Gürbüz, “Halk ekmek üretimi genişleyerek ücretsiz olarak devam...

Gürbüz, “Halk ekmek üretimi genişleyerek ücretsiz olarak devam edecek”

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Halk Ekmek Fabrikası’nın günlük kapasitesinin artırılması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yaptıkları başvurunun onaylandığı müjdesini verdi.

15 Kasım 2023 - 17:07

Uzun yıllar 1 TL den satılan ve 6 Şubat depremlerinden sonra vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılan halk ekmeğin günlük üretim kapasitesi, 10 bin adetten 20 bin adete yükseltiliyor.

Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, belediyeye ait 330 dönümlük alanda yaptıkları ekim ve açık pazar alnına kurulan Güneş Enerji Santrali ile ücretsiz ekmek dağıtımının kendilerine ek bir maaliyet çıkarmadığını ifade etti.

Başkan Gürbüz yaptığı değerlendirmede, “Elbistan Belediyesi olarak halkımızın temel ihtiyaçlarına destek olma noktasında önemli bir adım daha atmanın gururunu yaşıyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın desteğiyle, şehrimizin halk ekmek fabrikasının günlük üretim kapasitesini 10 binden 20 bine çıkarma talebimiz onaylandı. Tesisimizin tamamlanmasıyla birlikte günlük 20 bin adet kapasiteye çıkacak olan halk ekmek fabrikamız, artık daha geniş bir kitleye ulaşacak ve ücretsiz olarak sunulmaya devam edecektir. Ücretsiz dağıtılan ekmeğimizin belediye olarak bize hiçbir maaliyeti yok. Çünkü belediyemize ait 330 dönümlük arazimize ektiğimiz buğday ve açık pazar alanı üzerine kurduğumuz GES santralimiz ile kendi elektriğimizi üretiyoruz. İşçilikte ise yine belediyemiz bünyesinde çalışan personelimizi kullanıyoruz.

Ücretsiz olmaya devam edecek

Bu kapasite artışıyla beraber, dar gelirli vatandaşlarımız başta olmak üzere, kent merkezi ve özellikle kırsal mahallelerimizde yaşayan hemşerilerimize ücretsiz ekmek hizmetimiz kesintisiz olarak sürecek. Halk Eğitim Fabrikamızın kapasitesini artırmak, sadece daha fazla ekmeğin üretilmesini sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda toplumumuzun en hassas kesimlerine somut bir destek sağlayacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza minnettarız

Belediye olarak, halkımızın refahını ve sağlığını artırmak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Halk ekmek fabrikamızın kapasite artışının şehrimize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, bu süreçte desteklerini esirgemeyen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
Kahramanmaraş’ta işyeri hırsızı tutuklandı
Kahramanmaraş’ta işyeri hırsızı tutuklandı