Basına yapılan saldırıya Gazeteciler cemiyetinden tepki

Basına yapılan saldırıya Gazeteciler cemiyetinden tepki

Önceki gün Kanalmaras.com adlı internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan ve Yazı İşleri Müdürü Serkan Karaaslan’ın içinde bulunduğu araca yapılan silahlı saldırıyı Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti kınadı. Cemiyet Başkanı Deveboynu; bu saldırıyı yapanların bir an önce bulunarak adalete teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

03 Ağustos 2017 - 21:02

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Yüzbaşıoğlu ve Serdar Erdoğanyılmaz düzenledikleri basın toplantısı ile kınadı. Cemiyette bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Deveboynu basının görevinin yazmak ve yapıcı eleştirilerle doğru yolu göstermek olduğunu vurgulayarak basına yapılan bu saldırının demokrasiye yapıldığını belirtti. Deveboynu; “Kahramanmaraş’ımızın basınından, Kanal Maraş’ın Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan’ın Salı günü sabah saat 08.10 sularında bir şahıs tarafından bağ evinden gelirken yapılan saldırıyı cemiyet olarak kınıyoruz. Şehrimizde çok iyi çalışıp tüm suçları aydınlatan emniyetimizin bunu da aydınlatacağına inancımız tamdır. Bundan sonra bu tür hadiselerin yaşanmamasını temenni ediyoruz. Demokrasi gereği basın mensupları yazacaktır, eleştirecektir, şehrin eksiklerini halka anlatmak zorundadır. Buna engel olmak isteyen demokrasiye engel olur. Gazetecinin yazdığından rahatsız olanlar gider hakkını hukukta arar, adalet mekanizması ise bir yanlış görüre cezalandırır. Böyle bir kaba kuvvet ile basınımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz.” Dedi.

 

BASIN OLMAZSA DEMOKRASİ OLMAZ

Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yüzbaşıoğlu’da  yapılan saldırının tüm camiayı üzdüğünü söyledi. Kanalmaras.com internet haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan’a yapılan saldırının tüm basına yapıldığını belirten Yüzbaşıoğlu bu tür hadisenin Kahramanmaraş basın tarihinde ilkkez meydana geldiğini hatırlattı. Türkiye’de özgür bir basın olduğunu ve özgür kalmaya devam edeceğini dile getiren Yüzbaşıoğlu; “bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Meslektaşımızın sonuna kadar yanındayız. Basın olmadan hiçbir şey olmaz, özgürlük olmaz, demokrasi olmaz. Yapan kimse mutlaka bulunarak adalete teslim edilmeli ve olay tüm ayrıntıları ile çözülmelidir.” Dedi.

 

BASININ SESİNİ KESMEK HALKIN SESİNİ KESMEKTİR

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Serdar Erdoğanyılmaz Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin en huzurlu şehirlerinden birisi olduğuna vurgu yaptı. Erdoğanyılmaz; “Biz her yer de şehrimizin huzuruyla övünüyoruz. Fakat arkadaşımıza yapılan saldırı, hepimizi üzdü. Yine de biz bu konuda her zamanki huzurumuzdan bir şey kaybetmeyeceğimize inanıyoruz güveniyoruz. Güvenlik güçlerimiz suçluyu mutlaka bulacaktır. Özellikle şunu söylemek istiyorum; demokrasinin ana unsurlarından bir tanesi de basındır. Basın olmadan demokrasi olmaz. Basın halkın sesidir, basının sesini kesmek demek halkın sesini kesmek demektir, bu nedenle bu olayı çok önemsiyorum. Altını çizerek söylüyorum basının sesini kesmek halkın sesini kesmektir. Bu nedenle ben olayı tekrar kınıyorum arkadaşımıza da geçmiş olsun diliyorum” dedi

 

OLAY SONUCU KENETLENME BİZİ MUTLU ETTİ

Saldırıya maruz kalan Gazeteci Mustafa Karaaslan da tüm basın mensuplarına teşekkür ettiğini belirtti. Karaaslan; “dün (önceki gün) yaşamış olduğum hain bir saldırı sonucunu büyük bir kenetlenme görüyorum . Basın camiası olsun,  siyaset olsun, emniyet teşkilatımız olsun, jandarma teşkilatımız olsun inanılmaz bir kenetlenme gördüm. Bundan dolayı da çok mutluyum. Pusu kurularak yapılmış bu saldırı öldürmeye teşebbüsle gerçekleştirildi ve çok şükür başarılı olamadılar. Saldırının üzerinde emniyet teşkilatımız hassasiyetle duruyor. İnşallah en kısa zamanda yapanlar ortaya çıkar ve her şey gün yüzüne çıkmış olur. Bu toplantıyı düzenleyen Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve üyelerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

OLAY NASIL GERÇEKLEŞMİŞTİ

Önceki gün bağevinden çıktığı anda kimliği henüz belli olmayan kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırıya uğrayan Karaaslan olay gününü şöyle anlattı; “Sabahleyin Serkan (oğlu ve internet sitesinin Yazı İşleri Müdürü) beni bağ evimden almaya geldi.  Saat 08.10 sularında bende dışarıda bekliyorum, aracın direksiyona ben geçtim ve yola koyulduk. Bağ evinden şehre doğru gelirken bir yol ayrımında taşlar gördüm ve o taşların diğer yolda geçen araçlara zarar vermemesi için Serkan’a almasını söyledim. Serkan tam ineceği anda silah sesini duyar duymaz ben aracı hareket ettirdim. Zaten aracı hareket ettirmemiş olsam 5 el ateş edildi kurşunlara hedef olabilirdik. 25-30 metre ileride durdum araçtan hemen indim bir tane şahsın yukarı doğru kaçtığını gördüm, arkadan bağırdım eşkâlini emniyet teşkilatına verdim, sonrada zaten jandarma ve emniyet güçlerimiz olay yerine intikal ettiler. Araca kurşun isabet ettiğini Emniyet teşkilatımız gördü. Emniyetimize hem de jandarmamıza titiz çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Öğrencilerin Sınav Hazırlığına Büyükşehir’den Destek
Öğrencilerin Sınav Hazırlığına Büyükşehir’den Destek