Adaçayı ve Dağ Çayı yok satıyor

Adaçayı ve Dağ Çayı yok satıyor

Özellikle mevsim geçişlerinde ve kış aylarında görülen soğuk algınlığı ve vücut direnci üzerinde etkili olan Ada ve Dağ Çayı kış aylarının vazgeçilmesi oldu.

30 Aralık 2016 - 11:40

Kahramanmaraş’ta hem ucuz hem de hesaplı olması bakımından vatandaşlar, Adaçayı ve Dağ Çayına daha çok rağbet gösteriyor. Kent merkezinde ada çayının buketi 5 TL, Dağ Çayının buketi ise 2 TL’den satılıyor.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Tamer Üstüner, uzun yıllar insanların gözde çayı olan ıhlamurdan fiyatı nedeniyle uzak duran vatandaşların Adaçayı ve Dağ Çayına yöneldiğini söyledi.

İçeriğinde bulunan maddeler sayesinde pek çok sağlık sorununa iyi geldiğine ifade eden Bitki Koruma Uzmanı Doç. Dr. Üstüner, “Genellikle doğal olarak yetişen bu bitkinin daha çok yaprakları ve çiçekleri kullanılır. Taze ve kurutulmuş olarak adaçayını önerilen rahatsızlıklar için yine önerildiği şekilde kullanabilmektedir. Kahramanmaraş’ta kırsal kesimlerde bolca yetiştiğini de belirten Doç. Dr. Üstüner sözlerine şöyle devam etti: “Uzmanların Bağ ağrısı, Sindirim problemleri ve mide krampları, Grip, soğuk algınlığı, bronşit gibi hastalıklar, Akciğerlerin ve sinüslerin temizliği, İshal tedavisi, Kesik ve yara tedavisi, Ağız ve diş sağlığı, Menopozda sıcak basması ve Beyin fonksiyonlarına iyi geliyor” diye konuştu. (ZEKİ DEMİR)


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x