Belediye Başkan Yardımcısı Saygaz gözaltında

Belediye Başkan Yardımcısı Saygaz gözaltında

Çağlayancerit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Saygaz, FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle hâkimlik görevinden ihraç edilen oğlu Muhammed Enes Saygaz’ın yanında bulunmak üzere gittiği Antalya’da gözaltına alındı.

30 Mart 2017 - 17:07

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) FETÖ bağlantılı olduğu gerekçesiyle 20 Mart 2017’de 202 hâkim ve savcıyı açığa almadan direkt ihraç etmişti. İhraç edilen hâkim ve savcılar arasında Manavgat Adliyesi’nde görev yapan Hâkim Muhammed Enes Saygaz da bulunuyordu. Oğlunun ifadesi sırasında yanında olmak için gittiği Antalya’da koridorda beklerken gözaltına alınan Saygaz için şu an herhangi bir hüküm verilmedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Saygaz’ın kızı Ayşenur Saygaz ise babasının Facebook hesabından yaptığı bir paylaşımda; “Babam Mehmet Saygaz abimin ihraç edildiği haberi aldığı zaman Antalya'ya gitmişti. Orada abimin ifadesi sırasında adliye koridorun da beklerken gözaltına alındı, siz de bilirsiniz ki suçlu olsa adliye koridorunda beklemezdi. Bylock meselesi yüzünden birçok insan mağdur olmuş, birçok kişi aklanarak çıkmıştır. Bu mesele çok teknik bir mesele olup, uzmanların dahi tam olarak açıklayamadığı bir mevzudur. İddia edilen Bylock uygulaması babamın kullandığı hiçbir telefonda tespit edilemediği halde şüpheli olarak tutuklanmıştır, hakkında hiçbir hüküm verilmemiştir. Ayrıca haberlerde çıkan resimler babama ait değildir. Büyük bir yanlışlık söz konusu ve bunun en kısa zamanda ortaya çıkacağından eminiz” ifadelerine yer verdi.

Abisi Muhammed Enes Saygaz’ın 17-25 Aralık 2013 FETÖ’nün yargı darbesi sonrası 2014 yılında Kahramanmaraş’ta hâkim adayı olarak göreve başladığını belirterek, şu paylaşımda bulundu: “18 Temmuz 2016 yılında stajını bitirerek Manavgat hâkimi olarak göreve başlamıştır. Abimin FETÖ ile hiçbir bağlantısı yoktur. Eğer devletin az bir şey de olsa şüphelenseydi bu süreçte atanmazdı. Abim hakkında tüm bilgiler devletin kayıtlarında mevcuttur. Bir yanlışlık (iftira) sonucu mesleğinden alınmıştır. Abim şuan yanımızda ve En kısa zaman da mesleğine döneceğinden eminiz. Babamın ve abimin FETÖ Terör Örgütü ile hiçbir ilgi ve alakası yoktur. Buna şahitlik edecek çevrimizde onlarca insan vardır. Bu bir yargı sürecidir, sizlerden ricam ileride pişman olup utanacağınız sözler söyleyip, yazmamanız.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Başkan Görgel: “Engelliler İçin Daha Yaşanabilir Bir Kahramanmaraş İnşa Ediyoruz”
Başkan Görgel: “Engelliler İçin Daha Yaşanabilir Bir...