As Vefa Şampiyonluğun Son düzlüğünde

As Vefa Şampiyonluğun Son düzlüğünde

Kahramanmaraş Yerel Amatör 2. Küme müsabakasında mücadele eden As Vefa Kulübü şampiyonluğa koşan ekip olarak dikkatleri üzerine topluyor.

01 Haziran 2017 - 14:03

2. Amatör Küme Büyükler Ligi A Grubunda Şampiyonluğa göz kırpan As Vefa Spor teknik patronu Osman Köse ile Gazetemiz Spor Muhabiri İlker Yiyen 2. Amatör Küme hakkında bilgiler alarak şampiyonluk öyküsüne ışık tutmaya başladı. Her hafta şampiyon adayı takımların yer alacağı öyküye As Vefa Kulübü ile devam ediyoruz. Artık 2.Kümede Son Düzlüğe Girildi… Takımlarımızın Şampiyonluk Yolunda geçirdikleri serüveni siz değerli okuyucularımızla da paylaşmak adına Perşembe günleri buluşacağız. Bu Haftaki Konumuz ve Konuğumuz ile As Vefa Kulübü 2.Küme A grubundaki Şampiyonluğunun Öyküsünü soracak Şampiyonluk yolculuğuna ışık tutarak As Vefa Kulübünün başarısını da kayda geçirmiş olacağız. Zaman Zaman futbolun küresel bir bağ oluşturduğu zamanlardan Sporun en değerlisi olmasının getirdiği popülerliğin içinde kaybolacağız. Ancak Futbolun bazen en köşede kalmış bir Mahallede, köyde veya ilçede yaktığı ateşten de bahsedeceğiz. İşte As Vefa Kulübünü teknik patronu Osman Köse ile yapılan röportaj:

 

AS VEFA ŞAMPİYONLUĞA ADIM ADIM YAKLAŞIYOR

Sezona çok iyi başlayan kulüplerin başında gelir As Vefa… Çünkü dışardan bakıldığında malzemesinden oyuncularına kadar her şeyin bir takım görüntüsü gösterdiği takım olması bu düşüncemizi de aldığı sonuçlarla göstermiş oldular. Ligde bu zamana kadar oynamış olduğu 10 haftaya kısa bir bakış atarak söyleşimize de katkı yapalım. As Vefa ligin 1.Haftasında Lige yeni ayak basan Kızılseki Gençlik Spor karşılaşmasıyla başladı ve sahadan 3-0’lık skorla ayrılmış oldu. Ligin 2.Maçında rakip 12 Şubat İdmanyurdu Spordu. Zorlu karşılaşmayı As Vefa 3-2 kazanmasını bilerek 2.Haftayı da 3 puan ile kapatarak ligde bensiz hesap yapmayın diyordu. 3.Hafta ligin şampiyon adaylarından bir diğeri olan Ferhuş Karacasu Spor ile oynayan As Vefa 3-0 maçı net bir skorla ile alarak en önemli rakiplerinden birini yenerek gücünü perçinlemişti. Ligin 4.Haftasında Pazarcık deplasmanın da oynadığı Pazarcık Spor karşılaşmasında zorlanmasına rağmen 2-1 kazanarak ligde 4’te 4 yapan ekiplerin başında gelmiş ve liderliği de almıştır. Hemen ardından Yine bir deplasman maçıyla 5.Haftayı açan As Vefa Çağlayancerit deplasmanında 0-0 berabere kalarak ilk puan kaybını da yaşamış oluyordu. Ligin 6.Haftasında Karamanlı Sporu 3-1 yenerek ilk yarının son maçlarına doğru gücünü de hissettiren takımların başında geliyordu. Ligin 7.maçı aynı zaman da hem liderlik hem de en önemli rakip Edeler Spora karşıydı. Batıpark Futbol Sahasında oynanan karşılaşmada Edeler Sporun sağanak yağış altında sağanakla beraber gelen 2 golü ile şok olan As Vefa maçtan 2-1 yenik ayrılarak liderliği de Edeler Spora kaptırıyordu. Ancak ligin 2.devresine hızlı başlayan As Vefa bu hırsını Kızılseki Gençlik Spor karşılaşmasında attığı 8 golle çıkarıyordu. 9.Haftada hükmen kazanılan 3 puan ile o haftayı boş geçiren As Vefa ligin artık belirginleşmeye başladığı son haftalarına girerken Ferhuş Karacasu Spor karşısında 3-0 kazanarak ligin zirvesine de demir atmış vaziyette. Gelelim şimdi bu başarının öyküsüne…

 

***Amatör Spor Vefa Kulübünün Şuan Şampiyonluk Yolunda Olmasını Hangi Sebeplerle Anlatabilirsiniz?

-Sezon başında yeni yeni isimler ve yeni bir yapılanma düşüncesiyle içerisine girdik. Bu süreçte benim eski çalıştığım kulüpten yetiştirdiğim üzerinde emeğim olan önemli oyuncuları bünyemize dâhil ettik. Oluşturduğumuz ekiple beraber görev bölümü yaparak, kimimiz futbolcu kimimiz yönetici kimimiz antrenörlük görevini üstlendik. Nihayetinde ‘’birlik-beraberlik’’ içerisinde  ‘’bağlılık-sevgi-saygı’’ ve ‘’disiplin-düzen-devamlılık’’ ilkelerine tabii olarak iyi bir hava yakaladık. Sezon başında dördüncü bile olamaz denilen takımı şampiyonluğa oynayacak seviyeye getirmiş olduk. Yakaladığımız bu başarı grafiği doğru planlamanın da etkisi ile başarılı olarak yolumuza devam eder hale geldik.

 

***Kulüp Bu Başarı Grafiğini Sağlarken Hangi Aşamalardan Geçti?

-Yeni transfer edilen oyuncularımız ile mevcut kadromuzdaki genç genç kadroyu koruyarak, koşan-pas yapabilen-oyunun iki yönünü de oynayabilen, her şeyden önce  ‘’tempolu’’ bir takım oluşturduk. Bu özelliğimizin faydasını iki hafta üst-üste zorlu deplasmanlardan 4 puan çıkararak zirvede varlığımızı hissettirdik. Birde tabi ki sezon öncesi hazırlığımızı diğer rakiplerimize göre daha iyi-verimli bir şekilde yaptık bununda büyük faydası olduğunu aldığımız sonuçlardan sonra düşünüyorum.

 

***Kulübün bundan sonraki amacı neler… Şampiyonluğa nerede ise yakınsınız da artık hedeflerinizden bahseder misiniz?

-Önümüzde daha 4 zorlu maçımız var. Bu maçları da kazanıp bu grup da şampiyon olarak 1.amatör kümeye çıkmak… Tabii ki de 1.Amatör kümeye çıktıktan sonra da o yol bizi nereye  götürüyorsa gidebildiğimiz yere kadar gitmektir. Bu kısa vade deki hedeflerimiz. Uzun vade deki hedeflerimize değinecek olursak. Ülke futbolunda ve ilimizde ki ‘’öz-kaynak’’ eksikliğine alternatif olacak, iyi futbolcudan ziyade davranışsal açıdan kaliteli  ve genç sporcular yetiştirmektir.

 

***Formalarınızdaki Renklerin Anlamı önemlidir eminiz çünkü kulüpler önce formalarını sonrada renklerine çok önem verirler biraz bahseder misiniz?

-Elbette renklerimizin bir anlamı var. Öncelikle şunu söyleyeyim bizim renklerimiz Bordo ve Sarı’dır. Bordo rengi ‘’emeği ve mücadele’’yi temsil eder. Sarı renk ise  ‘’saflığın ve temiz’’ olmanın bir ifadesidir. Bu kadar.

 

***Ligin artık şuan itibariyle 10.Haftasına geldik… Öncelikle bu 10 haftalık serüvenin maçlarını bir kısa bir özetle okuyucularımızı bilgilendirelim ayrıca en çok zorlandığınızı düşündüğünüz maç hangisiydi?

-Tabi. Lige Kızılseki karşılaşmasıyla başladık maçı zorda olsa 3-0 aldık ..Akabinde Onikişubat İdman Yurdu Sporla oynadık bol pozisyonlu ve zevkli bir maçtan sonra buradan da 3-2 galip gelmesini bildik. Ardından 3.hafta da ligin köklü ve zorlu ekiplerinden Ferhuş Sporla oynadık çok zor geçen maçı 9 kişiyle ve 2 sakat vererek 3-0 kazandık. Dördüncü hafta 3 oyuncumuz cezalıydı aynı zamanda 2 sakat oyuncumuz vardı. Bu şartlarda Pazarcık spor deplasmanından da 2-1 galip ayrıldık. Bana göre bizim şuan bu noktada olmamızın en büyük kırılma noktası Pazarcık spor maçıydı. Çünkü 5 eksikle gittiğimiz zorlu deplasman da gerçekten zorlanarak ta olsa galip geldik ve 4’ maçta 4 galibiyet almasını bildik. En çok zorlandığımız Pazarcık Spor maçıydı diyebilirim. Diğer karşılaşmalarda da gereken mücadeleyi verdik ve ligin bitimine 4 hafta kala 25 puanla liderliğimizi sürdürüyoruz. Umarım ligin sonu bizim lehimize olur. Diğer rakiplere başarılar diliyorum.

 

***Kahramanmaraş Futbolunu Değerlendirir misiniz? Fikirleriniz Görüşleriniz Neler Acaba?

-Ülke genelinde son yıllar da ‘’plansızlığın ve organizasyonsuzluğun’’ getirdiği  istikrarsızlık sonucu tabi buna büyük kulüplerimizin ‘’transfer politikası, yabancı kuralı, fütursuzca harcanan paralarda eklenince futbol bir eğlence olmaktan çıkmış, yöneticilerin, futbolcuların, antrenörlerin ve menajerlerin para kazanma aracı haline gelmiştir. Durum böyle olunca da Kahramanmaraş gibi ‘’spor kültürü olmayan, altyapısız’’ şehirlerde ülke futbolunda ki silsileden nasibini almaktadır. Kahramanmaraş amatör futbolun en büyük sorunu ‘’hemen herkesin sorunları bilmesi tartışması ancak hiçbir şey yapmamasıdır’’. Endüstriyel futbolun bir parçası olan  ‘’futbol okulları bizim gibi taşıma suyla dönen kulüpleri olumsuz yönde etkilemektedir. Her şey paraya dökülmüştür.13 yaşında ki bir futbolcu bu işte kendimi geliştirmenin yollarını değil de  ‘’nasıl bu işte kısa yoldan Para kazanırım’’ derdine düşmüştür. Hal böyle olunca futbolun temeli olan  ‘’amatör ruh’’ ortadan kaybolmaktadır. Amatör ruh yoksa rekabet de kendini ‘entrikalara’ ufak çaplı hesaplara bırakmıştır.

Kahramanmaraş’ta sporun en büyük sorunlarından bir tanesi de sporu yönetenlerin sporun içinden gelmeyen insanlardan oluşması ve bu insanların küçük çaplı hesaplar içine girip kendi menfaati dışında hiçbir şeyi, hiç kimseyi düşünmemesidir. Bu kadar! 

 

***Son olarak söylemek istediğiniz konular var mı?

-Son olarak biz Amatör Spor Vefa Kulübü olarak varlığımızı Maraş Gücü Spor Kulübü Başkanı Mustafa Dağlı ’ya borçluyuz. Bize çok faydası dokunmuştur. Kulübün hayata geçmesinde ve devam etmesinde birçok katkısı bulunmaktadır. Ona sizin aracılığınızla buradan teşekkür etmek istiyorum.

Ayrıca bize bu yıl başkanımız Hakan Köse olmak üzere bizlere maddi-manevi desteklerini esirgemeyen dostlarımıza ve birde tabi söylemeden geçemeyeceğim, bu kulübün ayakta durmasında gece gündüz kendini adayan ekip arkadaşım yoldaşım Nurullah Öksüzce ’ye ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Bize bu fırsatı verdiğiniz için size de minnettarız sevgili kardeşim İlker yiyen. (RÖPORTAJ: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı