Bankalar devlete gıcık mı?

Bankalar devlete gıcık mı?

Kahramanmaraş Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Odası Başkanı Şeref Özsoy KOSGEB tarafından onaylanan fakat bankalara takılan esnaf kredileri için isyan etti. Özsoy; “Devletimiz onaylamış fakat bankalar vermiyor. Bankaların devletimize gıcığımı var, esnaf her şeyini bu krediye bağladı” dedi.

21 Mart 2017 - 15:10

Kahramanmaraşlı esnaf KOSGEB tarafından onaylanıp cansuyu kredisini dört gözle beklerken bankaların kriterlerine uymadığı gerekçesiyle ret alan esnaflar isyan noktasına geldi.

Ulusal markalara yenilerek bitme noktasına gelen esnaflığa bir darbe de bankaların vurduğundan dem yanan Başkan Özsoy, “Sıkıntılarımızı önceki gün ilimize gelen Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’ye ilettik. Sayın bakan bu işin çözüleceğini söyledi ve dört gözle bekliyoruz. Burada KOSGEB tarafından onaylanıp bankalara takılan kredilerimizin bir an önce verilmesini istiyoruz. KOSGEB onayladıktan sonra sıra bankalara gelince red cevabı alıyoruz. Hiç kredi kartı kullanmayan, kredi çekmeyen bir çok esnafımız bile bankalar tarafından tanınmadıkları gerekçesiyle olumsuz yanıt aldı. Biz nasıl tanışacağız bankalarla, bunun bir yolunu bulsunlar.

İnanın KOSGEB’ten onaylandıktan sonra esnafımız çekeceğe krediye güvenerek bir birinden ödünç borç para bile aldı. Fakat iş banka aşamasına gelince tüm ümitleri suya düştü. Yani esnafımız şuan kendini bu krediye endeksledi. Devletimiz esnafa cansuyu kredisi verilsin diyor fakat bankalara sözü geçmiyor. O zaman esnaf arkadaşlarımız ise özel bankalar krediyi vermiyorsa devlet bankalarının vermelerini istiyor. Yetkililerimiz acilen bu konuya çözüm bulmalı, şuan esnaf olarak çok sıkıntılı süreçten geçiyoruz. Ümit bağladığımız bu krediler artık olmazsa olmazımız. Bankaların keyfiyetine bırakılan esnafın kredi sorununa acilen çözüm bekliyoruz” dedi.

Özsoy’un açıklamasının ardından kredi vermeyen bankaların ise nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu oldu. (ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x