Bakanlıktan Deprem Bölgesine Ara Tatil Hediyesi

Bakanlıktan Deprem Bölgesine Ara Tatil Hediyesi

Kahramanmaraş’ta depremzede çocuklara ara tatil çevre çocuk etkinliği düzenlendi.

15 Kasım 2023 - 16:57

Yurt genelinde okulların tatil edilmesiyle birlikte Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı depremzedelerin yaşadığı konteyner kentte çevre ve çocuk etkinliği yaptı. Çocuklar, şişme şato, yüz boyama, atölye çalışmaları, maskotlar, survivor parkuru ve farklı etkinlikler ile ara tatil heyecanı yaşadı.

ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER

Deprem bölgesindeki çocuklar için çok sayıda etkinlik yapılıyor, çeşitli oyunlarla travmayı atlatmaları için çaba harcanıyor.

Okulların ara tatile girmesiyle birlikte Kahramanmaraş’ta EXPO 2023 alanında yer alan 3. Etap konteyner kentte barınmakta olan çocuklara Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü çok renkli, eğitici ve eğlendirici ara tatil çevre ve çocuk etkinliği düzenledi. Çocuklar için ayrıca Mucit Abla Elçin Yalçıneli de bilimi sevdirmek adına deneyler yaptı, müzikal gösterilerle çocuklara eşlik etti.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Şahin, “Ara tatil nedeniyle bakanlığımız Çevre ve Çocuk temalı çalışmalarını deprem illerimizde gerçekleştiriyor. Şuanda Kahramanmaraş ilimizin üçüncü etabında bulunan konteyner kentteyiz. Buradaki çok sevgili çocuklarımız, kardeşlerimizle buluştuk. Onlara çevre bilincini anlatmaya çalışıyoruz. Sıfır atık atölyelerimiz var, bunlar da atık maddelerden neler yapabileceklerini anlatıyoruz arkadaşlarımıza. Onlar bir taraftan eğlenirken bizler de onları tanımanın sevincini yaşıyoruz. Bundan sonraki etaplarda da ayın 17’sine kadar bakanlığımız ilgili deprem bölgelerinde devam edecekler bu çalışmalara” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x