Amatör’e gün doğdu!

Amatör’e gün doğdu!

Kahramanmaraş Yerel Amatör Küme takımları yeni sezonda Orijinal Nike ayakkabı giyecek.

11 Mayıs 2017 - 14:05

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin spora ve sporcuya yardım ve destekleri tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nce bu yıl kaliteli malzeme ile Amatöre destek çıkıyor.

Geçtiğimiz ay içerisinde yapılan ve bir türlü dağıtımı gerçekleştirilemeyen malzeme dağıtımı Bu ay içerisinde dağıtımı yapılması planlanıyor.

Kahramanmaraş’ta sıkıntı yumağına dönüşen ve aşk ve sevda uğruna yapılan Amatör Kulüpçülüğün bitmeyen dertlerinden malzeme sıkıntısına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden cevap geldi.

Her yıl geleneksel hale getirilen ama bir takım sebebiyetlerden dolayı Büyükşehir olması ile birlikte unutulan Yerel Amatör Lige bu sezon Büyükşehir Belediyesi her kulübe 1 kategori malzeme desteği vererek amatörün kanayan yarasına merhem olmaya çalışıyor. Kulüplerin ayakta kalmak için çabaladığı yerel amatör takımlara müjdeli haber Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nce ihaleye çıkarılan ihale sonucu yurt dışından gelecek ve orijinal Nike ayakkabılar ile amatörün kanayan yarasına neşter vurulacak. Kulüplerin en çok istediği ancak başaramadığı durum sponsor bulamamak olarak bilindiği Amatör kulüpler başkan ve yöneticilerin omuzları altında yaşamlarını sürdürüyor. Onların çabası mahalle takımlarını ayakta tutuyor. Sponsorluk için çalınan kapılar yüzlerine kapatılırken malzeme konusunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 2-3 yıla istinaden Nike orijinal marka ayakkabı ile amatör futbolun rahat bir sezon geçirmesini planlıyor. 19 kalem olarak ihaleye çıkan malzeme listesinde Futbol maç kramponu 800 çift, Futbol antrenman eşofmanı 1000 takım, Basketbol maç topu 50 adet, Basketbol antrenman tşort ve şortu 200 takım, basketbol maç ayakkabısı 200 çift, güreş ayakkabısı 200 çift, güreş antrenman eşofmanı 200 takım, hentbol maç topu 50 adet, hentbol antrenman tişört ve şortu 180 takım, voleybol maç topu 100 adet, voleybol antrenman tişört ve şortu 200 takım, salon sporlarına kullanılan ayakkabı 1000 çift, hokey antrenman tişört ve şortu 80 takım, yüzme gözlüğü 50 adet, yüzme mayosu 50 adet, yaz spor okulları için forma, şort ve tozluk 6500 takım, şapka 10.000 adet, bone 5.000 adet, satranç 500 adet olarak listeye çıkarıldı. Kahramanmaraş Amatör Futbol Kulüpleri Federasyonu ise 35 kulüp listesi ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne sunduğu Kulüpler arasında Afşin İşitme Engelliler, Akcakoyunlu İdmanyurduspor, Anadolu Gençlikspor, Andırın Yeşildağspor, Amatör Vefa spor Kulübü, Bertizspor, Büyüksırspor, Çağlayanceritspor, Dumlupınarspor, Edelerspor, Ekberoğluspor, Ekinözü Celaspor, Elmalarspor, Engellilerspor (Bedensel), Erkenez Gençlikspor, Herhuş Karacasuspor, Fidanspor( Bölgesel), Hartlap Köyü Ali Doğanspor, Kahramanmaraş İşitme engellilerspor, Kahramanmaraş Gençlikspor, Karamanlıspor, Kızılseki Gençlikspor, Kahramanmaraş Gençlerbirliğispor, Kahramanmaraş Sakaryaspor(Bölgesel), Kurtuluş 1920spor, Kümbetspor, Maraşspor, Maraşgücüspor, Onikişubat İdmanyurduspor, Pazarcık Aksuspor, Pazarcık Kartalkayaspor, Turkuazspor, Pazarcıkspor ve Uludazspor listede yer aldı. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKERYİYEN)      

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x