Andırın’daki Sahipsiz Mahalle Öztunç’un Gündeminde!
Reklam

Andırın’daki Sahipsiz Mahalle Öztunç’un Gündeminde!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesine bağlı mahallelerde yaşanan su sıkıntısını Ankara’da TBMM gündemine taşıyarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle soru önergesi verdi.

02 Haziran 2020 - 01:31

CHP’nin “Atom Karınca” lakaplı çalışkan vekili Ali Öztunç, Andırın’ın Bulgurkaya Mahallesi, Karadut Sokak ve Bekiruşağı Obasında yaşayan vatandaşların sesini Ankara’da duyurmak için harekete geçti.

Bölgede hali hazırda geçim sıkıntısıyla mücadele eden vatandaşlar, su ihtiyaçlarını kuyulardan karşılamaya çalışırken, mahallenin ana yola olan mesafesinin de bir hayli fazla olması nedeniyle patikalı yolda hat saffada sıkıntıyla baş başa kalmış durumdular.

Sorunlar uzun zamandır çözüme kavuşturulmadı ve CHP’li Ali Öztunç çilenin bitmesini isteyen vatandaşların yol ve su şebekesinin bir an önce yapılması talebini, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un masasına kadar getirdi.

Öztunç’un önergesi şu şekilde;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Çevre Ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla.

                              

Ali ÖZTUNÇ

Kahramanmaraş Milletvekili

İçişleri Komisyonu Üyesi

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine bağlı Bulgurkaya Mahallesi, Karadut Sokak, Bekiruşağı Obasında su şebekesi olmadığından insanlar kuyulardan su ihtiyaçlarını gidermeye çalışmakta, ana yol ile mahalle arasındaki bağlantı yolu patika olduğundan insanlar hastalarını, yaşlılarını sırtlarında taşıyarak ana yola indirmek zorunda kalmaktadır. Mahalle’nin anayol ve su şebekesine uzaklığı 1500-2000 metre mesafede olup, mahalleli yol ve içme suyu şebekesinin yapılmasını talep etmektedirler.

Mahallelinin uzun süredir yetkili makamlardan yapılmasını istediği su şebekesi ve yolu neden yapılmamaktadır?

Bu mahallemizde yaşayanlar için ıstıraba dönüşmüş su ve yol sorununu ne zaman çözüme kavuşturmayı düşünüyorsunuz? 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”