Anasınıfı öğrencileri eğlenirken öğreniyor

Anasınıfı öğrencileri eğlenirken öğreniyor

TEMA Vakfı Kahramanmaraş İl Temsilciliğinde gönüllü olarak çalışan 96 eğitmen tarafından ana sınıfı öğrencilerine doğa sevgisini aşılamak için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

17 Aralık 2017 - 02:42

Kahramanmaraş ‘ta 80’nin üzerinde okulda minik öğrencilere çevre bilinci ve ağaç sevgisi oluşturmak için onlara fidan tohumu diktiren TEMA Vakfı gönüllüleri öğrenci velilerinden de tam not alıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TEMA Vakfı Kahramanmaraş İl Temsilcisi Abdurrahman Akbolat, projeyi 3 yıldır sürdürdüklerini söyledi.

 

“Doğa Severleri TEMA’ya Bekliyoruz”

Tüm doğaseverleri TEMA’ya davet eden Akbolat şunları söyledi: “Her çocuğun hayatta bir ağacı olsun istediğimiz için çocuklarımıza saksıların içerisinde meşe palamudu verdik.  Çocuklar fidanlarla birlikte büyütecekler.  Bu fidanları ilerleyen günlerde uygun bölgelere dikeceğiz.  Amacımız burada çocuklara ağaç sevgisini kazandırmak. Kendi elleriyle fidan dikmelerini sağlamak. Biz bu projeyi 3 yıldır okullarımızda sürdürüyoruz. Şuanda şehrimizde 96 öğretmen ile projemiz devam ediyor. Eğitim sırasında anaokullarına minik tema diyoruz, ilkokullara yavru tema, ortaokullara ortaokul tema liselere ise lise tema diyoruz. Tohumdan fidan üretmek, okul bahçelerini güzelleştirerek, fidan dikmek istiyoruz.  Çocuklarımız sadece palamut dikmiyor, çam, defne, süs bitkilerimiz var. 80 üzerinde okulda bu çalışmamızı yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. İlçelerimizdedahi bu projemiz devam ediyor. Bütün doğaseverleri gönüllüleri, yeşile hayran olan kişileri tema vakfına bekliyoruz. Temanın çalışmalarına katılmalarını istiyoruz.  İstiyoruz ki her insanın hayatta bir fidanı olsun.”

 

“Öğrenciler Üzerinde Çevre Bilinci Oluşuyor”

Düzenlenen etkinliğin öğrenciler üzerinde çok olumlu yansımaları olduğunu vurgulayan Bilgin Çocuk Anaokulu yöneticisi Ümmüs Birtek ise konuşmasını şöyle sürdürdü: “Miniklerimize isteğe bağlı Kuran-ı kerim öğretimi veriyoruz ve bunun yanında satranç, drama, akıl oyunları, İngilizcedeğerler eğitimlerini aşılıyoruz. Bahçe etkinlikleri düzenliyoruz. Kültürel oyunları yapıyoruz. Bu etkinliğimizi çocuklarımız çok sevdi. Her çocuğumuzun bir ağacı oldu. Bizlerde bunları gayet güzel değerlendirdik. Bu fidanlarımızı sulayıp büyüttükten sonra uygun olan bir toprağa dikeceğiz. Çocuklarımıza ağaç sevgisini aşılıyoruz. Hem doğaya katkımız oluyor hem doğa sevgisi kazanmış oluyorlar. Yapmış oldukları bu çalışmalar için Tema vakfına teşekkür ediyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Başkan Akpınar, “Söz verdiğimiz gibi, milletimizin hizmetinde, çalışanlarımızın yanındayız”
Başkan Akpınar, “Söz verdiğimiz gibi, milletimizin hizmetinde,...