Ak Parti camiası sahada
Reklam

Ak Parti camiası sahada

Ak Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı, Büyükşehri Belediye Başkanı, tüm ilçe başkanları ve belediye başkanları kendi bölgelerinde sahaya inerek referandum çalışmalarını sürdürdü. 11 ilçenin 11’inde de çeşitli bölgelerde çalışan başkanlar vatandaşların hem sorunlarını dinledi hem de referandumla ilgili nabızlarını tuttu.

10 Mart 2017 - 13:05

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir Referandum çalışmalarına Derepazarı esnafını ziyaret ederek devam etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Özdemir vatandaşlardan ‘evet’ oyu istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da son yıllarda büyük yatırım yaptığı Orman Dairesi bölgesindeki esnaflarla bir araya geldi. Ziyarette bir vatandaşın uzattığı ekmeği paylaşan Erkoç, kapı kapı gezdiklerini ve yen sistemle ilgili vatandaşın çoktan kararını verdiklerine şahit olduğunu söyledi.

Erkoç’la birlikte Orman dairesinde bulunan Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ise 18 Maddelik değişikliğin halk nezdinde büyük bir karşılık bulduğunu söyledi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay da referandum çalışmalarını Girne caddesinde sürdürdü. Tek tek esnafları gezerek yeni sistemi anlatan Başkan Okay; “16 Nisan’da yapılacak olan bu Anayasa değişikliği referandumunda Maraş’ın, Evet oylarının en yüksek çıktığı şehirlerden biri olmasını bekliyoruz” dedi.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve İlçe Başkanı Mehmet Ali Şen programlarına Kılılı Mahalle ve esnaf ziyaretleriyle devam etti. Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ve İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar referandum çalışmalarında dünkü programlarını Kürtül Mahallesinde ev ziyaretlerine ayırdı. AK Parti Nurhak İlçe Başkanı Baki Kurt da ilçe başkan yardımcılarıyla Nurhak’taki tüm resmi kurumları ziyaret etti.

Göksun’da ise Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ile İlçe Başkanı M. Akif Bolat referandum çalışmalarını Mehmet Bey, Mahmut Bey, Tahir Bey, Bozhöyük, Mürsel mahalle muhtarları ve o mahallede bulunan ev ziyaretleriyle devam ettirdi.

Elbistan da ilçe Başkanı Yunus Kağan Kısıca yönetim kurulu üyeleriyle genç seçmenlere mektup çalışması ve esnaf ziyaretlerine geniş zaman ayırdı. Akşam ise ev ziyaretleri gerçekleştirerek yeni sistemi hemşerilerine anlattı.

Çağlayancerit’te de ilçe Başkanı Veli Çetinkaya Aksu Mahallesinin gezmedik obasını bırakmadı. Andırın teşkilatı da harekete geçerek Belediye Başkanı Baki Tezcan ve İlçe Başkanı Yenus Emre Dalkıran ev ziyaretlerine ağırlık verdi.

Afşin de İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman’la el ele veren Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven referandum çalışmalarına sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek devam etti.

 

VATANDAŞ EKMEĞİNİ PAYLAŞTI

Ak Partinin il genelindeki tüm teşkilat başkanları ile Belediye başkanları sahaya inerek kendi bölgelerinde referandum çalışması yaptı. 11 ilçenin tamamında sahaya inen başkan ve teşkilat mensupları vatandaşlara yeni sistemi anlattı.

Ak Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı, ilçe teşkilatları ve belediyeler sahalardaki çalışmalarını aralıksız devam ettirdi. Dün geniş bir programla her ilçe ve belediye başkanının kendi bölgesinde görev yaptığı referandum çalışmalarında renkli görüntüler yaşandı.

Referandum çalışmaları kapsamında son yıllarda eğitim, sosyal, sportif ve yol ağında büyük yatırım yaptığı Orman Dairesini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç vatandaşlarla sohbet etti. Tek tek vatandaşlarla ilgilenen Erkoç bir ara ziyaret için girdiği bir markette bir bayanın uzattığı ekmekten yedi. Erkoç, “işte vatandaşımızın gönlü gözü ne kadar bol, bir ekmeğini bizimle paylaşıyor, bundan daha güzel bir mutluluk ne olabilirki” dedi. Ekmeğini uzatan vatandaştan ‘evet’ yanıtını da alan Erkoç daha çok mutlu olduğunu belirtti.

 

VATANDAŞLARIMIZIN KARARLI OLDUĞUNU GÖRDÜK

Orman Dairesinin ortasından geçen caddenin Kahramanmaraş’ın en prestijli caddelerinden biri haline geleceğini belirten Erkoç cadde üzerinde yeniden bir imar çalışması yapacaklarını da müjdeledi. Orman Dairesi bölgesindeki esnaf ve vatandaşlardan mahallelerine yaptıkları hizmetler karşısında teşekkür alan Erkoç; “Vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz, hatırlarını soruyoruz. Vatandaşlarımızın 16 Nisan’da yapılacak referanduma kilitlendiğini gördük. Vatandaşlarımız 16 Nisanda direk yetkiyi kabul ederek, oylarını kullanmada kararlı olduklarını söylediler. Bizden bundan dolayı çok büyük mutluluk duyduk. Aziz Kahraman şehrin güzel insanları tarihte olduğu gibi bugünde dik duruşunu göstermekte. Ülkenin bu tarihi dönemecinde gerçekten güçlü Türkiye için, müreffeh Türkiye için kararlı bir şekilde ortaya koymaktadırlar. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

İSTİKRAR İÇİN 16 NİSAN ÇOK ÖNEMLİ

16 Nisan’da yapılacak referandumun istikrarın sürekli hale gelmesi ve istikrarın bozulmaması açısından önemli olduğuna vurgu yapan Erkoç, “İstikrarın sürekli hale gelmesi, istikrar ortamının bozulmaması için, güçlü iktidarların hükümetlerin kurulması gerekir. Bu da yeni cumhurbaşkanlığı sistemine geçişle olacaktır. Çünkü parlamenter sistem hep krizler oluşturdu ve Türkiye hep krizlerle boğuştu. Geçmiş dönemlerde Cumhurbaşkanı-Başbakanlar arasında oluşan krizler, cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan süreçler ülkeyi her zaman zor durumlara sürüklemiştir. Ülkenin kaynaklarını heba etmişti. Çok şükür yeni sisteme vatandaşlarımız şimdiden sahip çıkıyor. İnşallah 16 nisanda da en iyi şekilde oylarını kullanacaklar. Güçlü Türkiye’nin yolunu güçlü bir şekilde açacaklar.” Diye konuştu

 

HALKIMIZ YAPILAN HERŞEYİ TAKİP EDİYOR

Ara ara yanına gelen çocukları da boş çevirmeyen Başkan Erkoç onlarla fotoğraf çektirdi ve hediye dağıttı. Erkoç son 15-16 yıldır siyasetin içerisinde olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu; “halkımız her şeyin en iyisini biliyor ve yapılanları takip ediyor. halkımız feraset sahibi ve yeni sistemin de ne getirip ne götürdüğünü çok iyi biliyor. Çoktan kararını da vermiş ve gelecek sisteme şimdiden sahip çıkmış durumdalar. Gerçekten çok kararlı ve demokrasiye sahip çıkan bir toplum var ve bunu 15 Temmuz’da da görmüştük.”

Başkan Erkoç her zaman sahada olduklarını ve 16 Nisana kadar da referandum çalışmalarını gece gündüz sürdüreceklerini belirtti.

 

YENİ SİSTEM ŞİMDİDEN KABUL GÖRMÜŞ

Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Fırat Görgel de Karacağolan, Molla Gürani, Malik Ejder Mahallesini Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç’la kapı kapı gezdiklerini ve yeni sisteme halkın büyük bir teveccühü olduğunu gördüklerini söyledi. Görgel; “18 Maddelik değişiklik halkımızın nezdinde çok büyük bir karşılık verdiğini gördük. Zaten Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz bu tür konularda her zaman ferasetini hassasiyetini gösterdi. Bir kez daha halkımıza çok teşekkür ediyoruz, bize gönüllerini kapılarını açtı. 16 Nisan’a kadar çok çalışacağız ki 17 Nisan sabahı çok güzel bir sabah olsun” dedi.

 

TÜM ORGANLARIMIZLA SAHADAYIZ

Ak Parti Kahramanmaraş İl başkanı Ahmet Özdemir de İl Başkan Yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleriyle Dere Pazarı esnafını ziyaret ederek referandumla ilgili nabız tuttu. Tek tek vatandaşlarla sohbet eden Özdemir partisinin bütün organlarıyla sıkı bir çalışma yaparak vatandaşlarla buluştuklarını söyledi.

Halk oylaması kapsamında yaptıkları ziyaretlerdeki izlenimlerini aktaran Özdemir, "Vatandaşımızı dolaştığımızda yüzde 80-90 oranında 'evet' denildiğini görüyoruz. Sıkıntılarını dile getiriyor halkımız ama ülkemizin geleceği için 'evet vermemiz gerekir' diye söylüyor. Zaman zaman sıkıntılar olabilir ama vatandaşımız bunu 'evet' vermemesi için bir sıkıntı olarak görmüyor." dedi.

Saha çalışmalarında nadiren "hayır" diyenlere rastladıklarını anlatan Özdemir, onlara da "Gerekçeniz nedir niye 'hayır' veriyorsunuz." diye sorduklarında bariz önemli bir gerekçe söylenemediğini vurguladı.

 

MEVCUT SİSTEME GÖRE YENİ SİSTEM DAHA İYİ

"Hayır" oyuyla ilgili bir nedenleri olmamasına rağmen vatandaşlara 18 maddelik değişikliğin iyi irdelenmesi gerektiğini, onun okunduğunda bu değişikliğin mevcut sisteme göre daha yeni ve daha iyi bir sistem yani mevcudu geliştiren bir sistem olduğunu anlattıklarını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti: "Bunu anlattığımızda da artık hayır ile ilgili kafalarında hala bir direnç kalmadığını görüyorum. Bu önemli bir şey. Bu ortaya çıkarttığımız değişikliğin toplumda aslında okunduğu zaman toplumda rahatlıkla kabul gördüğünü gösterir ama bunun şartı şu, vatandaşımızı ziyaret edip bu konuda bir açıklama yapmak, anlatımda bulunmak gerekiyor. Bunu yaptığımızda daha olumlu neticeler aldığımızı gördük. Bu saha çalışmamıza kalan 38 gün boyunca yoğunlukla devam edeceğiz."

 

KILILI’DA ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAKLAR

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş kendi bölgesindeki referandum çalışmalarını Kılılı Mahallesinde sürdürdü. Referandum da neden ‘evet’ denilmesi konusunda vatandaşları bilgilendiren Okumuş, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Şen’le Kılılı da çalmadık kapı bırakmayacaklarını belirtti.

Başkan Okumuş; “Vatandaşlarımız 16 Nisan konusunda çok duyarlı. Değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sevgileri sonsuz. Bizlerde bu vesile ile vatandaşlarımızla hasbihâl ettik. İnşallah bundan sonraki günlerde gece gündüz vatandaşlarımızı ziyaret ederek 16 Nisan’da bir daha dönüşü olmayan ve Türkiye'mizi inşallah büyük medeniyetlere taşıyan modern Türkiye’ye taşıyacağız. Hiçbir ülkenin güdümünde olmadan sadece ayakları üzerinde durabilecek ve neticesinde koalisyonlara gerek kalmadan tek başına iktidarların geleceği için inşallah 2023’de 2071’de hedeflerimize de ulaşacağız.” Dedi.

AFŞİN ATATÜRK CADDESİNDE

16 Nisan’da yapılacak referandumun önemini anlatmak için dünkü çalışmasını Afşin Atatürk Caddesi üzerindeki esnaflarla devam ettiren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin İlçe Başkanı, ilçe yönetimi ve meclis üyeleriyle sahada olduklarını belirtti.

Nurhak’ta esnaf ziyaretini yapan Ak Parti Nurhak İlçe Bakanı Baki Kurt ise ziyaretlerde esnafın istikrarın devam etmesini istediklerini söyledi. ‘Evet’ çalışmalarını sürdüren Kurt, bölgelerindeki tüm bireylere 16 Nisan’a kadar tek tek ulaşmaya çalışacaklarını belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x