŞILANIYOR’

‘Her sınıfın birr yetim kardeşi var’ projemiz ile de okullarda sınıflır bir araya geliyor ve ayda 100 lira vererek bir çocuğa sponsor oluyor. Burada ki tek amacımız çocuklardan para toplamaktan ziyade çocukları hayıra iyiliğe alıştırmaktır.  2017 kış projemizde ise  milli eğitim müdürlüğüyle görüştük ve okullarda durumu olmayan 350  öğrenciye yardım yapıldı. Toplamda 6 bin parça kışlık giysiyi ihtiyaç sahibi çocuklarla buluşturduk. Şehrindeki çocuk aç yatıyorsa, ayakkabasısız geziyorsa biz bu durumdan hepimiz sorumluyuz. Yetimle uğraşmanın zevki çok güzel.

HAYATLARI BOYUNCA HİÇ PİKNİĞE GİTMEMİŞLERDİ

Müslüman ülkelerdeki yetim çocukları içinde yapılan faaliyetlerden bahseden Arık, “Tabi ki Türkiye’de de bu faaliyetler çok önemli ama özellikle Afrika, Afganistan, Bangladeş ve Arakan’da bu piknikler çok önemli” dedi. Arık şöyle devam etti: “1 Mart 31 Mayıs tarihleri arasında 35 ülke ve bölgede İHH’nın yetim dayanışma günleri var ve bu günler kapsamında bizler Türkiye’de ve değişik müslüman ülkelere giderek yetim çocukları sevindiriyoruz. Çocuklarımızı pikniklere götürüyoruz ve onları değişik eğlence merkezlerine götürüyoruz. Tabi ki Türkiye’de de bu faaliyetler çok önemli ama özellikle Afrika, Afganistan, Bangladeş ve Arakan’da bu piknikler çok önemli. Afganistan’da ki yetimhanedeki çocuklar yılda bir kere pikniğe gidiyorlar oda İHH’nın bu organizasyonu ile.  Kahramanmaraş İHH olarak Bangladeş’tebir yetimhanenin bir yıllık ihtiyaçlarını karşıladık.”

GERİ PLANDA OLAN EĞİTİME DESTEK

Gözlemlerimiz sonucunda ise gerçekten bu ülkelerin çok fakir olduğunu gördük. Bu çocukların eğitim seviyeleri çok düşük, eğitim metaryelleri  ve okul araç gereçleri bakımından çok geride olduğunu gördük.  Şu anda da İHH’nınArakan’da eğitimle ilgili çok önemli projeleri var. Oralarda eğitim geri planda olduğu için çocukları eğitmek lazım. Bu çocukların organ mafyasının ya da kötü niyetli insanların eline bırakmamak lazım. İHH gıda paketleri dışında aynı zamanda eğitimsel faaliyetlerde yürütüyor. Bu kapsamda da her yıl Kahramanmaraş’tan birkaç arkadaşımız buraya giderek gerekli faaliyetleri sürdürüyor.

RAMAZAN’A ÖZEL PROJELER
Bunların dışında biz her yıl Ramazan ayında faaliyetler yürütüyoruz. Ramazan ayı girmeden 15 gün önceden gıda paketlerimizi hazırlıyoruz ve buraya gelip başvuru yapan yetim ve fakir aileleri değerlendiriyoruz en uygun olan kişilere esi, elimizden geldiğince yardım yapmaya çalışıyoruz. Tespit ettiğimiz kişilere ise mesaj yoluyla ulaşarak yardımlarını yapıyoruz.  Ramazan ayı içerisinde yine listemizde kayıtlı olan olmayan sahipsiz çocuk ve ailelere iftar programları düzenliyoruz. Yetim çocuklarımızla piknik yapıyoruz ve yine bunun yanı sıra mültecilerle Ramazan Ayı’nın her hafta sonu iftar programları düzenliyoruz.    Şu an ise bizde kayıtlı olan 150 mülteci aile var. Onlarla yaptığımız iftarlarda da onların yemek kültürlerini dikkate alıyoruz hatta kendi yemeklerini kendileri yapıyor.
Yine Ramazan ayı içerisinde bayra m gelmeden yüzlerce çocuğu anlaştığımız firmalar aracılığıyla giydiriyoruz. Çocuklar kıyafetlerini alırkende kendi istediklerini alıyor biz kendilerini kesinlikle hiçbirşekilde zorlamıyoruz. Her çocuğa verdiğimiz kartın içerisinde 100 TL nakit bırakıyor.
Tüm gelirlerimiz ise yardımsever hayırsever insanlar tarafından karşılanıyor. Bize her ay 50 TL getiren hayırsever vatandaşlarımız var. Bu iş gönül işi bize sadece çok parası olan insanlar yardım etmez. Bizim burada 100 lira çok şey ifade etmiyor ama Bangladeş gibi ülkelerde 100 TL çok para.

SAĞLIK YATIRIMLARI

Kahramanmaraş İHH olarak çeşitli ülkelere 100 tane su kuyusu açtık. Su kuyuları ise vatandaşlar tarafından çok ilgi çekiyor. Yardımların yanı sıra katarakt ameliyatları da yapıyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
ÇABA, Umutları bir kez daha yeşertti
ÇABA, Umutları bir kez daha yeşertti