Ahmet Bülbül Büyükşehir’e aday adaylığını açıkladı

Ahmet Bülbül Büyükşehir'e aday adaylığını açıkladı

İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bülbül, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı.

22 Kasım 2023 - 20:45 - Güncelleme: 27 Kasım 2023 - 03:41

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Teşkilatı’nda basın mensuplarına açıklama yapan Ahmet Bülbül, kendini tanıttı.

Bülbül, açıklamasında; “Kıymetli basın mensupları ve çalışma arkadaşlarım hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biraz daha yüksek sesle. Çalışma arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ediyorum. Kıymetli basın mensupları, çok sağ olun Sayın Başkanım bu fırsatı verdiniz. Çok teşekkür ederiz. Sizin elinizden başvuru belgemizi almak bizim için onur verici. Çok teşekkür ederiz. Evet, 1974 Kahramanmaraş doğumluyum. İsa Divanı Mahallesi'ndeki ilk, orta ve lise öğrenimimi Kahramanmaraş'ta tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesini kazandım. 96 senesinde bitirdim. 98'e kadar yüksek lisansımı tamamladım. Sonrasında Cumhurbaşkanımızın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey'in Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde çalışma ekiplerinin arasına katıldım ve yaklaşık 15 sene Cumhurbaşkanımızla İstanbul'u İstanbul yapan sorunların çözümünde büyük projelerine katkı sağladık. Onun çözüm ortağı olduk. Onun verdiği talimatları yerine getirdik. İstanbul'da yaklaşık 200 tane şantiyeyi tamamladım. Bunların arasında Haliç temizliği projesinden tutun, karayolu tünellere kadar, Bomonti'de, Dolmabahçe, Sarıyer, Kağıthane çok büyük projeler sonrasında metrobüs inşaatı ile alakalı Kadir Başkanımızla önemli çalışmalar yaptık. Bu süreçte birçok yurt dışı ziyaretim oldu. Buralarda birçok ülkeyi görme, mühendislik yapılarını görme imkanı yaşadım ve buradan edindiğim izlenimleri, buradan edindiğim tecrübeleri İstanbul'a taşıdık. Sonrasında Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde Kentsel Dönüşüm den sorumlu başkan yardımcısı olarak çalışma hayatıma devam ettirdim. Son 5 senede. Yaklaşık 10 bin 11 bin konuta yakın konutu tamamlayarak hak sahiplerine bizzat yerinde dönüşüm yaparak Gaziosmanpaşa'da hak ve halkımıza teslim ettik. Şu anki 6 Şubat depreminden sonra da bu tecrübelerimi özellikle şehrime aktarma noktasında kendi mühendislik ve yönetim anlayışıyla taşıma anlamında böyle bir yol haritası çizdim kendime. Bu edindiğim tecrübeleri şehrime aktarmak istiyorum. 6 Şubat depreminden bir gün sonra ben İstanbul'dan buraya büyük bir ekiple, Gaziosmanpaşa Belediyemizin büyük bir çalışma ekibiyle ve ciddi bir finansmanla yüküyle geldik konteynır kent inşaatına. Hemen başladık. Kahramanmaraş'ın her mahallesine, her sokağına, her köşesine yardım malzemelerimizi dağıttık. Yaklaşık 6 ay boyunca da konteynır kent bitene kadar buradan ayrılmadım.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇALIŞMA EKİBİ OLMAKTAN BÜYÜK ONUR VE GURUR DUYUYORUM”

AFAD tarafından yapılan 100 konteynırden sonraki ilk konteynır kentimizde biz hızlıca bitirdik ve vatandaşlarımıza verilmek üzere teslim ettik. Yaptığım çalışmalardan çok büyük onur ve gurur duyuyorum. Bu partinin mensubu olmaktan, Cumhurbaşkanımızın çalışma ekibi olmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Bugün itibarıyla da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı olarak hem yönetim tecrübemi, hem teknik kapasitemizi hem de siyaset anlayışımı bir Maraş'tan, bir evladınız olarak, kardeşiniz olarak buraya aktarmak istiyorum. Bütün gayret ve maksadım Kahramanmaraş’ımızın her ilçesine, her noktasına, her yerine ulaşmak istiyoruz. Maraş ciddi bir deprem yaşadı. Yaklaşık 15 bin kaybımız var. Şu an ilçemizin üçte biri yıkılmış durumda. 900 taneden fazla fabrikamız yıkıldı. Öncelikli hedefim tabi ki deprem yaralarını sarmak. Kentsel dönüşümde ki önemli tecrübelerimi buraya aktarmak ve en önemli hedefim bunlara çok hızlı bitirmek. Belediye başkanlığım nasip olursa, partimiz bu karar verirse ben 10-12 yıl içerisinde bu konutların tamamını devletimizle beraber omuz omuza vererek ve devletimin üzerinden yük de alarak kendi finansman kaynaklarımızla ürettiğimiz kaynaklarla yapmayı bitirmeyi hedefliyoruz. Bütün alt yapıları, sosyal tesisleri vesaire. Bu esnada. Birkaç gün içerisinde sosyal medyada da yayınlayacağız. Kısmi bir 15 kilometrelik bir metro hattı çalışmamız olacak. Tramvay hattı çalışmamız olacak. Yine 4 adet okul sözünü ben İstanbul'dan. Çalışma arkadaşlarımdan belli büyüklerimizden aldım. 2 Fen lisesi, 2 Anadolu Lisesi şeklinde olacak. Bunların ilimize kazandırmak istiyoruz. Bütün ilçelerimizin aidiyet hissini, Kahramanmaraş'a olan aidiyet hissini tekrar kazanmak için ulaşım yolları yeniden icra edeceğiz, yeniden oluşturacağız. Kadınlarımıza çok büyük önem veriyoruz. Ticaretinde çok büyük önem veriyoruz. Gastronominin gerçekten başkenti yapacağız. Nobel'e aday olacak çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Bütün altyapımızı, yollarımızı sadece kentsel dönüşüm olarak değil, kentimizin zarar görmeyen yerlerini de tümden akıllıca ve finans kaynaklarımızı güzel kullanarak yönetmek istiyoruz.

“DEPREM ÇOK DÜRÜSTTÜR. HİÇBİR ZAMAN YALAN SÖYLEMEZ”

Öncelikle master plan çalışmamız olacak. Bu master planı bozmadan bilimsel verilerle şehrimizi, genişleme alanlarını, yapılaşma alanlarını belirleyeceğiz. Bahsettiğim gibi bunları kısa bir videomuz var. Birkaç gün içerisinde de sosyal medyada yayınlamak istiyoruz. Depremin şöyle bir özelliği var arkadaşlar. Deprem çok dürüsttür. Hiçbir zaman yalan söylemez ve deprem hep tekrar eder aynı yerde. Biz bu bilgiyle, depremle alay etmeden, onunla yaklaşmadan, depremin bir daha bizi rahatsız etmeyeceği şekilde yapılaşma mızı sürdüreceğiz. Ama halkımızın yaşadığı bu travmayı da, bu ağır yükü, bu psikolojik sorunları da atlatmak için depremin bütün izlerini inşallah devletimizle, hükümetimizle, milletvekillerimizle, partimizle, çalışma arkadaşlarımızla, parti teşkilatı mensubu arkadaşlarımızla hep beraber bitirmeyi hedefliyoruz. Bütün hayatın her dakika her an Kahramanmaraş'ta olacak. Yani bu depremde yaşamış olduğumuz sıkıntı benim hayatımda yaşadığım bütün özel anları sildi attı. Hiçbir yerde neredeyse yaşadığımız anılarımızın olduğu bina kalmadı. Ama bunları tekrardan eski haliyle ve daha iyi bir şekilde yapacağız. Mesele dört duvar yapmak değil, mesele çatı kapatmak değil. Mesele insanlara konutlarını verip yaşamlarını sağlamak değil. Evet bunları yapacağız ama böyle yaparsak Maraş, Maraş olmaz. Maraş’ımızı gerçekten kültürüyle, mirasıyla, turizmiyle, her anlamında doğa güzellikleriyle, tarım gücüyle, altyapısıyla, suyuyla her anlamda kalkındıracak ve bütün değerlerine sahip çıkarak bütün değerlerini halkımıza kazandıracağız. Ben bu konuda siz değerli basın mensubu arkadaşlara, çalışma arkadaşlarıma bu sözüme sadık kalarak görev verildiği sürece çalışma noktasında söz veriyorum. Lütfen sizler de bize güvenin. Hep beraber bu yükün altından devletimizle, milletimizle, çalışma arkadaşlarımızla, partimizle Cumhurbaşkanımıza kalkalım. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Sağolun, varolun. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim depremde kaybettiğimiz şehitlerimize rahmet eylesin. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Çok teşekkür ediyorum hepinize. Bugün buralara gelip bizlerin bu açıklamasına şahitlik ettiğiniz için.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın