Arslanbey Millet Konağı ve Bahçesi ile Göksun Şehir Meydanı...
Reklam

Arslanbey Millet Konağı ve Bahçesi ile Göksun Şehir Meydanı Açıldı

Göksun’da Arslanbey Millet Konağı ve Bahçesi ile Şehir Meydan projesinin açılış töreninde konuşan Başkan Hayrettin Güngör, “Mekânla insanı buluşturmak da çok önemli. Arslanbey Millet Konağı ve Bahçesi kütüphanesiyle, oyun alanlarıyla, bilgisayar odalarıyla yeme içme mekânıyla çok fonksiyonlu olarak tüm hemşehrilerimize hizmet verecek. Yeşil alanlar bizim kırmızı çizgimiz. Şehir Meydanı projemizle Göksun’umuza artık yürüme mesafesinde bir yeşil alan, bir kültür ve sanat alanı kazandırmış olduk.”

19 Ağustos 2022 - 16:37 - Güncelleme: 19 Ağustos 2022 - 16:41

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Göksun ilçesine kazandırılan Arslanbey Millet Konağı ve Bahçesi ile Şehir Meydan projesi düzenlenen törenle açıldı. Gerçekleştirilen törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra Vali Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve Cihat Sezal, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, ilçe belediye başkanları, AK Parti il ve ilçe teşkilatı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, geleneksel halk oyunları gösterisi, protokol konuşmaları ve iki projenin incelenmesinin ardından kurdele kesim töreniyle tamamlandı.

Milli Mücadele Kahramanımız Arslanbey’in Adını Yaşatacağız

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ile Arslanbey’in oğlu Mahmut Toğuzata’nın teşekkürlerinin ardından konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bu şehre hizmet etmek, benim çocukluk hayalimdi. Hamdolsun bugün yeşilin hâkim olduğu Arslanbey Millet Konağı ve Bahçesi ile Şehir Meydanı projelerimizi, bu eserleri kazandırmak bizlere nasip oldu. Milli Mücadelemizin manevi komutanlığı Şeyh Ali Sezai Efendi, askeri komutanlığı ise Arslanbey tarafından yapılmıştı. İşte bugün şehrimizin bu değerini, Arslanbey’in adını Millet Konağı’mızda yaşatmış olacağız” ifadelerini kaydetti.

Yeşil Alanlar Kırmızı Çizgimiz

Açılışı yapılan projelere ilişkin bilgi aktaran Başkan Güngör, “Mekânla insanı buluşturmak da çok önemli. Arslanbey Millet Konağı ve Bahçesi kütüphanesiyle, oyun alanlarıyla, bilgisayar odalarıyla yeme içme mekânıyla çok fonksiyonlu olarak tüm hemşehrilerimize hizmet verecek. Yeşil alanlar bizim kırmızı çizgimiz. Şehir Meydanı projemizle Göksun’umuza artık yürüme mesafesinde bir yeşil alan, bir kültür ve sanat alanı kazandırmış olduk. Bu meydanımızın adını da yaptığımız istişareler sonucu şehrimize hizmet etmiş merhum belediye başkanı Celal Erzurum’un adını vermeyi kararlaştırdık. Toplamda 6 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiğimiz iki projemiz de Göksun ilçemize, şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Göksun’a 3 Yılda 138 Milyon Yatırım

İlçede yapılan yatırımlara dikkat çeken Başkan Güngör konuşmasına, “Büyükşehir Belediyesi olarak 2019 - 2021 yıllarında Göksun ilçemizde toplam 62 milyonluk bir yatırım yapmışız. 2022 yılında da su ve kanalizasyon hizmetleri hariç 76 milyonluk yatırım yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş’a her zaman pozitif ayrımcılık yapıyor. Kendilerinin destekleriyle 100 milyon avroluk yarısı hibe, yarısı da uzun vadeli kredi olan kaynak sağlamıştık. Atıksu Arıtma Tesisi ve diğer altyapı projelerimizi buradan finanse edeceğiz. Bunlar için de ihale süreci başladı. Yine Göksun’da 22 mahallemiz için içme suyu, sondaj ve şebeke yenilemesi için 30 milyonluk yatırım yaptık. Bunun da yüzde 70’i tamamlanmış durumda” şeklinde devam etti.

Yeni Projenin Müjdesini Verdi

Güngör konuşmasını tamamlarken bir de müjde verdi, “Göksun’un marka değerinin ve turizm potansiyelinin artırılması için yeni bir projemizin müjdesini de vereyim. Orman Dairesi olarak bildiğimiz alan ilçemizin artık merkezinde kaldı. Orayı da uygun bir alana taşımak ve alanın bir projeyle ilçeyi taçlandırmasını istiyoruz. Bunu Sayın Tarım ve Orman Bakanımıza ilettik, o da çok sıcak baktı. Süreçlerimiz başladı, inşallah bu projeyle de ilçemizin değerini kat be kat artıracağız.”

Kahramanlarımızı Unutmamalıyız

Milli Mücadele’de Arslanbey’in işgale kahramanca direndiğinin altını çizen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise konuşmasında, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu eseri kahramanımıza ithaf ettiği için teşekkür ediyorum, tarihimizi unutmamamız gerekiyor. Eğer nereden geldiğimizi unutursak yolumuzu kaybederiz. Nereye gideceğimizi bilmek için, nereden geldiğimizi hatırlamamız gerekir. Dün işgale karşı verdiğimiz mücadele, bugün de sürüyor. Bizim mücadelemiz kuru bir iktidar mücadelesi değil. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın mücadelesi bu milleti ayağa kaldırma mücadelesidir. Eser kazandırma mücadelesidir” dedi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”