Başkan Güngör: "Kahramanmaraş’ımız tarımın da...
Reklam

Başkan Güngör: "Kahramanmaraş'ımız tarımın da başkentidir"

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Pazarcık ilçesinde sarımsak üretimi yapan hemşerileriyle bir araya geldi.

02 Haziran 2020 - 01:27 - Güncelleme: 02 Haziran 2020 - 01:31

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Pazarcık ilçesi Beşçeşme Mahallesinde sarımsak üretimi yapan hemşerilerini ziyaret ederek bilgi alış verişinde bulundu. Kahramanmaraş, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası’nın 2019 yılı için hazırladığı rapora göre, Türkiye’de en çok sarımsak üretiminin yapıldığı üçüncü şehirdir.

“RAYİHASI, LEZZETİ MÜKEMMEL”

Kahramanmaraş’ta yapılan sarımsak üretiminin, sadece nicelik açısından değil tat, koku, aroma gibi nitelik açısından da, üst düzeyde olduğuna dikkat çeken Başkan Güngör, incelemeleri neticesinde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün üreticilerimizle beraber olduk. Öncelikle çilek, akabinde biber, yine akabinde Kadıoğlu Çiftliğinde domates, salatalık, patlıcan üreticileriyle beraber olduk. Son olarak da Pazarcık Beşçeşme Mahallesinde sarımsak üreticilerimizle bir araya geldik. Hep şunu söylüyoruz: Kahramanmaraş’ımız birçok şeyin başkenti. Kahramanmaraş’ımızın aynı zamanda tarımın da başkenti olduğunu görüyoruz. Gerçekten bugün gördüklerimiz şehrimiz ve ülkemiz adına bizi son derece gururlandırdı. Çileğin, biberin, domatesin, salatalığın, patlıcanın ve sarımsağın en iyisinin Kahramanmaraş’ta üretildiğini görüyoruz. Tabi burada toprağımızın, güneşimizin, suyumuzun, havamızın çok büyük önemi ve etkisi var. Gerçekten ben bugün üreticilerimizin gece gündüz demeden gayretleriyle ortaya koymuş oldukları ürünleri hasat etmelerinin mutluluğunu gördüm. Onlara yürekten teşekkür ediyorum. Buradaki işçilere yürekten teşekkür ediyoruz. Tadına da baktım, aroması, bizim buralarda rayihası derler, rayihası, lezzeti mükemmel olan bir sarımsak üretildiğini görüyoruz. Tabi sağlık otoriteleri şöyle söylüyor: Gıdalar içinde şifa olarak en başta sarımsak, soğan ve lahana türleri geliyor. Ve sarımsak da doğada bulunabilecek en önemli antibiyotiklerden biri. Burada da onun üretimini görüyoruz. Ben tekrar üreticilerimize, burada emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.”

“DOĞAL ÜRETİM ÇOK KIYMETLİ”

Sıkıntılı günlerin, Allah’ın birer imtihanı olduğunu, birlik ve beraberlik içinde hareket edildiğinde, bu imtihandan daha kolay geçileceğini belirten Başkan Güngör, sözlerine şu şekilde devam etti: “Tabi Kahramanmaraş’ımızın bu potansiyelini, katma değerini artırarak devam ettirmemiz gerekiyor. Devletimizin, belediyemizin desteği de beni mutlu etti. Katma değeri gün geçtikçe yükselen bir üretime doğru hızla ilerliyoruz. Ve hiçbir katkı maddesi olmadan, gerçekten doğal haliyle yapılan üretimin de, son derece kıymetli olduğunu görüyoruz. Allah bu günlerimizi, gayretimizi daha da ileri götürebilmeyi bize nasip etsin, birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Memleketimiz güzel, şehrimiz güzel! İmkanlarımız var. Rabbim her türlü imkanı da vermiş; tarım ürünü de vermiş, hayvancılık yapma imkanı da vermiş; dağ, ova, ticaret, sanayi…çok şükür her şeyi vermiş. Bizim birlik beraberlik içinde olduğumuz müddetçe başaramayacağımız hiçbir şey yok. Tekrar herkese teşekkürlerimi sunuyor, Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum.”

domates (1)

domates (2)

domates (3)

domates (4)

domates (5)

domates (6)

domates (7)

domates (8)

domates (9)

domates (10)

domates (11)

domates (12)

domates (13)

domates (14)

salatalık (1)

salatalık (2)

salatalık (3)

salatalık (4)

sarımsak (1)

sarımsak (2)

sarımsak (3)

sarımsak (4)

sarımsak (5)

sarımsak (6)

sarımsak (7)

sarımsak (8)

sarımsak (9)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”