Alerjik Kaşıntıya Hangi Bölüm Bakar?

Alerjik Kaşıntıya Hangi Bölüm Bakar?

Alerjik kaşıntıya hangi bölüm bakar ? Alerjik kaşıntı için hangi doktora ve bölüme gidilir ? Alerjik kaşıntı hangi bölüme girer öğrenin.

14 Kasım 2017 - 18:00

ALERJİK KAŞINTI İÇİN HANGİ BÖLÜME GİDİLİR?

Alerjik kaşıntı nedir, nedenleri, belirtileri ve tedavisi ile ilgili bilgileri aynı zamanda alerjik kaşıntıya hangi bölüm bakar sorusunun cevabını bu konumuzda öğrenebilirsiniz.

 

ALERJİK KAŞINTI NEDİR?

Alerji farklı alerjenlere bağlı olarak kişide ortaya çıkan, hayatı olumsuz etkileyen ve kişinin modunu düşüren bir sağlık sorunudur. Alerjide insanı en çok rahatsız eden etken kaşıntıdır ve ciltte tahrişe sebep olur. Bu kaşıntı vücudun tek bir bölgesinde olabileceği gibi farklı pek çok bölgede de olabilir.

 

ALERJİK KAŞINTI NEDENLERİ VE BELİRTİLERİ

Durduk yere hiç kimse kaşınmaz, her şeyin bir sebebi olduğu gibi kaşıntının da sebebi vardır. Bunun pek çok sebebi olabilir aslında ancak alerjik olarak kısıtlarsak etken sebepler de bu doğrultuda değişecektir. Yediğiniz, içtiğiniz, dokunduğunuz, kokladığınız bir şey size kötü etki ettiyse vücudunuz buna tepki olarak bazı sinyaller verir ki en sık görülenlerden biri kaşıntıdır. Nikel takılar, dikenli bitkiler, kumaş boyası, lastik eldivenler ve kozmetik ürünler nedeniyle yanma hissinin eşlik ettiği bir kaşıntı başlar buna bazı durumlar da kabarma ve kızarıklık da eşlik eder.  Astım, egzama veya saman nezlesi olan kişilerde alerjik temas egzaması da görülebilir. Bazı gıdalara da alerjiniz olabilir burada önemli olan hangi gıdaya alerjiniz olduğunu bilmenizdir. Hangi gıdaya alerjiniz olduğunu bilmek tedaviyi kolaylaştıracaktır ve belki de en kısa süre de kurtulmanıza yardımcı olacaktır. En çok görülen gıda alerjisine neden olan şeyler arasında süt, soya, fıstık, yumurta, balık baş göstermektedir. Bunlar kişiye göre değişen etmenlerdir ve hiç aklınıza gelmeyecek şeyler sizde alerji oluşturabilir.

 

ALERJİK KAŞINTI TEDAVİSİ

1 haftadan fazla uzun süren kaşıntı şikayetinizin sebebini öğrenmek için öncelikle bir Dermatoloğa görünmeniz gerekir. Yapılan testlerden alerjik sebeplerden ötürü kaşındığınız saptanırsa tedaviniz de bu yönde olacaktır. İlaç tedavisi ile bu işin üstesinden gelmek mümkün. Ancak yapılan araştırmalara göre son dönemler de alerjik kaşınma için bitkilerden yararlanmak hem daha doğal bir yöntem olarak görülüyor hem de ilaç tedavisine göre daha etkili ve kısa bir yöntem. Örneğin; Papatya çayı, Isırgan çayı içebilir, badem, fındık ve yulaf ezmesi bu derdiniz için deva olabilecek niteliktedir. Aynı şekilde alerjik kaşıntınızın en yüksek olduğu zamanlarda soğan ve sarımsak tüketmek bu sorunu çözüme kavuşturmanız için etkili bir yöntem olacaktır.

Alerjik kaşıntıya hangi doktor bakar? Alerjik kaşıntı için hangi bölüme gidilir diye soruyorsanız cildiye bölümüne gitmelisiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı