Çukurova’da Futsal Heyecanı

Çukurova’da Futsal Heyecanı

Salon Futsal’ı olarak bilinen Futsal’ı tanıtmak amacı ile il Temsilcisi Adem Karaköse çeşitli etkinliklerle Futsal’ı sevdirmeye ve tanıtma çalışıyor.

11 Mayıs 2017 - 14:06

Bu işin temeline inmek amacı ile alt yapı oluşturma maksadı ile kendisinin Beden Eğitimi Öğretmenliği yaptığı Çukurova elektrik Anadolu Lisesinde sınıflar arası müsabakalarla Futsal’ın adını duyurmaya hemde alt yapı kazanımı sağlamaya çalışıyor.  

Bahar şenlikleri kapsamında Çukurova elektrik Anadolu Lisesinde spor salonunda 9 ve 10.sınıflara düzenlenilen ve geleneksel hale getirilen Futsal turnuvasında bütün sınıflarda futsal heyecanı yaşandı. 11 sınıfın katıldığı müsabakalarda 5 ve 6 takımlı iki grup tek devreli lig şeklinde gerçekleşen grup müsabakaların sonucunda 2 grubun şampiyonu final müsabakasında karşı karşıya geldi. Grup şampiyonları 10-E sınıfı ile 10-F sınıfı Finalde karşılaştı. Çekişmeli geçen müsabakaların ilk yarısında iki takımda 1’er golün bulduğu 2. Yarıda 1’er gol daha bularak 2-2 eşitliğin sürdürdüğü ve müsabakanın tecrübeli hakemi Mehmet Özer’in görev aldığı müsabaka uzatmalara taşındı. 5’er dakikalık uzatmalarda 10-F sınıfı 3’üncü golü bularak müsabakayı 3-2 kazanarak kupasını aldı. Final Müsabakasını izlemek için Çukurova elektrik Anadolu Lisesinde spor salonuna gelen Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı Ergün Önal, TFF İl Temsilcisi Ali Kazancı, ASKF Yöneticisi Ömer Kahveci, İl Tertip Komiteleri Üyeleri Ahmet Güler, İlker Yiyen, Abdurrahman Akbaba, Basketbol Temsilcisi Mustafa Dağlı ve Okul Müdürü Vural Gök müsabakayı takip ederek futsal’ın heyecanına ortak oldu. Final Müsabakası sonucunda şampiyon olan 10-F sınıfına kupasını ASKF Başkanı Ergün Önal ve Okul Müdürü Vural Gök takdim ederek başarılarının devamını diledi.

“FUTSALI ŞEHRİMİZDE YAYGINLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Futsal Türkiye’de yeni yeni salonlara giren bir spor olduğuna vurgu yapan Çukurova elektrik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni ve Futsal İl Temsilcisi Adem Karaköse, “Bugün finalini düzenlediğimiz sınıflar arası Futsal turnuvasına teşrif eden ve bizleri onurlandıran Askf Başkanımız Sayın Ergün Önal'a, Futbol İl temsilcimiz Sayın Ali Kazancı'ya , Futbol İl tertip komitesinde beraber çalıştığım sayın Ahmet Güler, sayın Abdurrahman Akbaba'ya, sayın İlker Yiyen'e ve Ömer Kahveci abime, Basketbol il temsilcisi Sayın Mustafa Dağlı'ya ve Okul müdürüm sayın Vural Gök'e en içten dileklerimle teşekkür ederim. Bugün burada bizim heyecanımıza ortak oldular. Biz Futsal’ı ilimizde yaygınlaştırmanın çabası içerisindeyiz. Bunun başlangıcı olarak görev yaptığım okul Çukurova Elektrik Anadolu Lisesinde sınıflar arası Futsal etkinliği ile geleneksel hale getirdiğim turnuvada heyecanı yaşıyoruz. Futsal Türkiye’de yeni yeni salonlara giren bir spor. Futbol’un yan alanı aslında. Ama genç oyuncuların teknik anlamında gelişmelerine dar alanda topa sahip olma, çabuk karar verebilme, hızlı paslaşma gibi özellikleri kazanmalarına büyük katkı sağlamaktadır” dedi.

“FUTSAL’IN FUTBOLUN GELİŞİMİNE KATKISI BÜYÜK”

Kahramanmaraş Futsal İl Temsilcisi Adem Kara Köse Kahramanmaraş’ta Futsal’ın yaygınlaştığını ve benimsendiğini ifade ederek; “Dünyada tanınmış futbolcuların birçoğunun alt yapısında gelişimde mutlaka Futsalın katkısı olmuştur. Bizler TFF’den Futsal liglerinin kurulmasını, liglerin daha uzun bir maraton da oynanmasını istiyoruz. İlimizde Futsala karşı yoğun bir ilgi var. Bu ilgi her yıl artarak devam etmektedir. Gerek amatör takımların gerekse okul takımlarında. Bu sporun gelişmesi içinde mutlaka alt yapının ve tesisin olması gerekir. İlimizde bu konuda bayağı bir ileride diğer illerden. Ben bu konuda Gençlik Hizmetleri ve spor il müdürü Sayın Ali ihsan Kabakçı müdürümüzde ilimizde kazandırmış olduğu tesislerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu tesisler sayesinde ilimizde Okul Sporları Genç Kızlar ve Genç Erkekler Futsal Grup Birinciliği oynatıldı. Üniversite takımımız Süper Lige yükseldi. Kahramanmaraş yavaş yavaş futsalı benimsemeye başladı” ifadelerini kullandı. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç evin çatısına uçtu
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç evin çatısına uçtu