Başkan Mahçiçek’in vefa örneği ’Fatih Yoğurt Bilgi ve...
Reklam

Başkan Mahçiçek'in vefa örneği 'Fatih Yoğurt Bilgi ve Kültür Evi' hizmete açıldı

Hanefi Mahçiçek başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi’nin Mağaralı Mahallesi’ne kazandırdığı ve vefat eden Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yoğurt’un adını yaşatacak olan Bilgi ve Kültür Evi, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile Fatih Yoğurt’un eşi Semra ve oğlu Kutay Yoğurt’un katıldığı törenle hizmete açıldı.

19 Ağustos 2022 - 16:38 - Güncelleme: 19 Ağustos 2022 - 16:43

Merkezden kırsala ilçenin dört bir yanındaki mahallelere inşa ettiği 72 Bilgi ve Kültür Evi ile gençler başta olmak üzere vatandaşların sosyal ve kültürel gelişimlerini destekleyecek donatıları kazandıran Hanefi Mahçiçek başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, 73’üncü Bilgi ve Kültür Evi’ni Mağralı Mahallesi’nde açmanın gururunu yaşadı.

6 kattan oluşan bin 204 metrekare kapalı alana sahip Mağralı Fatih Yoğurt Bilgi ve Kültür Merkezi’nde; 7 atölye, fitness salonu, soyunma kabinleri, kafe, kütüphane çok amaçlı salon bulunurken, aynı anda 200 öğrencinin her türlü kurstan ve sosyal aktivitelerden faydalanmasına imkân sağlanıyor.

2014 ve 2020 yılları arasında Onikişubat Belediye Başkan Yardımcılığını yürüten ve 22 Mart 2020 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Fatih Yoğurt’un adının verildiği Bilgi ve Kültür Evi’nin açılışı; AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Niyazi Can, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Merhum Fatih Yoğurt’un eşi Semra Yoğurt ve oğlu Kutay Yoğurt, belediye meclis üyeleri, teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Bilgi ve Kültür Evi’ne adı verilen merhum Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yoğurt’un özgeçmişinin anlatılmasıyla devam etti.

“Onun ismini yaşatmalıyız, hem de mahallemizde yaşatmalıyız’ dedik ve burayı yaptık”

Ardından kürsüye gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ‘kardeşim’ diye ifade ettiği Fatih Yoğurt’u anlatırken duygu dolu anlar yaşadı. Fatih Yoğurt’un Onikişubat Belediye’nie çok büyük katkılarının olduğunu anlatan Başkan Mahçiçek, “Sayın Bakanım ben bu mahalledenim, Mağralı Mahallesi’nden. Kendimi de tanıtırken Mağralı Mahallesi’nden Fırıncı Topal Ali’ni torunuyum derim. Babah rahmetli erkene vefat ettiği için dedemin yanında büyüdüm, dedeme de hep baba dedim. Ama bu mahallelerde ben içi kılla doldurulmuş toplarla top oynadım, çamurlarda küsküç oynadım. Okuma yazması olmayan dedem beni okuttu ve Allah’a şükürler olsun bu mahalleye hizmet ediyorum. Mahallemizdeyiz ama biraz üzgünüm. Beraber çalıştığımız arkadaşımız Başkan Yardımcımız Fatih Yoğurt Bey vefat etti. Belediyemizde çok önemli görevleri ve hizmetleri olmuştu. EXPO 2023 projemize çok büyük katkıları vardı. ‘Onun ismini yaşatmalıyız, hem de mahallemizde yaşatmalıyız’ dedik ve burayı yaptık. Onun adını bu tesise koyduk. İnşallah burada yüzyıllarca onun ismi yaşayacak. Gerçekten çok yakınlarını kaybetmek kolay bir olay değil doğrusu ama Cenab-ı Hakk’ın takdiri bu. Cenab-ı Hakk hepimize bir kader çizgisi çekmiş, onu değiştirmeye kimsenin gücü yetmez” dedi.

“Onikişubat Belediyesi, çok iyi çalışan bir belediye”

Onikişubat Belediyesi’nin çok iyi çalışan bir belediye olduğunu vurgulan Başkan Mahçiçek, sözlerine şu şekilde devam etti, “Örneğin Boğaziçi Mahallemizde 72 daire yapmışız teslim etmişiz, Üngüt Mahallemizde 66 daire yapmışız teslim etmişiz, Çamlık Mahallemizde 61 daire yapmışız teslim etmişiz, Kahramanlı Mahallemizde 58 daire yapmışız, 5 Nisan Mahallemizde 80 daire yapmışız, Boğaziçi Mahallemizde 420 daire yapmışız, Malik Mahallemizde 36 daire yapmışız, Gsdemen Mahallesi’nde ise geçtiğimiz günlerde 147 daire yaptık ve toplamda bin daire yapmışız ve dar gelirli kardeşlerimize teslim etmişiz. Daha da yapacağız İnşallah. Gerçekten Onikişubat Belediyesi 15,5 milyon metrekare kilit parke yol yapmış. 550 bin ton asfalt yol yapmış. 312 adet park yapmış, 16 tanesi de butik park olmak üzere.”

“Bütün hedefimiz, bütün gayretimiz; Allah için, bu ülkenin güzel insanlarına hizmet etmek”

Onikişubat Belediyesi’nin bir de dünya projesi yaptığını anlatarak, EXPO 2023 hakkında bilgiler veren Başkan Mahçiçek, hedef ve gayretlerinin insanlara hizmet olduğunu dile getirerek, “Kahramanmaraş’ımızın her şeyi var. Mükemmel bir tabiatı var, güzel bir memleket. Bu memleket Türkiye’deki iplik üretiminin 3’te 1’ini üretir, bu memleket çelik eşyanın yüzde 64’ünü üretir, bu memleket Türkiye’deki dokumanın yüzde 17’sini üretir. Bu memleket Türkiye’deki enerjinin yüzde 12’sini üretir; üretir ama bir eksi vardır o da tanıtımdır. Öyleyse o tanıtımı aşacak bir dünya projesi yapmamız lazım. Kahramanmaraş’ı uluslararası alana taşıyacak böyle bir projeyi inşallah önümüzdeki yıl Nisan ayında hep beraber açacağız. Bugüne kadarda merkezi hükümetimizden para istemedik. Yüzde 80’ini yaptık kalanını da inşallah 2023’ün Nisan ayına kadar yapacağız. Bütün hedefimiz, bütün gayretimiz; Allah için, bu ülkenin güzel insanlarına hizmet etmek. Başımızda Recep Tayyip Erdoğan isminde bir dünya lideri var, Allah ona kaza bela vermesin inşallah. Başımızdan da eksik etmesin inşallah. Onun liderlinde onun sevk ve idaresinde bu ülke çok daha güzel mesafeler alacak, bundan emin olun. Bizde sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz, gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Bir şehri, bir ilçeyi ayağa kaldıran o şehrin, o ilçenin evlatlarıdır”

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise bir şehri ayağa kaldıranların, o şehrin evlatları olduğunu belirterek, “Bir şehri ayağa kaldıran o şehrin evlatlarıdır. Bir mahalleyi ayağa kaldıran o mahallenin evladıdır. Bir ilçeyi ayağa kaldıran o ilçenin evlatlarıdır. Göksun’da Hayrettin beyin yaptığı konuşmanın üstüne Hanefi beyi dinlerken aynı duyguyu yaşadım. Kendi mahallesinde yaşadıklarını anlattı. Bu ne demek biliyor musunuz? Eğer mahallenizi seviyorsanız, ilçenizi, ilinizi seviyorsanız bu bayrağınızı, vatanınızı, ülkenizi, toprağınızı sevmeniz demektir. Bu, bu millete ait olduğunuzu gösterir, bu, bu milletle sevinçte tasada ortak olduğunuzu gösterir. Eğer bir insan yaşadığı ülkenin sevincine tasasına ortak olmuyorsa o insan o milletten değildir. Kendi milletiyle, kendi mahallelisiyle kendi ilçesinde yaşayanla, kendi ilinde yaşayanla birlikte sevinip birlikte üzülmüyorsa o bizden değildir. Bunların şu yüzden söylüyorum: Birileri bu millete mensup olduklarını söylüyor, terörle mücadelede Türkiye’nin yanında durmuyorlar. Türkiye’nin sınır güvenliği söz konusu oluyor, ‘PYD YPG bize bir şey yapmaz, bize saldırmaz ki’ diyor. Ülkenin hava savunma sistemini kuruyorsunuz, ‘Bizim hava savunma sistemine ne ihtiyacımız var, bize Yunanistan mı saldıracak’ diyor. Bu kafa hiç değişmedi! Adnan Menderes’in 1957’de yaptığı radyo konuşmasını dinleyin Adnan Menderes aynı şeyleri anlatıyor. Merhum; ‘memleketin hiçbir muvaffakiyetine memnuniyet duymazlar. Hiçbir hayırlı icraatı takdir etmezler’ diyor” ifadelerini kullandı. 

“Hanefi Bey büyük bir vefa örneği gösteriyor”

Sözlerine, “Türkiye’ye güveneceğiz, kendimize güveneceğiz” diyerek devam eden Ünal, Hanefi Mahçiçek’i tebrik ederek, “Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte kardeş olacağız ve Allah’ın büyük ve güçlü Türkiye olacağız. Bundan emin olun kardeşlerim. Bu inancınızı, güveninizi taşıyın, özgüveninize saldıran, Türkiye’yi karamsarlığa itmeye çalışan, Türkiye’de her şey çok kötüymüş gibi göstererek ihtilal olacağını zannedenler 20 yıldan beri sandığa gömüldükleri gibi, 2023’te de yine sandığa gömülecekler. Bir kere daha bu tesisin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hanefi Bey vefa örneği gösteriyor. Çalışma arkadaşı, iş arkadaşıyla ilgi bir eser ortaya koyuyor ve arkadaşının ismini ölümsüzleştirmek için o esere arkadaşının ismini veriyor. Bu konuda Hanefi Mahçiçek’i tebrik ediyorum. Ailesine de tekrardan başsağlığı ve rahmet diliyorum” dedi. 

Ünal, konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek tamamladı. Konuşmaların ardından Fatih Yoğurt Bilgi ve Kültür Evi’nin açılış kurdelesi kesildi.

Başkan Mahçiçek ve protokol, Fatih Yoğurt Bilgi ve Kültür Evi’ni gezerek, eğitim gören öğrencilerle sohbet etti.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”