Başkan Güngör, “Yatırımlarımızla Çağlayancerit’in Katma...

Başkan Güngör, “Yatırımlarımızla Çağlayancerit’in Katma Değerini Artırıyoruz”

Çağlayancerit’te bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Başkan Güngör, “Çağlayancerit, nüfusa oranla en çok yatırım alan ilçelerimizin başında geliyor. 2019 yılından bugüne kadar ilçemize toplam 101 Milyon TL’lik yatırım kazandırdık. Devam eden yatırımlarımızın maliyeti ise 250 Milyon TL civarında. Çağlayancerit’imizin katma değerini artırmak için yatırımlarımızı kesintisiz sürdürüyoruz” dedi.

06 Kasım 2023 - 04:40

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör; TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ile Çağlayancerit’te bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici ve Dr. Tuba Köksal ile AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel’in de yer aldığı programda heyet; AK Parti İlçe Başkanlığı, Kaymakamlık ve Çağlayancerit Belediyesini ziyaret etti. İnşasında sona gelinen yeni Hükümet Binasında da incelemelerde bulunan heyet, ilçede esnaf ve vatandaşlarla da bir araya geldi.

Yatırımlarımız Artarak Sürüyor

AK Parti Çağlayancerit İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyemizle koordineli bir şekilde Çağlayancerit’imize çok güzel yatırımlar kazandırdık. 2019 yılından günümüze Çağlayancerit’e; 37 Milyon TL’lik yatırımla 140 km asfalt kazandırdık, 18 mahallemizin yolunu yeniledik. 180 bin metrekare parke imalatı gerçekleştirdik. Bozlar Mahallemize bir köprü kazandırdık. Yine Helete ve Bozlar Mahallelerimize birer halı saha yaptık. AB tescilli Çağlayancerit Cevizi’nin katma değerini artırmak için ilçemize bir de Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi kazandırdık. İlçemizde yine tarımsal ve sosyal desteklerimizi her yıl artırarak sürdürüyoruz. Deprem öncesinde kararlaştırdığımız meydan ve çevre düzenleme projemizi de inşallah ilçemize kazandıracağız” dedi.

Çağlayancerit’in Altyapısını Yeniliyoruz

İlçede tamamlanan, yapımı devam eden ve planlanan altyapı yatırımlarına ilişkin de bilgiler aktaran Başkan Güngör, “Çağlayancerit’e; 14 km içmesuyu hattı, 2 km kanal ve yağmursuyu hattı, 14 adet kaptaj ve depo ile 1 adet sondaj kuyusu kazandırdık. Hayata geçirdiğimiz bu yatırımlarımızın toplam maliyeti 34 Milyon TL. Helete İçmesuyu ve Kanalizasyon Projesinin ihalesini gerçekleştirdik, sözleşme aşamasında. 120 Milyon TL’lik bir yatırım. Yine ilçemize kazandıracağımız Atıksu Artıma Tesisi’nin ihalesi yapıldı. Bu da 100 Milyon TL’lik bir yatırım. Zorkun İlave İçmesuyu Projesinde de sona gelindi. İnşallah bu projemiz de kısa süre içerisinde tamamlanacak” diye konuştu.

Çağlayancerit’e 350 Milyon TL’lik Yatırım

Çağlayancerit’in katma değerinin artırılması için yatırımların devam ettiğini vurgulayan Başkan Güngör, “Çağlayancerit, nüfusa oranla en çok yatırım alan ilçelerimizin başında geliyor. 2019 yılından bugüne kadar ilçemize toplam 101 Milyon TL’lik yatırım kazandırdık. Devam eden yatırımlarımızın maliyeti ise 250 Milyon TL civarında. Çağlayancerit’imizin katma değerini artırmak için yatırımlarımızı kesintisiz sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı