Eskiyi aratmadı

Eskiyi aratmadı

Uzun Yıllar Futbol Hakemliği yaptıktan sonra Hakemliği bırakarak İl Hakem Kurulunda görev alan ve Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) tarafından kurum içi Bahar Futbol Turnuvasında Hakemlik yapan Ali Aytemiz, yıllar sonra Hakem olarak maç yönetti ve müsabakadaki aldatmalara taviz vermeyerek eski günlerini aratmadı.

01 Haziran 2017 - 14:04

KASKİ Genel Müdürlüğü personel arasında kaynaşmayı ve motivasyonu artırmak amacıyla kurum içi il ve ilçeler kapsamında birimler arası futbol turnuvası düzenledi. 25 takımın Kıyasıya mücadele ettiği ve

KASKİ Genel Müdürlüğünce kurum içerisinde yer alan Daire Başkanlıkları ve İlçe Şube Müdürlükleri arasında personelin tanışmasını ve kaynaşmasını artırmak amacıyla KASKİ 1. Futbol Turnuvası düzenledi. 25 takımın gruplar halinde lig usulüne göre mücadele ettiği müsabakaların finali 25 Mayıs Büyükşehir Belediyesi Futbol halı sahasında gerçekleşti. Pazarcık İlçesi KASKİ Müdürlüğü ile Elbistan Belediyesi KASKİ müdürlüğü arasında gerçekleşen mücadele 3-3’lük skorla tamamlanırken mücadele ardından penaltı atışına geçildi. Adeta kalecilerin kalelerde panterleştiği penaltı atışlarında Pazarcık ilçe şube müdürlüğü Elbistan ekibini 7-5 yenerek şampiyon olmasını bildi. Elbistan ve Pazarcık ilçe Şube Müdürlüğü takımları final maçında normal süresi 3-3 biten maçta rakibi Elbistan İlçe Şube Müdürlüğünü penaltılarla yenen Pazarcık ilçe şube müdürlüğü 7-5 yenerek şampiyon oldu. Adeta futbol tutkunlarının çekişmeli mücadeleyi izlediği müsabakayı eski Hakem Ali Aytemiz yönetirken eski kulüp başkanları, Amatör Futbol İl Tertip Komitesi üyeleri ve spor sevdalıları katıldı. Şampiyon olan takım Pazarcık KASKİ Şubesinin Kupasını TFF İl Temsilcisi Ali Kazancı takdim ederken, 2’ci olan takım Elbistan Şubesinin kupasını Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Altıntel takdim etti. Turnuvada En Centilmen takım genel müdürlük Olması münasebeti ile Turnuvaya katılan takımlar arasında çıktığı bütün maçlarda hiçbir sarı ya da kırmızı kart görmeyen Genel Müdürlük takımı ise Centilmenlik Kupasının sahibi oldu. Kupasını ise Müsabakayı organize eden Tertip komitesi takdim etti. Müsabakada adaletlice düdük çalan eski Futbol hakemi Ali Aytemiz yıllar sonra Hakemlik formasını giyerek 90 dakika boyunca adaletlice düdük çaldı ve olası bir duruma karşı olaylara taviz vermedi. Turnuvada Adaletli ve centilmence maç yönetmesinden dolayı KASKİ Yönetimi tarafından ödüle layık görüldü ve ödülünü Herkes İçin Spor Kulübü Derneği Başkanı, Futbol İl Tertip Komitesi üyesi Abdurrahman Akbaba takdim etti.

“HAKEMLİĞİ ÖZLEMİŞİM”

Hakemliğin zor bir zanaat olduğunu, futbolcuların kuralları bilmediğini ve hakemin hata yapmama gibi bir şansı olmadığını ifade eden İl Hakem Kurulu Gözlemci ve mentör atama sorumlusu KASKİ Bahar Turnuvası Hakemi Ali Aytemiz “Genelde kazananın göklere çıkarmadığı ancak kaybedenin hedefi haline gelen bir camiayız. Tabi ki zaman zaman hatalarımız oluyor. Bu hatalarımızı en aza indirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün burada Çalıştığım kurumun Bahar Turnuvasının müsabakasını yönettim. 25 takımın gruplar halinde lig usulüne göre mücadele ettiği müsabakaların hakemliğini yapmak bana eskiyi hatırlattı. Uzun zaman olmuştu Hakemlik formamı askıya alalı. Bugün yeniden giymek nasip oldu. Eski yad etmek bana çok iyi geldi. Hakemliğin zor bir zanaat olduğunu, futbolcuların kuralları bilmediğini ve hakemin hata yapmama gibi bir şansı olmadığını biliyoruz.

Futbolcuların sahada puan almak için takım halinde mücadele ettiklerini ancak Hakemlerin bireysel olarak görev yaptıklarını unutmamak lazım. Biz sahanın içerisinden sorumluyuz. Hakem, hata yapılması beklenmedik bir mercidir ama sonuçta insandır. Fakat bizim kitabımız futbolcudan yardım al demiyor. Bizim kitabımız yardımcılarından destek al diyor. Hakem, gördüğünü hissettiğini yapmakla zorunludur. Herkes birbiriyle empati kurmalıdır. Hepimiz insanız art niyet olmadığına birbirimizi inandırmalıyız. Her şeyi görmek için sahadayız ama her şeyi göremeyebiliriz. Hakemin hata yapmama gibi bir şansı yok. Sonuçta hakemler maçı katletmek için sahaya çıkmıyor. Futbolcular takım olarak, Hakemler ise bireysel olarak savaşıyor. Hiç bir hakem kendi maçında sıkıntı olmasını istemez” diyerek hakemliğin zor bir zanaat olduğunu ifade etti.

“ADALETTEN ŞAŞMADIK, ŞAŞMAYIZ DA!”

Futbolda hakemlerin zor bir zanaatın icra ettiklerini ifade eden İl Hakem Kurulu Gözlemci ve mentör atama sorumlusu Ali Aytemiz, “Gerek Profesyonel, gerek amatör maçlarda olsun bütün hakemler hata yapabilir. Son zamanlarda ismi gündeme gelen birçok hakemimiz hataları konusunda uyarılıyor. Birçok eleştiriler alıyor. Tabi her hakem hata yapabilir. Mutlaka hata yapacaktır. Tabi onlarda insan belki maça çıkarken sorunlu çıkmıştır. Maça çıkarken Ailesi ile sorunlar yaşayarak gelmiş olabilir. İş yeri ile sıkıntılar yaşayabilir. Sahaya yansıtma durumu olabilir. Tabi ne olursa olsun sahaya yansıtmaması gerekir bu durumu. Hakemlik açısından hazır olması gerekiyor. Biz hakemler olarak adaletten şaşmadık mutlaka hatalarımız olmuştur ama adaletten şaşmadan hatalarımızı azamiye indireceğiz, indirmeye çalışacağız. Biz hakemlerimize güveniyoruz. Biz yıllarca hakemlik yaptığımız için hakemlere nasıl davranabileceğini, nerede durması gerektiğini, nasıl hareket edebileceğini, hakemlere dersler doğrultusunda toplantılarda olsun, maçlarda olsun onlara anlatıyoruz. Bir üstü her zaman örnek alıyoruz ve onlara örnek veriyoruz. Kulüpler ne anlaşırsa anlaşsın biz Hakemler olarak işimizi yapacağız. Hakemlik zor bir meslek ve adalet dağıtan biri olarak bilinir. Hakimlik düşünülüp karar veren bir meslek Hakemlik ise ani gelişen bir karalılıktır. Bu iş bir an meselesi. Bir an içerisinde düdüğü çalış karar verebiliyorsun. Ülkemizde futbolun gelişimi için elimizden geleni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Başkan Akpınar, “Söz verdiğimiz gibi, milletimizin hizmetinde, çalışanlarımızın yanındayız”
Başkan Akpınar, “Söz verdiğimiz gibi, milletimizin hizmetinde,...